T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 11 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ben indirdim onlar bindirdi

Giyim sektörüne çatan Unakıtan, "İlla kayıt dışına geçiş için vergi indirimini öngörmemek lazım. Ben indirdim, onlar bindirdi'' diye sitem etti

Enflasyon rakamlarına göre en fazla zammın giyim sektörü tarafından yapıldığını söyleyen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Biz KDV'yi indirdik, onlar fiyatlara bindirdi" dedi. Bakan Unakıtan, Vergi Konseyi tarafından Antalya'da düzenlenen "AB Sürecinde Kayıtlı Ekonomiye Geçiş" konulu arama konferansına katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Unakıtan, kayıtlı ekonomiye geçiş için vergi indirimlerine gittiklerini, bu amaçla kurumlar vergisini de yüzde 20'ye indirdiklerini hatırlatan Unakıtan, "Genel Kurula geldi. Temel kanun olarak görüşülecek. Bu hafta gündem çok yoğundu. Büyük ihtimalle önümüzdeki hafta görüşülecek. Bunu yaptıktan sonra OECD ülkeleri arasında toplam vergi yükü en az olan ülkeler arasına gireceğiz" diye konuştu.

İNDİRECEĞİZ SÖZÜ VERMİŞLERDİ

"Bazı ürünlerin KDV'lerinde indirimler yaptık. Bunların kayıtlı ekonomiye geçişte faydası oldu mu? Bir kısım oldu. Tahmin ettiğimiz kadar da olmadı" diyen Unakıtan, şöyle devam etti: "Neden? Tekstilde KDV'yi indirdik... Enflasyon hesaplarına baktım. En fazla zammı giyim sektörü yapmış. E hani be kardeşim indirmiştik biz bunu. (Fiyatları indireceğiz sayın bakanım) diyorlardı. Ne oldu? Şimdi ne diyecekler bakalım sayın Bakana. İlla kayıt dışına geçiş için vergi indirimini öngörmemek lazım. Madem öyle bu kadar zam olmazdı. Ben indirdim, onlar bindirdi. Sanki hiç indirmemiş gibi bir de üstüne bindirdiler. Ben öyle yorumluyorum. Bilmiyorum yanlış mıyım? Zaten bana rahmetli Ahmet Bayrak söylemişti. (İncelemeye kuvvet ver) demişti. Ahmet Bayrak üstadın dediklerini yapacağım." Unakıtan, kayıt altına alınan vergiyle, vergi adaletinin sağlanacağını ve vergi yükünün daha da düşeceğini bildirdi.

Vergi Konseyi Başkanı Mustafa Uysal da arama konferansıyla kayıt dışılığın nedenlerine değil, çözüm yollarına odaklanacaklarını söyledi. Denetim, gelir idaresinin güçlendirilmesi ve cezaların caydırıcı hale getirilmesiyle kayıt dışılığın önüne geçileceğine inandıklarını kaydeden Vural, "Ekonominin kayıt altına alınması, AB'ye geçiş sürecinde olmazsa olmaz şarttır" dedi. "AB Sürecinde Kayıtlı Ekonomiye Geçiş" konulu toplantı, basına kapalı oturumlarla devam ediyor. İki gün sürecek toplantı Bakan Unakıtan'ın yarın yapacağı kapanış konuşmasıyla sona erecek.

  • ANTALYA

    Milli gelir 5 bin dolardan fazla

    Kemal Unakıtan, ekonomideki kayıt dışılığın hesaplamalara yansımadığını, bu nedenle kişi başına düşen milli gelirin hakiki hesabının ortaya çıkmadığını söyledi. Unakıtan, Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin 5 bin dolardan fazla olduğunu dile getirdi.

    Faiz parasıyla ne hizmetler yapılırdı!

    Kayıt altına alınan vergiyle kamu açıklarının bertaraf edileceğini de vurgulayan Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sözlerini şöyle sürdürdü: Geçmiş krizlerin sebebi kamu açıklarıdır. Kamu açıkları olduğundan dolayı bugün haraç gibi faiz ödüyoruz. Senede 35-40 milyar dolarlar ödüyoruz. Yazık, günah, acıyorum. O paralarla ne hizmetler yapılır. Kayıtlı ekonomiye geçildiğinde Türkiye o borcu ödemeyecek.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi