T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 8 MART 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gülbeyaz 'halk için sanat' diyor

Oyunculuğu ve söylediği türkülerle tanınan Şevval Sam, sunuculuğa merak sardı. TV8'de Sanatla 30 Dakika programını sunan Sam, "Entelektüel dil kullanmıyoruz. Herkes anlasın istiyoruz" diyor.

Süper Baba, Gülbeyaz gibi başarılı yapımlardaki rolleriyle izleyici tarafından beğeni toplayan oyuncu Şevval Sam, TV8'de Cumartesi akşamları yayınlanmaya başlayan Sanatla 30 Dakika adlı programla sunuculuğa başladı.

Daha önce de kendisine pekçok sunuculuk teklifi geldiğini ancak bu teklifleri değerlendirmediğini söyleyen Şevval Sam, "ben kendime göre birtakım kriterler üzerinden sanat programı sunmayı tercih ettim. Bana bu teklif gelince açıkçası çok da fazla düşünmedim, kabul ettim" diyor. Programın hazırlanma aşamasında da rol aldığını belirten başarılı oyuncu, "Röportajlardan, metinlerin hazırlanmasına kadar işin mutfağında yer alıyorum. Böyle bir çalışmanın içinde olmak çok keyif verici" diye konuşuyor.

ALTERNATİFLERE YER VERİYORUZ

"Müzikten sinemaya, tiyatrodan resme, heykelden edebiyata kadar tüm sanat dallarında aradığınız her şeyi bu programda bulabilirsiniz" diyen Şevval Sam, "Aslında sadece İstanbul'daki sanatsal etkinlikleri bile 30 dakikaya sığdırmak mümkün değil. Çünkü her insanın farklı farklı zevkleri var. Kimi tiyatroya, kimi sinemaya bazıları ise sergilere gitmekten hoşlanıyor. O yüzden herkesi tatmin etmek için en iyi örnekleri bir araya getiriyoruz. Aslında daha çok alternatif etkinliklerin yer aldığı bir program hazırlıyoruz" diyor.

YÜKSEK TERMİNOLOJİ KULLANMIYORUZ

Programda, diğer sanat programlarının aksine entelektüel bir dil kullanmadıklarını söyleyen başarılı oyuncu "Sanat desteğinde hazırlanan bu programda yüksek bir terminoloji kullanmıyoruz. Herkesin anlayabileceği bir üslupla Sanatla 30 Dakika'yı sunmaya çalışıyorum. Çünkü insanlar anlamadığı birşeyi seyretmek istemeyebilir. Ayrıca ufak tefek bazı bilgiler veriyoruz. Farklı etkinliklerin yer aldığı bir programın insanların daha çok dikkatini çekebileceğini düşünüyorum" şeklinde konuşuyor.

Böyle bir programı hazırlamanın çeşitli sanatsal aktivitelerin hayata daha rahat geçirmesini sağladığını ifade eden Sam, "İşim olduğu için bazı konserlere, tiyatro oyunlarına ve filmlere gidebileceğim. Aslında haftada bir kere de olsa bir sergiye, konsere, tiyatro oyununa gitmeyi alışkanlık haline getirmeliyiz fakat televizyon dünyasındaki bizlerin çalışma hayatları düzenli olmadığı için ne yazık ki bu alışkanlık haline gelmiyor" yorumunda bulunuyor.

BEN SENİ SEVDUĞUMİ DA...

İki albüm hazırlığı içinde olan Şevval Sam, Türkiye'de çıkarmayı planlandığı albümünde yakın arkadaşı Ufuk Kıral'la birlikte çalışıyor. "Albüm kendi şirketimizden çıkacağı için annem patronum oluyor. Dolayısıyla kendisinden hem manevi hem maddi destek görmüş oluyorum" diyen sanatçı, İngiltere'de hazırlanacak uluslararası bir projede de yar alacak. Sam, düetlerin yanısıra İspanyol bir grupla birlikte 'Ben Seni Sevduğumi da' adlı türküyü de seslendirecek.

  • TELEVİZYON SERVİSİ


    Söz alma sırası ev kadınlarında

    Ali Kırca'nın sunduğu Siyaset Meydanı'nda Türkiye'nin gerçek sessiz çoğunluğu olan kadınlar, kadınları tartışıyor. Ev kadınlarının konuk olacağı programda, onların hayatları, eğlence anlayışları, değer yargıları, beklentileri ve sorunlarının yanısıra demokratikleşme, Kadın Hakları, AB ve siyaset hakkında de ne düşündükleri yeralıyor.
    ATV / 23.00


    Elif Şafak'la yeni kitabı hakkında

    Yekta Kopan'ın sunduğu Gece- Gündüz'e ise Elif Şafak konuk. Programda Şafak, Dünya Kadınlar Günü olan bugün piyasaya çıkan kitabı "Baba ve Piç" hakkında konuşuyor. Programda kültür-sanat olayları da var.
    NTV / 18.10


    Çalışan kadın ne ister? Ya çalışmayan?

    Nazlı Ilıcak'ın sunduğu Sözün Özü'nde Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın konusu var. Alanlarında başarılı kadınların katıldığı programda, şarkıcı Gülben Ergen, programcı Ayşe Böhürler, yazar Ayşe Kulin ve kıyafet tasarımcısı Aynur Bektaş toplumda kadınının konumunu tartışıyor. Programda Reha Muhtar da erkek gözüyle meseleyi değerlendiriyor. KANAL 7/ 23.15


    YEMİN
    Anne kıymeti bilmek üzerine bir hikaye

    TV Filmleri'nde, Sevim Gelenbe ve Ferhat Gündoğdu'nun rol aldığı Yemin adlı film var. Bir şirkette müdür olan Rıza'nın annesi onu görmeye gelir. Ancak ilgi görmeyince evden ayrılır. Rıza annesini bulduğunda kadın ölmüştür. Vicdanı sızlayan Rıza, yıllar önceki yeminini hatırlar.
    KANAL 7 / 21.45


    AVRUPA YAKASI
    Evsiz kalan Volkan'a ilginç bir teklif

    Başrollerinde Gülse Birsel, Ata Demirer ve Gazanfer Özcan'ın oynadığı dizide Volkan babasıyla kavga ediyor ve evden kovuluyor. Aslı Volkan'a ilginç bir teklif sunuyor. Dergide patron eleman çıkartılacağını söyleyince ofiste panik başlıyor.
    ATV / 20.00


    KIRIK KANATLAR
    İstiklal Mahkemeleri yargılamaları başlıyor

    Özge Özberk ve Can Elçin' in rol aldığı dizide Cemal, Nazlı'yı mahkemeye verme konusunda kararsız. Hristo çiftliğe dönüyor ve çocukluk arkadaşı, Nevzat'a teslim oluyor. İstiklal Mahkemesi geliyor ve suçluları yargılamaya başlanıyor.
    KANAL D / 21.45


    Gününü Göreceksin
    Porter eşi ve yakın arkadaşıyla birlikte Asyalı bir çeteyi soyar. Ancak eşi, en yakın arkadaşıyla ortak olup Porter'ı dolandırır. En yakın arkadaşından intikam almayı kafasına koyan Porter sendika satın alan arkadaşının peşine düşer.
    Orijinal Adı: Payback Yön: Brian Helgeland Oyun: Mel Gibson, Gregg Henry, Maria Bello, Bill Duke Türü: Aksiyon-Macera
    TGRT / 21.45

    Yüksek Topuklar
    Uzun bir ayrılıktan sonra annesiyle yeniden görüşmeye başlayan Rebecca kocasının eskiden Becky ile aşk yaşadığını öğrenir. Adamın ölü bulunması bir anda şüpheleri bu iki kadının üzerine çeker.
    Orijinal Adı: High Heels Yön: Pedro Almodóvar Oyn: Victoria Abril, Marisa Paredes, Miguel Bosé, Anna Lizaran
    Cnbc-e / 22.30

    Samurayın Gözyaşları
    Ressam Emu O'Hara doğada resim yaparken, bir adamın üç Japon'u öldürmesine tanık olur. Öldürdüğü kişi için pişmanlık gözyaşları döken katil âşık olduğu kadını öldürmekle görevlendirilir.
    Orijinal Adı: Crying Freeman Türü: Fantastik Macera Yön: Chrstopher Gans Oyn: Mark Dacascos, Julie Condra
    TV8 / 22.30

    Cyrano De Bergerac
    Cyrano'nun burnunun biraz uzun olması herzaman problem olmuştur. Kuzeni Roxanne'e de deli gibi âşık olan Cyrano defolu burnu ile kendisini kuzenine türlü yakıştıramıyordur. Roxanne son nefesine kadar kuzeninin sevgisini anlayamaz.
    Orijinal Adı: Cyrano De Bergerac Yönetmen: Michael Gordon Oyuncular: Jose Ferrer, Mala Powers Türü: Dram
    TRT 2 / 23.00

    Yaşanacak Dünya
    Yönetmeliğini Marcus Thompson'ın üstlendiği Yaşanacak Dünya iki kişinin hikayesini anlatın bir film. Filmde toplum tarafından dışlanan bir gezgin ile çingene bir kızın çarpıcı hikayesi anlatılıyor.
    Orijinal Adı: Place To Stay Yön: Marcus Thompson Oyn: Colm O Maonlai, Amanda Ray King, John Türü: Drama
    TRT 1 / 00.20


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 413 50 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi