T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 24 HAZİRAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Rektör kadrolaşmayı biliyor artık biraz da haddini bilsin

OMÜ'deki kadrolaşmayı, "noter belgesiyle" kanıtlayan AK Partili Demir, kendisi için "Akademik hayatı bilmeden konuşuyor" diyen OMÜ Rektörü Bernay'a sert tepki göstererek, "Rektör'ün en iyi bildiği şey kadrolaşma. Haddini bilsin" dedi

 ASLIHAN ALTAY KARATAŞ
Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın, üniversitedeki kadrolaşmasını "noter" tasdikli belgelerle ortaya çıkaran AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'e yönelik "Akademik hayatı bilmeden konuşuyor" şeklindeki sözlerine, Demir'in cevabı gecikmedi. Rektörün en iyi bildiği şeyin kadrolaşmak olduğunu söyleyen Demir, "Haddini bilsin. Bu tür cümleler kurmayı sürdürürse zararlı çıkar" dedi.

Yeni Şafak'ın önceki gün manşetten duyurduğu "Noter tasdikli kadrolaşma" haberi üniversite cephesinde geniş yankı buldu. Noter onaylı kadrolaşma iddiası için "lüzumsuz ve saçmasapan suçlama" ifadesini kullanan ve olayı ortaya çıkaran Demir'e "Akademik hayatı bilmeden konuşuyor" diye cevap veren Rektör Bernay'a sert tepkiler geldi.

Notere Bernay'ın iddia ettiğinin aksine kadro müraacatlarının başladığı ilk günlerde gidildiğini kaydeden Demir, "Müracaat sayısının azlığı benim iddiamı destekliyor. İlanda aranan nitelikleri taşıyan tüm Türkiye'de sadece 1-2 kişi mi? 'Atanacaklar bellidir' diye kimse başvurmuyor. Bunun için atanacakları notere tasdik ettirdik. Soruyor kazananlar vatan haini mi diye? Kaybedenler vatan haini mi?" dedi.

YASAL KILIF

Demir, kendisinin akademik hayatı bilmediğini öne süren Bernay'a "Haddini bil" diye seslendi. Rektörün kadrolaşmayı çok iyi becerdiğini söyleyen Demir, "Bir kısım güçleri arkasına aldığını düşünerek her şeyi yasal kılıfına uydurmayı iyi biliyor. Önce üniversitede kaç bilim adamı hakkında soruşturma açıldı ve uzaklaştırıldı, onu açıklasın. Milletin seçtiği vekile saygı duyulması gerektiğini öncelikle üniversitedekiler bilmelidir. Bu tür cümleler kurmayı sürdürürse zararlı çıkar. Halep oradaysa, arşın burada" mesajını gönderdi. Demir, tek çabasının OMÜ'de adaletin sağlanması ve bilim adamlarına saygı duyulması olduğunu, Bernay'ın yaptıklarının hesabının bir gün sorulacağını dile getirdi.

  • ANKARA

    Kadro için şart, rektöre kulluk

    TÜMOD Genel Başkanı Prof. Dr. Tahir Hatipoğlu ise, rektörlerin kadroları seçimlerde kendilerine oy verecek kişilere dağıttığını belirtti. Artık üniversitelerde bütün kadro ilanlarının "adama göre" belirlendiğini bildiren Hatipoğlu, "Kadroya alınacak adamlar belli olduğu için bu ilanlara, aranılan nitelikleri taşısa bile başka adaylar başvurmuyor. Temel yanlışlık olağan hale gelmiştir. Çok değerli insanlar bu yüzden üniversiteye giremiyor. Önceden konuşarak teminat alıyor, bana oy verirsen doçentliğin, profesörlüğün hazır diye. Durum çok vahim, bu sistem acilen değişmeli" diye konuştu. Üniversitelerde rektör zulmünün olduğunu, kadroların ahbap-çavuş, gelin-damat, köken, ırk, ideoloji, tarikat gibi ilişkilere göre dağıtıldığını ifade eden Hatipoğlu, "Rektöre kulluk esas alınıyor" dedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi