T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 2 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bu gardropta ne ararsan var

Türkiye'nin en büyük gardrobuna sahip TRT'nin kostüm-aksesuar deposunda, 77 bin kostüm ve 26 bini aşkın aksesuar bulunuyor. TRT bu dev gardroptan kiralama yoluyla faydalanma imkanı da sunuyor.

Aysel
Yaşa
Yapımlarında kullandığı kostüm ve aksesuarlarla Türkiye'nin en zengin gardrobuna sahip olan TRT, yeniden düzenlediği Kostüm- Aksesuar Servisi'nde hizmet vermeye devam ediyor. Ankara Televizyonu Artistik Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Kostüm- Aksesuar Servisi'nde, 77 bini aşkın kostüm ve 26 bini aşkın aksesuar bulunuyor. Türkiye'de televizyonun yayın hayatına başladığı günden bu yana biriktirilen malzemeler, bugün hem TRT yapımlarında hem de ihtiyaç duyulduğunda kira bedeli ödenmek koşuluyla gerekli kurum ve kuruluşlarda kullanılıyor. Yüzlerce yıl öncesini bir anda bugüne taşıyabilen bu kostüm ve aksesuarlar, dizi ve filmlerde kullanıldığı gibi özel günler ve yıl sonu etkinliklerinde kullanılmak üzere Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, okullara, festival ve Ramazan etkinlikleri için belediyelere kiralanıyor.

Yılların birikimini barındıran bu depolar birkaç yıl önce elden geçirilmiş, tüm kıyafet ve kostümler dağınık hallerinden kurtarılmış. Saklanan kostüm ve aksesuarlar sadece TRT'nin yapımlarında değil birçok özel televizyon kanalının yapımlarında da kullanılıyor.

Televizyonlarda gün geçtikçe sayıları artan dizi ve filmlere kostüm bulmakta zorlanan sanat yönetmenleri, yapımcılar, kostüm aksesuar sorumluları bu depodan yaralanabiliyor. Artan dizi ve film projeleri sayesinde çeşitli kostüm aksesuar dükkanları açılsa da bu açılan dükkanlar TRT'nin deposu kadar yeterli olamıyor.

SATILIK DEĞİL KİRALIK

Şu anda çoğu televizyon kanalı çektiği dizilere uygun kıyafetleri ve aksesuarları bu depodan alabiliyor. Depolarda bulunan kostümlerin çoğu satın alınamıyor. Ancak televizyon kanalları ihtiyaç duydukları kostümleri belirli bir ücret karşılığı bu depolardan kiralıyorlar.

Depoda tarihin çeşitli dönemlerine ait kıyafetlerin yanı sıra şapkalar, şemsiyeler, botlar, çizmeler da saklanan aksesuarlar arasında. Ayrıca depoda piyasada bulunamayacak değerli eşyalar da yer alıyor. Hatta depoda bulunan çoğu elbisenin kumaşı şu anda satılmıyor bile. Bu yüzden depolardaki elbiseler para karşılığında isteyen herkese verilmiyor. Birbirinden farlık renk ve desenlerdeki binlerce kıyafetin yanı sıra dikiş makinesi, daktilo, masa, sandalye, kandil, vazo, şapka, kavuk gibi çeşitli aksesuarlar da bu depolarda özel ambalajlar içinde saklanıyor.


Şoray Uzun'un Sivas maceraları

Şoray Uzun'un sunumuyla ekrana gelen Şoray Uzun Yolda adlı programda bu akşam Sivas'tan ilginç görüntüler ekrana geliyor. Anadolu kaplanı olarak bilinen Sivas Kangal köpeklerinin yetiştirildiği çiftliklere giden program ekibi ayrıca, Kangal sucuğunun özellikleri, Bektaşi dedelerinin kemanlı deyişleri, gelin kaynana kavgalarına kesin çözüm olan Çerkez kızlarının adetlerini izleyenler için ekrana taşıyor.
KANAL7 / 19.45


'Sokak Kavgası' görmek ister misiniz

Marshall Curry'nin yönettiği Oscar'a aday gösterilen Sokak Kavgası adlı belgesel ekranda. Vahşi, acımasız, karışık politik çekişmelerin anlatıldığı belgeselde, New Jersey'de siyahî bir belediye meclisi üyesi olan Cory Booker'ın, altı dönemdir Başkan olan Sharpe James'e karşı belediye başkanlığı seçimlerine girmesi ve bu süreçte yaşadıkları var. Film şimdiden 6 ödül aldı.
NTV / 20.30


ANADOLU KAPLANI
Anadolu Kaplanı İstanbul sosyetesinde

Başrollerinde Çetin Tekindor ve Ayşenur Yazıcı'nın oynadığı yeni bir dizi başlıyor. Dizide, Anadolu'da yaşayan başarılı işadamı Osman, eşinin ısrarları karşısında İstanbul'a geliyor ancak sosyeteye ayak uydurmakta güçlük çekiyor.
KANAL D/ 20.00


BÜYÜK BULUŞMA
Fal bakmak, baktırmak üstüne dramatik öykü

Çelik Berksoy'un yönettiği Büyük Buluşma'da falcılık yapan bir kadının ailesine verdiği zararlar işleniyor. Sultan, fal baktığı misafirlerini ağırlaması için oğlunu saf bir kızla evlendirir. Sultan, giderek gelini Zahide'ye hayatı zindan eder. Zahide ise direnmektedir.
SAMANYOLU / 19.55


AZAP YOLU
Yavuz'u peşmergelere bırakan Yiğit, pişman

Kadir İnanır ve Ebru Akel'in rol aldığı dizide, Irak sınırını geçince Yiğit, Yavuz'u peşmergelere teslim ediyor. Yavuz'u orada bırakamayacağına anlayan Yiğit geri dönüyor. Yavuz peşmergelerden kaçıyor ancak başı beladan kurtulmuyor.
ATV / 21.45


M. Fasulye Tarlası Savaşı
Nüfusu 426 olan ve son üç yüz yıldır hiç birşey değişmeyen Milogra'da, geçen filmde, bölgede yeni yerleşim planıyla birlikte topraklarından olan ama iş imkanı bulacakları söylendiği için itiraz etmeyen göçmen ailelerin mücadelesi anlatılıyor.
Orijinal Adı: The Milago Beanfield War Yön: Robert Redford Oyn: Ruben Blades, Richard Bradford, Sonia Braga
Cnbc-e / 22.00

Kemik Koleksiyoncusu
Adli tıp uzmanı dedektif Lincoln, felç olarak yatağa mahkum olmuştur. Bu arada New York'lu işadamı bir cinayete kurban gider. Devriye gezen polis görevlisi Amelia, cesedin bir resmini çekmeyi başarır. Liuncoln ve Amelia dava üzerinde birlikte çalışmak üzere görevlendirilir.
Yön: Philip Noyce Oyn: Denzel Washington, Angelina Jolie, Queen Latifah, Michael Rooker, Mike McGlone (Gerilim)
KANAL 7 / 22.00

John Malkovich Olmak
Kuklacı Craig, çalıştığı yerin duvarında bir kapı keşfeder. Burada bir çeşit geçite ulaşır ve yolculuğun sonunda kendini ünlü oyuncu John Malkovich'in beyninde bulur. Bu deneyimi insanlara açarak para kazanmaya karar verir.
Orijinal Adı: Being John Malkovich Yön: Spike Jonze Oyn: John Cusack, John Malkovich Cameron Diaz, Catherine Keener
TV8 / 22.30

Olga'nın Topuzu
Jerome Bonnell'in yönetmenliğini üstlendiği filmde, Fransa'nın bir taşra kasabasında geçen bir dram anlatılıyor. Filmde, yeni kaybettikleri annelerinin arkasından yas tutan Julien ve Emma adlı iki kız kardeşin öyküsü yeralıyor.
Orj Adı: Le Chignon D'olga, Yönetmen: Jerome Bonnell, Oyn: Serge Riaboukine, Florence Loiret Türü: Dram - Komedi TRT 2 / 23.00

Suya Düşen Hayaller
Bir diplomat çocuğu olan Philippe hayatı anlamaya çalışırken en iyi arkadaşı olan kahya Baines'den çok şey öğrenir. Sır tutamayan genç Philippe, Baines'in karısını öldürdüğü iddialarını duyunca kafası iyice karışır ve hayatı sorgulamaya başlar.
Orj Adı: Fallen Idol Yön: Carol Reed Oyn: Ralph Richardson, Michele Morgan
STAR / 02.10


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi