T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 9 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Emniyet: Hiçbir kuruma tavrımız yok

Emniyet Genel Müdürlüğü Sözcüsü İsmail Çalışkan, devletin tüm kurumlarının Anayasa ve yasa çerçevesinde işbirliği içerisinde çalıştığını belirterek, "hiçbir kuruma karşı Emniyet Teşkilatının tavrının olmadığını, bunun söz konusu bile olamayacağını" söyledi.

İsmail Çalışkan
Çalışkan, "Eryaman operasyonundan sonra basına kasıtlı bilgi sızdırılmasının" kendilerini rahatsız ettiğini bildirdi.

Haftalık bilgilendirme toplantısında Çalışkan, bir süre önce Ayvalık'ta yapılan "Küresel Güvenlik ve Suçun Yerel Bağlantısı: Yerel Düşünüş ve Küresel Hareket" konulu sempozyuma katılan Ohio Polis Şefleri Birliği Genel Kurulu'nun, Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'i iki ülke arasındaki işbirliğine yaptığı katkı nedeniyle "Onursal Başkan" seçtiğini belirtti.

Polis meslek yüksekokullarına bu yıl 6 bin 100'ü erkek, 305'i kız olmak üzere 6 bin 405 öğrenci alınacağını bildiren Çalışkan, okullara başvuru koşulları ve sınav takviminin ÖSS sonrası açıklanacağını söyledi.

Arnavutluklu milletvekili Azem Hajdari'nin 1998 yılında öldürülmesi olayı ile ilgili aranan Izet Haxhıa adlı kişinin Kuşadası'nda yakalandığını belirten İsmail Çalışkan, bu kişinin üzerinde İzzet Hacıdağ adına düzenlenmiş sahte kimlik bulunduğunu bildirdi.

Haxhıa'nın eski Arnavutluk Cumhurbaşkanı ve şu anki Başbakan Salih Berisha'nın yanında 1992-1997 yılları arasında muhafız subayı olarak görev yaptığını belirten Çalışkan, bu kişinin iade amacıyla tutuklanarak Aydın E Tipi Cezaevi'ne konulduğunu söyledi.

Pakistan depreminden sonra Emniyet Teşkilatı bünyesinde yapılan yardım kampanyasında 1 milyon 76 bin YTL, 13 bin 215 Avro ve 16 bin 797 ABD Doları toplandığını belirten Çalışkan, bu paraların Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü aracılığıyla ilgili ülkeye gönderildiğini kaydetti.

ZARKAVİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çalışkan, Zarkavi'nin öldürülmesiyle ilgili soru üzerine, bu kişinin İstanbul'da HSBC Bankası ve sinagoglarda meydana gelen patlamaların azmettiricisi olarak soruşturmada adının geçtiğini hatırlattı.

Çalışkan, terörle mücadelenin yalnız Türkiye'nin değil, tüm dünya ülkelerini ilgilendiren bir sorun olduğunu da kaydetti.

ERYAMAN OPERASYONU

"Eryaman operasyonu konusunda Genelkurmay ile Emniyet Teşkilatından yapılan açıklamalarda, bilgi verilmesiyle ilgili çelişkiler bulunduğu"nun belirtilmesi üzerine ise Çalışkan, şunları söyledi:

"Devletin tüm kurumları Anayasanın ve kanunların kendilerine verdiği yetki, sorumluluk çerçevesinde işbirliği içerisindedirler. Terör, uyuşturucu, mafya ve çete gibi örgütlü suç gruplarına karşı birlikte mücadele etmekteyiz. Hiçbir kuruma karşı bir tavrımız yoktur ve söz konusu bile olamaz. Tahkikatın daha başındayken bu olayla ilgili bazı bilgilerin yanlış ve kasıtlı olarak basına sızdırılması, gerçekten bizi de çok rahatsız etmiştir. Bunu yapanları araştırmaktayız. Sızdırılma yapıldıysa, sizlere yapıldı. Birlikte işbirliği içerisinde bu konunun aydınlatılmasında sizlerin de yardımlarınızı bekliyoruz."

İsmail Çalışkan, olayla ilgili iki emniyet müdür yardımcısının savcılıkta ifade verdiğini belirterek, bu kişilerle ilgili ayrıca müfettiş görevlendirildiğini de bildirdi.

Bir gazetecinin, "Emniyet Teşkilatında Fetullahçı polislerden söz ediliyor. Böyle bir şey var mı" şeklindeki sorusu üzerine de Çalışkan, Emniyet Teşkilatı mensuplarının Atatürk milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri, Anayasa ve yasa çerçevesinde görev yaptığını vurguladı.

Çalışkan, bu tür iddiaların objektif olması durumunda, geçmişte olduğu gibi yine gerekenin yapılacağını söyledi.

"Gay Polis Birliğinin bir toplantısına Türk Emniyet Teşkilatının da davet edildiği" belirtilerek, "Bu davete katılınıp katılınmayacağı"nın sorulması üzerine Çalışkan, "Davet geldi mi, gelmedi mi bilmiyorum. Ama biz bu birliğe üye değiliz" dedi.

"Bir milletvekilinin oğlu ile polisler arasında meydana gelen bir olay nedeniyle bazı polislerin açığa alındığı"na dair haberlerin hatırlatılması üzerine de Çalışkan, bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını, açığa alınmanın söz konusu olmadığını bildirdi. Çalışkan, şikayet nedeniyle konuyla ilgili sadece inceleme başlatıldığını kaydetti.

Bir gazetecinin, "Genelkurmay önünde Eryaman operasyonuyla ilgili zarf dağıtan kişilerle ilgili somut tespitiniz var mı" şeklindeki sorusuna da Çalışkan, "böyle bir tespitlerinin olmadığı, ancak bazı iddialarla ilgili araştırmalarının sürdüğü" karşılığını verdi.

  • ANKARA (A.A)


    Bakan Koç: Yeni hırsızlıklar olabilir, hazırlıklı olun
    ÖSS'ye girecek öğrencilere 1 hafta izin
    Nazım Hikmet'in vatandaşlık davası esastan görüşülecek
    Ecevit'in sağlık durumunda değişiklik yok
    Yolcu otobüsü TIR'a çarptı: 1 ölü, 13 yaralı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi