T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 23 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'Dağdan gelip, bağdakini kovmayın'

TBMM'yi ziyaret eden ABD Senato heyetine milletvekilleri, Irak'ın işgalinden PKK'ya kadar bir çok konuda eleştiriler yöneltti. AK Parti Adana Milletvekili Recep Garip, Türk halkının ABD'nin Irak'taki faaliyetlerinden rahatsızlık duyduğuna işaret ederken, "Bizim bir atasözümüz vardır. 'Dağdan gelip bağdakini kovdu' deriz. Irak'taki uygulamalarınız dağdan gelenin, bağdakini kovduğu bir ortama doğru sürükleniyor. Bunu engellemek yine sizin göreviniz" diye konuştu.

ABD Senato heyeti, Meclis'i ziyaret ederek miletvekilleriyle görüştü.
TBMM'yi ziyaret eden ABD Senato heyetine milletvekilleri, Irak'ın işgalinden PKK'ya kadar bir çok konuda eleştiriler yöneltti.

ABD Senatosu Savunma Komisyonu Başkanı John Warner başkanlığındaki heyetin TBMM Milli Savunma Komisyonu ve Dışişleri Komisyonu üyeleriyle yaptığı görüşme ilginç diyaloglara sahne oldu.

TBMM'de gerçekleşen göreşmede, AK Parti Adana Milletvekili Recep Garip, Türk halkının ABD'nin Irak'taki faaliyetlerinden rahatsızlık duyduğuna işaret ederken, "Bizim bir atasözümüz vardır. 'Dağdan gelip bağdakini kovdu' deriz. Irak'taki uygulamalarınız dağdan gelenin, bağdakini kovduğu bir ortama doğru sürükleniyor. Bunu engellemek yine sizin göreviniz" eleştirisinde bulundu.

Garip, ABD heyetine yönelik eleştirilerini, "Savaş romantik bir film değildir. Ancak, bölgedeki tüm gelişmeleri, konusu 'romantik' olan bir film gibi izlettirmeye çalışıyorsunuz tüm dünyaya. Oysa savaş alanındaki tüm huzursuzluklar ve gelişmeler tam tersi bir izlenim bırakıyor" diye sürdürdü.

OKYANUS VE ORDUMUZ BİZİ KORUR SANDIK

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ ise Warner başkanlığındaki heyete, ABD halkının Irak'a yönelik işgalden desteğini çektiğini anımsatarak, "Bu azalan destek karşısında ne yapmayı planlıyorsunuz?" sorusunu yöneltti. Warner Elekdağ'ın sorusuna, "Ülkemiz özgürlük ve barış temeli üzerinde kurulmuş bir ülkedir. Ancak biz 11 Eylül saldırılarına kadar okyanusun ve ABD ordusunun bizi koruyabileceğini düşünüyorduk. Fakat saldırılar sonrasında gördük ki bu düşüncemiz yanlışmış. El Kaide'nin ikiz kulelere saldırısı gerçeğin hiç de bizim düşündüğümüz gibi olmadığını ortaya çıkardı" yanıtını verdi.

DEMOKRASİ ADINA BÖLGEDE KALMALIYIZ

Warner, Irak'ta bir iç savaş tehlikesi ortadan kalkana kadar ABD'nin kalmayı sürdüreceğini dile getirirken, "Bu noktada Irak'ta bulunmamıza yönelik kamuoyu desteğinin azalmasını ülke temellerimizin özgürlük ve barış üzerine atılmış olmasına bağlıyoruz. Destek de desteğin azalması da ABD vatandaşlarının özgür ifadeleridir. Ancak biz çok iyi biliyoruz ki, ABD demokrasinin yerleşmesi adına bölgede kalmalıdır" dedi.

PKK'YA HOŞGÖRÜ YOK

Görüşmede milletvekilleri, PKK ile ilgili çekince ve eleştirilerini de dile getirdiler. Milletvekilleri, ABD'nin bölgedeki en önemli müttefikinin Türkiye olmasına karşın PKK konusunda bir adım atılmamasını anlamanın mümkün olmadığını dile getirirken, ABD heyeti ise bu eleştirilere, "Endişelerinizde haklısınız. Konuyla ilgili uyarılarınızı aklımıza kazıyacağız. Ancak bilin ki ABD'nin PKK'ya karşı hoşgörülü olması mümkün değildir" yanıtını verdi.

  • ANKARA (ANKA)


    ABD Genelkurmay Başkanı Pace Erdoğan'la görüştü
    ABD'li senatörler Türkiye'den Irak için destek istedi
    ABD Genelkurmay Başkanı Ankara'da
    Bağdat'ta polis merkezine saldırı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi