T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 21 MART 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Seri katil Charlize

Charlize Theron'un, dünyanın ilk kadın seri katili Aileen Wournos'u canlandırdığı Cani, TV'de ilk kez ekranda. Theron, 2003'te Oscar dahil pekçok ödül alan film için yaklaşık 14 kilo almıştı.

Dünyanın ilk kadın seri katili olarak ünlenen Aileen Wournos'un gerçek hayat hikayesini konu alan Cani, bu akşam TV'de ilk kez ekranda. 1989 -1990 yılları arasında çok sayıda insanı öldüren Aileen Wournos rolünü üstlenen Charlize Theron bu rolüyle 2003 yılında 'En iyi Kadın Oyuncu Oscar'ı ve Altın Küre ödüllerini kazanmıştı. Dünyanın en güzel kadınları arasında gösterilen Theron, film için 12-14 kilo alırken, yapılan makyajla da inanılmaz bir biçimde farklılaştırıldı. Geçirdiği değişim kadar sergilediği performansla da büyük beğeni toplayan Theron, bu rolüyle Oscar'lı oyuncular arasına katılmayı başardı.

GERİLİM DEĞİL DRAM

Yakalandıktan sonra 1992'de 7 kişiyi öldürmekten suçlu bulunan Aileen Wouornos'un öyküsü ABD ve dünya kamuoyunu epey meşgul etmişti. Yönetmen Patty Jenkins'in ilk yönetmenlik deneyimi olan film, kamuoyunda konuşulanların arkasında, Aileen'i bir seri katil olmaya iten sebepleri de gözler önüne seriyor. Bir kadının neden ve nasıl bir katile dönüştüğünü anlatan filmde intihar eğilimli Aileen'in çocukluğundan bu yana zor geçen hayatı, yaşadığı sıkıntılar anlatılıyor. Katilinin ardarda işlediği cinayetlerin yer aldığı Cani, Aileen'in başından geçenleri bir gerilim filminden çok daha derinlikli bir şekilde ele alan bir yapım. Bu nedenle bu karakter analizinde gerilim değil, dram ağır basıyor.

GERÇEK BİR ÖYKÜDEN UYARLAMA

Senaryosu da yönetmen Jenkins tarafından kaleme alınan film, cinayetlerin işlendiği gerçek mekanlarda çekilen sahneleriyle inandırıcılığını perçinliyor. Bir seri katilin katil olma sürecini, işlediği cinayetleri ve dramatik sonunu anlatan filmin konusu kısaca şöyle; Kötü koşullarda yetişen Aileen, intiharı düşünürken bir barda Selby ile tanışır. Selby ile Aileen, zaman geçtikçe birbirlerine yakınlaşırlar. Bir gün Aileen, karşısına çıkan bir adamın zor kullanması karşısında kendini korumak için adamı öldürür. Bu trajik cinayet Wuornos için ne ilk, ne de son olacaktır. 1989-1990 yılları arasında çok sayıda insan öldüren Aileen, 1992 yılında 7 kişiyi öldürmekten suçlu bulunur. Yargılamalar başlar. Avukatının sanığın çocukluğunda maruz kaldığı kötü muamele ve tacizi hafifletici neden olarak öne sürmesi jüriyi ikna etmez ve idamına karar verilir. Film, ABD'nin ilk kadın seri katilinin gerçek hikayesini anlatıyor.

CANİ - (Monster) YÖN: Patty Jenkins Oyn: Charlize Theron, Christina Ricci, Bruce Dern, Scott Wilson, Lee Tergesen, Yapım Yılı: 2003 Türü: Dram
KANAL D / 21.45


Esrar dünyasının kapısını aralayın

Sunuculuğunu Reha Yeprem'in yaptığı programda bu hafta Hayırsız Evlat ve İmanın Gücü isimli iki yeni hikaye ekrana geliyor. Hayırsız Evlat'ta annesini sokağa atan bir evladın başına gelenler anlatılacak. İmanın Gücünde ise babasına karaciğer nakli gereken Fuat'ın herşeye rağmen harama karşı duruşu ekrana geliyor.
SAMANYOLU / 19.55


Nevruz nedir, nasıl kutlanır?

Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın'ın hazırladığı programda nevruz masaya yatırılacak. Senelerdir kutlanan ve her millet için ayrı bir anlam taşıyan bu bayram aslında kime ait? Nevruz'un ne anlama geldiği ve nasıl kutlandığının da konuşulacağı programda nevruzun baharın gelişimi yoksa siyasi gösteri alanı mı olduğu da tartışılacak.
Cnn Türk / 21.00


Deniz Feneri sel bölgesine gidiyor

Uğur Arslan'ın sunduğu programda bu hafta Deniz Feneri sel bölgesi Edirne'ye acil yardım malzemesi götürüyor. Programda sekiz çocuklu Ayşegül Evlek'e de yardım edilecek. Ayrıca eşini iki sene önce kanser hastalığından kaybeden ve çöplerden kağıt toplayarak geçimlerini sağlayan Ayşe Dörmen'in de yaşamından kesitler ekrana gelecek.
KANAL7 / 23.15


YAĞMUR ZAMANI
Fırat'la Eylül nikah masasında

Tamer Karadağlı ve Azra Akın'ın rol aldığı dizide Fırat, Mehmet ile birlikte mektubu çözmeye çalışıyor. Bu arada beklenen an geliyor ve Fırat, Eylül'e sürpriz yaparak nikah tarihini alıyor. Fırat ve Eylül nikah masasına oturuyor. Nikaha beklenmeyen bir misafir geliyor.
SHOW / 20.00


ALİYE
Aliye'yi arayan Sinan, ona bir sürpriz yapıyor

Başrollerinde Sanem Çelik ve Nejat İşler'in rol aldığı dizide Arda'nın gönderdiği doğumgünü hediyesi Ayşe'yi sarsıyor. Ayşe'nin krizleri karşısında eli kolu bağlı olan Sinan, Aliye'ye sürpriz yapıyor. Mücahit Arda'dan sonra Ayşe'yi de kaçırmayı düşünüyor.
ATV / 21.45


SEV KARDEŞİM
Kaymakam Yüksel sonunda istifa ediyor

Hande Ataizi ve Davut Güloğlu'nun rol aldığı dizide bu akşam, Yüksel ve Rıdvan hakkında aşk dedikoduları yayılıyor. Yüksel, olayların büyümesi üzerine basın açıklaması yapıyor ve istifa ediyor. Rıdvan ise, yürümeye çalışıyor.
KANAL D / 20.00


Vahşi Vahşi Batı
İki beceriksiz ajan Amerikan yönetimi tarafından özel görevle Vahşi Batı'ya gönderilir. Görevleri tekerlekli sandalyeye bağımlı bilim adamının yardımıyla ölümcül silahlar yapan asi generali yakalamak için çalışmaktır. İkiliyi macera beklemektedir.
Orijinal Adı: Wild Wild West Yönetmen: Barry Sonnenfeld Oyuncular: Will Smith, Kevin Kline, Kenneth Branagh, Salma Hayek
TGRT / 19.30

Tehlikenin İçinde
Hong Konglu dövüş ustası, gittiği Bronx'ta kendini bir anda yeraltı dünyasının içinde bulur. Paha biçilmez bir torba dolusu pırlantanın ortadan kaybolduğu yeraltı dünyasına katılan dövüş ustasını maceralar beklemektedir.
Orijinal Adı: Rumble In The Bronx Yönetmen: Stanley Tong Oyn: Anita Mui, Jackie Chan Türü: Macera - Aksiyon
STAR / 21.40

Kazanma Hırsı
Tony D'Amato, futbol takımı Miami Sharks'ı çalıştıran başarılı bir koçtur. Fakat takım üst üste maç kaybetmeye başlayınca koçun üzerindeki baskı artar. Diğer yandan takımın deneyimli oyuncusu Jack Rooney'in sakatlığı da ortaya çıkar.
Orijinal Adı: Any Given Sunday Yön: Oliver Stone Oyn: Al Pacino, Cameron Diaz, Dennis Quaid, James Wood
Cnbc-e / 22.00

Yalancı
Elizabeth'in ikiye ayrılmış cesedinin katili bir tekstil firmasının sahibi, zengin Wayland'dır. Olayı dedektif Kennesaw ve ortağı Braxton yürütürler. Wayland, yalan makinasını yanıltabilecek kadar zeki bir adamdır ve cinayeti kabul etmemektedir.
Orijinal Adı: Deceiver Yön: Jonas Pate, Josh Pate Oyn: Chris Penn, Renee Zellweger, Ellen Burnstyn Türü: Polisiye-Gerilim
TV8 / 22.30

Çok Şey Bilen Adam
Eşi ve oğlu Hank'le Fas'a tatile giden Dr. Ben McKenna, tatilde Bernard isimli bir Fransız'la tanışır. Suikaste kurban giden Bernard olaya tanık olan aileye kendisinin bir ajan olduğunu ve Londra'da yabancı bir diplomatın öldürüleceğini söyler.
Yön: Alfred Hitchcock Oyn: Leslie Banks, Edna Best Türü: Gerilim / Macera
STAR / 01.00


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi