T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 11 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ev sahipleri de TOKİ konutu alabilecek

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut satışlarını hızlandırmak amacıyla, İstanbul-Halkalı'da, orta gelir grubuna yönelik projede satış şartlarını hafifletti.

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), konut satışlarını hızlandırmak amacıyla, İstanbul-Halkalı'da, orta gelir grubuna yönelik projede satış şartlarını hafifletti. İdare, 5 Haziran'da satışa sunduğu, ''orta gelir grubuna'' yönelik 2 bin 480 konut projesinde, 100 metrekarenin üzerindeki konutlarda, ''konut sahibi olmama'' şartını kaldırdı. İdare ayrıca, aynı projeye başvurmak için İstanbul'da en az 5 yıldır oturuyor olmak şartını da 2 yıla indirdi. Konutlar için başvurular 16 Haziran'a kadar Ziraat Bankası şubeleri tarafından kabul edilecek. Başvuruda, 2+1 nitelikteki konutlar için 10 bin YTL, 3+1 nitelikteki konutlar için 15 bin YTL başvuru bedeli alınıyor.

Proje kapsamında satışa çıkarılan konutların fiyatları 90,5 bin-313 bin YTL arasında değişiyor. Peşin alımlarda yüzde 25 indirim yapılacak. Ayrıca yüzde 20 peşinat için 48 ay vade, yüzde 30 peşinat için 60 ay vade ve yüzde 10 indirim, yüzde 40 peşinat için 72 ay vade ile yüzde 15 indirimli ödeme alternatifleri bulunuyor. Başvuruların tamamlanmasından sonra satışa sunulan konut sayısından fazla başvuru olması durumunda 21 Haziran'da kura çekilecek. TOKİ yetkilileri, Halkalı'da özel sektör tarafından uygulanan toplu konut projelerinde en ucuz metrekare fiyatı 1,300 YTL'den başlamasına rağmen TOKİ'nin yaptığı lüks konutların metrekaresinin 800 YTL olduğunu, vatandaşa önemli avantaj sağlandığını kaydetti.

TOKİ konut satışında şartları hafifletti

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), 5 Haziran'da Halkalı'da satışa sunduğu, ''orta gelir grubuna'' yönelik 2 bin 480 konut projesinde, 100 metrekarenin üzerindeki konutlarda, ''konut sahibi olmama'' şartını kaldırdı.


Tarihin gölgesinde şehzade ziyafeti

Şehzade Mehmed Camii avlusunda, geleneksel damak tatlarını günümüze taşıyan Şehzade Mehmed Sofrası, İstanbullu sakinlerini bekliyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın şehzadeler güzidesi olarak yetiştirdiği Şehzade Mehmed anısına 1543 yılında yapılan Şehzade Mehmed Sofrası, Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini, canlı fasıl, Türk Sanat Müziği, Tasaffuf, Neyzen ve Sema gösterimleri eşliğinde davetlilerine otantik bir ortam sunuyor. Mimar Sinan tarafından Kanuni Sultan Süleyman'ın emriyle yaptırılan cami avlusunda yer alan mekan, geleneksel damak tatlarını günümüze taşıyor.

TASAVVUF EŞLİĞİNDE YEMEK KEYFİ

Şehzade Mehmed Sofrası, 100 kişilik büyük salonu ve kapalı mekanıyla otağ minderli, şömineli, yer sofrası yada masalı 15 müstakil odasıyla 500 kişiye kadar davetliye hizmet veriyor. Her akşam canlı fasıl Türk Sanat Müziği ve Tasavvuf eşliğinde (Grup yemeklerinde Neyzen, Sema Gösterimi) serviste hedeflenen uluslararası standartlar yanında geleneksel Türk konukseverliğini sunuyor. Özel yiyecekleri mönüsünde bulunduran Şehzade Mehmed Sofrası'nın geniş avlusunda 1 kişiden 100 kişiye kadar özel günler için rezerve edilebiliyor.

  • İSTİHBARAT/İSTANBUL

    SİNAN'IN BÜYÜSÜNDE BİR MEKAN

    Tıpkı eski çağlarda olduğu gibi ayışığı altında, kanun ve ezeli dalgınlığın ıslığı olan neyin sesi eşliğinde oturmak isteyenler buraya geliyordu. Gün batarken avluda kırlangıçlar, gece yarısına doğru aydınlatılmış minarenin tepesinde martılar uçuşuyor.


    Karanlıktan aydınlığa

    Milli Eğitim Bakanlığı ve Bağcılar Belediyesi tarafından başlatılan "Okuma Yazma Kursları" projesiyle okuma-yazma bilmeyen insanlara umut ışığı oluyor. Bağcılar Belediyesi 'Karanlıktan Aydınlığa 20 bin Hayat' adlı projede okuma-yazma bilmeyen insanların sayısını azaltmayı hedefliyor.

    Bağcılar Belediyesi, ilçelerinde okuma-yazma bilmeyen vatandaşları başlatmış oldukları bu kampanyaya davet ediyor. Projenin başlamış olduğu tarihten bu yana birçok insana okuma-yazma öğreterek onları mağduriyetten de kurtarıyor. Birçok insan okuma-yazma bilmediği için işsiz kalıyor. Bağcılar Belediyesi başlatmış olduğu bu proje ile okuma-yazma bilmeyen insanlara da kapı açıyor.

  • İSTİHBARAT / İSTANBUL


    ÖSS öncesi eğlence yerlerine gürültü uyarısı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, OKS ve ÖSS öncesi İstanbul'da bulunan 30 eğlence yeri sahibini, gürültü konusunda uyardı İstanbul'un gözde eğlence mekanları sahipleri ve işletmecilerine, Büyükşehir belediyesi tarafından 'gürültü' uyarısı yapıldı. Saraçhane'deki Büyükşehir binasında dün akşam saatlerinde Kadir T opbaş'ın talimatıyla gerçekleştirilen zirvede ağırlıklı olarak, Beyoğlu ve Boğaz kıyısında bulunan 30 eğlence mekanının işletmecisi ile toplantı yapıldı. Genel Sekreter Mesut Pektaş'ın başkanlık ettiği ve üst düzey bir emniyet yetkilisinin de katıldığı toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Toplantıya katılan ve aralarında Nispet Bar'ın sahibi Can Koç, Keops ve Angel Klüp işletmecisi Ebru Dizdaroğlu, Reina ile Kemancı Bar temsilcilerinin de aralarında bulunduğu eğlence mekan işletmecilerine, yaz aylarıyla birlikte artan gürültüyle ilgili gerekli teknolojik tedbirleri almaları çağrısı yapıldı. Toplantıda, 11 Haziran tarihinde yapılacak OKS ve 18 Haziran tarihinde yapılacak ÖSS sınavları öncesinde de, gerekli hassasiyetin gösterilmesi istendi.

  • İSMAİL ZELVİ


    Mahalli web siteleri, turizme destek oluyor

    Türkiye'nin turizm potansiyeli ortaya koyan web siteleri büyük ilgi görüyor. Bilhassa mahalli siteler, az bilinen güzellikleri bütün dünyaya tanıtıyor. Rize ve yöresini tanıtmak için açılan yeni bir site de buna örnek oldu. www.kendirlibeldesi.net sitesi yayına başladı. Sitede Kendirli tv, Kendirli FM, ölenler, büyüklerimiz, askerde olanlar genclerimiz, çay, Rize ve daha pek çok konu başlığı yer alıyor. Site, Kendirli Beldesini tanıtmak için her geçen gün yeni hizmetler vererek gelişiyor. Kendirli Beldesi, 1982 Anayasa oylamasında 'red' oyu vererek adını duyurmuştu. Site yetkilileri, beldenin artik 'modern bir belde' olduklarını ifade ediyorlar. Rize ve yöresinin güzelliklerini tanıtan siteler arasında www.senozderesi. com'u da saymak gerekiyor. Senozderesi.com, ayrıca Radyosenoz olarak internetten radyo yayını da yapıyor.


    Altın kızlar büyüledi

    Bakırköy Belediyesi ve Bakırköy Gönüllü Çevreciler Sosyal Yardımlaşma Derneğiínin katkılarıyla kurulan Altın Kızlar Halk Oyunları Grubu, izleyenleri kendisine hayran bırakıyor. En genci 50 yaşında olan grupta, 76 yaşındaki Şadiye Argun nine de bulunuyor. Artvin ve Tekirdağ yöresi türküleri ustalıkla yorumlayan grup, yaklaşık bir yıldır faaliyetlerini sürdürüyor. Bakırköy Belediyesi Kartaltepe Kültür Merkeziínde çalışmalarını sürdüren grup önümüzdeki aylarda ülkemizi yurt dışında da temsil edecek. Grubun en kıdemli üyesi olan Şadiye Argun nine halk oyunları oynayarak kendisini daha genç hissttiğini ve hiçbir zorluk yaşamadığını söyledi.


    BİG'den yıl sonu konseri

    İstanbul Gelişim Orkestrası ve Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle 2004 yılında kurulan Bahçeşehir İstanbul Gelişim (BİG)'in öğrencileri verecekleri konserle mezun oluyorlar. Bugüne kadar birçok müzisyen yetiştiren İstanbul Gelişim Orkestrası 2004 yılında Bahçeşehir Üniversitesi ile yaptığı işbirliğiyle Bahçeşehir İstanbul Gelişim'i kurdu. Konservatuvar olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bahçeşehir İstanbul Gelişim (BİG) Okulu'nda, her yaştaki müzik severe usta müzisyenlerin eğitmenliğinde müzik eğitimi veriliyor. BİG'de şu anda klasik, pop müzik, solfej, harmoni, ritm, kulak duyum egzersizleri, caz, orkestrasyon, arajman tekniği, bale, latin dansı, temel enstrümanlar, piyano, gitar, yaylı sazlar, nefesli sazlar ve perküsyon dersleri veriliyor. Okulun eğitmen kadrosunda da Atilla Özdemiroğlu, Garo Mafyan, Uğur Başar, Aşkın Arsunan, Cana Gürmen, Emin Fındıkoğlu, Okay Temiz, Oktay Keresteci, Hülya Aksular ve Tülay Uyar gibi isimler yer alıyor. Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Fazıl Say Sahnesi'nde, 16:00-18:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

    Atatürk Köprüsü 4 saat trafiğe kapatılacak

    Atatürk Köprüsü, birleştirme derzlerinde meydana gelen arızanın giderilebilmesi amacıyla 13 Haziran'da 00.30 ile 04.30 saatleri arasında araç ve yaya trafiğine kapatılacak.İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, bu saatler arasında Atatürk Köprüsü'nü kullanacak araç sürücüleri ve yayaların Yeni Galata Köprüsü'nü, 03.30 ile 04.30 saatleri arasında bu köprünün de deniz trafiğine açılması nedeniyle Haliç Köprüsü'nü kullanabilecekleri bildirildi. Açıklamada, uygulamanın 20 Haziran'da da aynı saatler arasında tekrarlanacağı ifade edildi.

  • İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi