T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 9 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Reyting rezaleti bilim yuvasında

Büyük eleştiri alan ve yapımcıları tarafından bile gençlerin 'reyting' uğruna kullanıldığı itiraf edilen 'star' yarışmalarından birine bilim yuvası olan Çukurova Üniversitesi'nin kapılarını açması eleştiri topladı

Gençlerin hayat hikayelerini kullanan ve reytingden başka hiçbir kaygı gütmeyen 'star' yarışmalarından birine Çukurova Üniversitesi'nin kapılarını açması bir bilim yuvasına yakıştırılmadı. Toplumun büyük bir kesimi tarafından eleştirilen, hatta yapımcıları tarafından bile gençlerin kullanıldığı itiraf edilen bu tarz yarışmalardan birinin ön elemelerinin bir üniversitede yapılması eleştiri topladı. Haftalarca medya tarafından özellikle gençlere model olarak sunulan yarışmacıların sonları ortadayken (Ata Türk'ün uyuşturucudan ölmesi, Barbie Operasyonu'nda bu yarışmalara katılan birçok bayan yarışmacının gözaltına alınması, Popstar Selçuk'un yarışma biter bitmez eşi ve iki çocuğunu terk etmesi, Popstar Firdevs'in Anadolu'da ikinci sınıf barlarda çalışması....) yüksek düzeyde eğitim, öğretim yapılan bir kurumda, gençleri batağa sürükleyen bir programa destek verilmesini ise üniversitenin Kültür Müdürü ve öğretim görevlisi Bülent Sevim "ATV'den bir talep aldık. Bu talebi rektörlüğümüze götürdüm. Rektörlük konuyu inceledi ve yapılabileceğine karar verdi" diye açıkladı.

ATV'de başlayacak 'Oryantal Star'ın ilk ön elemeleri dün Adana'da Çukurova Üniversitesi'nde Mithat Özsan Amfisi'nde yapıldı. Amfinin tahsisi karşılığında ATV'den rektörlük hesabına 1500 YTL yatırıldığını belirten üniversitenin kültür müdürü ve öğretim görevlisi Bülent Sevim, amfinin oryantal yarışması için tahsis edilmesinin üniversite rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nun onayıyla olduğunu kaydetti.

9 KİŞİ BAŞVURDU

Türkiye'de ilk kez bir üniversitede oryantal yarışması ön elemesinin yapıldığını ve buna karar verirken gelebilecek muhtemel tepkiler ile konunun akademik ciddiyetle ne kadar uyuştuğunu hesaba katıp katmadıklarını sorduğunuzda ise Bülent Sevim şu cevabı verdi: "Oryantal yarışması benim bildiğim kadarıyla Türkiye'de ilk kez yapılıyor. Sayın rektörle de konuştuk ve amfimiz tahsis edildi. Onun haricinde iletişim kaynaklarımızı kullanmadık, mesela internet sayfamızda yarışmaya ilişkin bir duyuru yok. Ayrıca oryantali normal danstan ayrı tutmak doğru değil. Ben aynı zaman da halk dansları hocasıyım. Oryantal de halk kültürümüzün sonucu olan oyunlardan biridir. Ben oryantali çok farklı görmüyorum, ancak rakı masasında yahut içkili bir ortamda yapılıyorsa işin niteliği de değişiyor tabiî ki." Bu arada Sevim, Mithat Özsan Amfisi'nde başlayan oryantal ön elemeleri için muazzam bir kalabalık beklenirken, tam bir hayal kırıklığı yaşandığını da sözlerine ekledi. Popstar gibi yarışmalarda sabahın ilk ışıklarıyla birlikte oluşan insan kuyruklarını hatırlatan Sevim, "Amfiden biraz önce geldim (12.30 suları). Katılım inanılmaz derecede az. Bu saate kadar sadece 9 kişinin geldiğini söylediler. ATV'ciler de hayal kırıklığına uğradı" diye konuştu.

  • ALİ EYVAZ / ANKARA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi