T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 24 HAZİRAN 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Devletin neden geri kaldığını anladım

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Türkiye'nin yıllardır neden geri kaldığını, başkan olunca anladım" diyerek, kamu dairelerindeki taassuptan yakındı

Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, "Türkiye'nin yıllardır neden geri kaldığını, başkan olunca anladım" diyerek, kamu dairelerindeki hizmet anlayışının bozukluğuna değindi.

Yeni Şafak Gazetesi'nin yazar ve yöneticileri ile biraraya gelen Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, özel sektörden gelen biri olarak, kamu dairesinde çalışmanın zorluklarını daha iyi gördüğünü söyledi. Develioğlu, "Devlette inanılmaz bir taassup var. Kemikleşmiş bir bürokratik yapı var. Kendi kadronuzu kuramıyorsunuz. Bir imzayla yapabileceğiniz işler için 6-7 ay bekliyorsunuz" diye yakındı.

Muhalefetin de kendilerine çok sorun çıkardığını anlatan Osman Develioğlu, "Yüzde 100 doğru bir iş yapıyorsunuz, 'Bunu niye yaptın' diye soruyorlar. 'Kavşağa hayır' diyen adamlarla iş yapıyoruz. Büyükşehir'den 1.5 trilyonluk hibe para çıkarttım. Meclis'te muhalefet itiraz etti. Zor ikna ettik parayı almak için" dedi.

TAVUKÇU TÜRKİYE'NİN PROJESİ

Yaptıkları en ciddi projenin, insanların ölümüyle sonuçlanan ve her yağmurda su baskını yaşanan Tavukçu Deresi'nin ıslah edilmesi olduğunu anlatan Bahçelievler Belediye Başkanı Develioğlu, projenin nasıl hayata geçirildiğini, "Her yağmurda bu dereyle ilgili sorun yaşıyorduk. Islah çalışması için gerekli para tam 250 milyon dolar. Ben hiç bir çalışma yapmazsam, bütçemle bu projeyi ancak 15 yılda bitirebilirim. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a gittim, beni kırmadı. Hemen işe koyulduk ve çalışmaya başladık" sözleriyle anlattı.

Karşılaştıkları diğer büyük sorunun da belediyenin arsasının bulunmaması olduğunu anlatan Develioğlu, "Bin metrekare arsamız yok. Ancak parayla alabiliyoruz" diye konuştu.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ / İSTANBUL


    İSMEK ihalesi yeterliliği olan şirkete verildi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSMEK ihalesinin AK Parti'ye yakın bir şirkete verildiğine ilişkin iddiaları yanıtladı: İhale, yeterliliği olan şirkete verildi

  • İSMAİL ZELVİ/İSTANBUL
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir topbaş, İstanbul Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK) ihale şartnamesinin, AKP'ye yakın ünlü isimlere ait firmayı işaret ettiğine ilişkin haberiyle ilgili soruları yanıtladı. Topbaş, bir yılda 120 bin kişiye eğitim veren İSMEK ihalesinin, yeterliliği olan şirkete özellikle verildiğini açıkladı.

    Dünyaca ünlü modacı Pierre Cardin'in ziyaretinden sonra, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İSMEK ihalesinin çok büyük bir çalışma olduğunu belirterek şunları söyledi:

    Bir yılda 120 bin insanımız eğitim aldı, bunların 11 bin eseri sergilendi. Bu işi bilen bu işe yeterliliği olan, bu işi başarabilecek insanlarla yürümememiz gerekiyor. Bu yüzden arkadaşlarımız ihale şartnamesini hazırlarken bunları dikkate alıyor. 6 civarında firma katıldı ve değerlendirme ona göre yapılıyor. Biz bunu parçalayıp daha fazla insan girsin dediğimiz zaman, buradaki eğitim bütünlüğünü bozmuş oluruz ve sıkıntı olur. Bu boyutta hizmet üretebilen, böyle bir iş hacmine sahip olan firmalara açık olduk. Bu gayet normal ve doğru bir adım. Dünyanın en büyük sergisini gerçekleştirdik. İSMEK'in başarısı, yüklenici firmaların gösterdiği kaliteli eğitim anlayışından kaynaklanıyor. Tutup da bunun altında bu vardır derseniz, her iş için bir bahane bulabilirsiniz. Dışta kalan bazı firmaların, formata uymadıkları için ëBiz değil de başkaları tarif edilmiş' gibi değerlendirmelerinden kaynaklanmış demektir bu. Göreve geldiğimde İSMEK'in 16-18 bin öğrencisi vardı. 100 bin hedef koyduk, 120 bine ulaştık. Bu dünyada rekorlar kitabına girecek bir olaydır. Kalitenin peşindeyiz. Kaliteyi sunma boyutunda olanları tercih ederiz. İhale şartnamesi buna göre hazırlanır."

    BÜTÜN YOLLAR BİRLEŞİYOR

    Taksim- Kabataş arasında yolculuğu 110 saniyeye indirecek Füniküler Sistemi, Perşembe günü Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı bir törenle açılacak. Sistemle, deniz yolu, raylı sistem ve karayolu toplu taşımacılığı bir merkezde buluşacak.


    Özürlüler merkezi Nursena'ya umut oldu

  • OKTAY MEHMET/ İSTANBUL
    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Müdürlüğü bünyesi altında hizmet veren İstanbul Özürlüler Merkezi (İSÖM), özürlülere destek olmaya devam ediyor. Yaptığı medikal yardımlarla özürlünün başkasına bağımlı olmadan, tek başına hareket edebilmesini sağlayan İSÖM, küçük Nursena'ya umut oldu. 'Sipina Bifida' hastası olduğu için belden aşağısı tutmayan ve tek başına oturamayan Nursena'ya (4,5) ortez takıldı. Kalça korse destekli ve her iki bacağını içine alan ortezin takılması sırasında Nursena'nın anne- babası Filiz ve Hasan Günhan çifti büyük mutluluk yaşadı.

    Ortez takıldıktan sonra anne ve babasının kolundan tutarak ayakta durmaya çalışan ve etrafına gülücükler saçan küçük Nursena'ya ilk planda dengede durma çalışmaları öğretilecek. Düzenli bir şekilde eksersiz yaptırılırsa 2 ay içinde koltuk walker yardımıyla adım atabilecek Nursena, kendine güveni geldiğinde koltuk değneği yardımıyla yürüyebilecek. Bir hazır giyim atölyesinde şoför olarak çalışan baba Hasan Günhan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin verdiği desteğe teşekür etti.


    Okan ve Fatih'in çocukluklarını bilirim

  • ÖMER ÇAKKAL/İSTANBUL
    Galatasaray kadrosunda UEFA Kupası'na uzanan Okan Buruk, Emre Bölezoğlu ve Fatih Akyel'i yetiştiren Bayrampaşa Tuna Lisesi'nin öncülüğünde kurulan Tuna Spor Klübü ile Bayrampaşa Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği 14. Geleneksel Sokak Basketbol Turnuvası start aldı. Turnuvanı'nın açılışı dün akşam Bayrampaşa Parkı'nda yapıldı. Açılışta konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, 14 yıldır gerçekleştirilen etkinliği gelecek yıl İstanbul geleline taşımayı ve Bayrampaşa İlçe Stadı'nda yapmayı önerdi. Bürge "Ben; Okan, Emre ve Fatih'in gazoz kapağı oynadığı günleri de biliyorum. Onlar şimdi dünyaca ünlü, marka futbolcular. Bugün amatör sporcularımızdan bazılarının ileride onlardan bile iyi olmayacağını kim iddia edebilir ki" dedi.


    Türkiye'nin sesleri Açıkhava'da yankılandı

  • ÖMER ÇAKKAL/İSTANBUL
    Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu (BGST) üyelerinin bir araya gelerek kurduğu Kardeş Türküler Topluluğu, Türkiye'nin farklı renklerini Açıkhava Tiyatrosu'nda bir araya getirdi. Her konserlerinde sevenlerini alışık oldukları türden yeni bir proje ile selâmlayan grup, haftalardır beklenen 'Türkiye'nin Sesleri' konserinde kardeşlik ve barış içinde yaşamayı müzik dilinde sahneledi. Anadolu, Mezopotamya ve Trakya'da yaşayan halkların kültürel zenginliğini ve bir arada yaşama isteğini ortak bir müzikal üslupla dile getiren grubun önceki akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği konser, üç bini aşkın müzikseveri coşturdu.


    İDO'nun vapurlar oylamasında bugün son

    Deniz ulaşımında kullanılacak vapurları seçmek için başlatılan "Haydi İstanbul Vapurunu Seç'' kampanyası, yarın saat 17.00'de sona erecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin bağlı şirketlerinden İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO), deniz ulaşımında kullanılmak üzere hazırlatılan 8 ayrı modelden birinin belirlenmesi için başlattığı kampanya kapsamında internet üzerinden ve metro, İDO iskeleleri ile alışveriş merkezlerine kurulan sandıklarda oy kullanma işlemi halen devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin ''ibb.gov.tr'' ile İDO'nun ''ido.com.tr'' resmi sitelerinden ''Haydi İstanbul Vapurunu Seç'' linkinden ulaşabilen vatandaşlar, dün saat 17.30 itibarıyla 317 bin 402 oy kullandı. Oylama sonuçlarına göre, İstanbullular'ın tercihi klasik 4. modelden yana oldu.


    Boğaziçi Köprüsü yarın 5 saat kapalı

    Boğaziçi Köprüsü'ndeki boya çalışmalarında kullanılan platformun Ortaköy kule ayaklarına nakledilmesi nedeniyle köprünün Avrupa-Asya istikameti 25 Haziran Pazar günü 5 saat süreyle trafiğe kapatılacak. Karayolları 17. Bölge Müdürü Yakup Dost, yaptığı yazılı açıklamada, Boğaziçi Köprüsü'nde sürdürülen boya çalışmalarında, köprünün Beylerbeyi kule ayakları ve portal kirişlerindeki boya işlemleri için kullanılan çalışma platformunun Ortaköy kule ayaklarına nakledileceğini bildirdi. 25 Haziran Pazar günü yapılacak çalışmalar için 01.00-06.00 saatleri arasında Boğaziçi Köprüsü'nün Avrupa-Asya istikametinin trafiğe kapatılacağını ifade eden Dost, trafik akışının bu süre içinde Asya-Avrupa istikametinden çift yönlü olarak sağlanacağını kaydetti.

  • İSTANBUL (A.A)


    Yıldız Sarayı az daha yanıyormuş

    İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sarayın Küçükmabeyn Köşkü'ndeki tadilat ve onarım çalışmalarını yüklenen Alay İnşaat adlı firmanın gerekli önlemleri almaması nedeniyle, 26 Haziran 2003 tarihinde saat 20.20 sıralarında yangın çıktığı belirtildi. Çatı güçlendirme çalışmaları sırasında, aşırı ısınma ve çıkan kıvılcımlar nedeniyle çıkan yangının tavan döşemelerine sirayet ettiği anlatılan iddianamede, müze görevlileri ve itfaiyenin zamanında müdahalesi ile yangının bütün binayı sarmadan söndürüldüğü ifade edildi. Firmanın sahibi ve inşaat sorumlusu olan Mustafa Alay hakkında 'taksirle yangına neden olma' suçlamasıyla 3 aydan bir yıla kadar hapis cezası istendi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Lalelim'de 220 çeşit damak zevki

    Çemberlitaş'taki Lalelim Restaurant, geleneksel Türk mutfağının zengin çeşitlerini, müşterilerinin beğenisine sunuyor. Kaymakam adayı iken işini gücünü bırakıp 220 çeşit Türk yemeği ve tatlısı ile müşterilerinin karşısına çıkan Hüseyin yağlıdere, oldukça iddialı. Çevresinin "Bilmediğin işlere girişme" uyarılarına aldırmayan 34 yaşındaki Yağlıdere, yağlıdere, böyle bir maceraya atılırken amacını, "Ben idealist biriyim. Hem insanımız kötü besleniyor, hem de Türk lezzetleri bir bir kayboluyor. Neyi kurtarırsam kardır diyerek işe koyuldum" diye açıklıyor.

  • SALİH AYDIN

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi