T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 23 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Farklıyız demiyoruz seyredin ve görün

Hilal TV'de yayınlanan ve mevcut kadın programlarına alternatif akışıyla dikkat çeken Hanımefendi'nin sunucusu ve yönetmeni, "Farklıyız demiyoruz, seyredenler farkı görecektir" diyor

Hilal TV'de Saliha Erdim'in sunumuyla ekrana gelen Hanımefendi, mevcut kadın programlarına alternatif akışıyla dikkat çekiyor. Sunucusu Saliha Erdim ise, insanı çok önemsediğini belirterek, "İnsanın değerlerini gündem konusu yapan, insanın yükselmesini, aynı zamanda yücelmesini de konu alan bir program yapmak için yola çıktık" diyor. Kadınların kendilerini bulma konusunda sıkıntıları olduğunu ifade eden Erdim, "Bizim toplumumuz kendine güven duyan bireyler yetiştirmiyor. İnsanların bilerek hareket etmelerine zemin hazırlamak istiyoruz. Program bittiğinde insanların zihninde bir şeyler kalabilmeli" diyor.

ÜÇ HAFTADIR YAYINDA

Erdim, "Bilgi güçtür. Doğru bilgi insanın güçlü olmasını sağlar. İnsanlar bilgiyi hayatlarına geçirdiklerinden çok şeyin değiştiğini görüyorlar. Bu konuda müthiş geri bildirimler var. Buna vesile olabilmek de bizleri mutlu kılıyor" diyor.

Başlayalı 3 hafta olan programın henüz tam olarak istediği hale gelmediğini dile getiren Erdim, "Şu an konuklarımızı ağırlıyoruz. Konuklarımıza mesaj sepetimizden özlü sözler çektiriyor ve okutuyoruz. Katılımın yüksek olduğu bir program amaçlıyoruz" diyor.

DOĞRU CÜMLEYİ KURMAK

Programın hedef kitlesinin özelde hanımefendiler genelde ise tüm insanlar olduğunu vurgulayan Erdim, "Şu anki yaşama biçimimiz doğru mu, nasıl yaşamalıyız? gibi soruların cevabını programda hep birlikte arıyoruz. Programın yönetmeni Gülşah Maraşlı ise, "Biz, farklı olacağız demiyoruz. Bunu söylemeye ihtiyaç duymuyoruz. Çünkü izleyenler zaten farkı göreceklerdir" diyor ve ekliyor: "Diğer programlarda hanımlar toplanıp dedikodu yapıyorlar. Toplum bilinçli olarak yozlaştırılıyor. Bizim kadınlarımız öyle kavgacı dedikoducu değil. Var olan cevheri çıkarmamız gerekir."

OSMAN SEDEN'LE DÜET YAPTIM

Programın yönetmeni olan ve 15 yıldır bu sektörün içinde bulunan Gülşah Maraşlı, senaryo çalışmalarının yanısıra bir de kitap hazırlamış. Osman F. Seden'le Türk Sinemasında Düet adlı kitabı henüz piyasaya çıkan Maraşlı, kitap serüvenini şu şekile anlatıyor: "1998'de Üsküdar FM'de Sinema isimli bir program yapıyordum. Osman Seden'i konuk almıştım. Kendisi 2 ay sonra vefat etti. En son röportajı bana vermiş oldu, bu vesileyle kitaba başladım. Türkiye'deki ilk yapımevini kuran Osman Seden'in babası Kemal ve amcası Şakir Seden. Ben de kitabı 1908'lerden aldım. Osman Seden'den yola çıkarak Türk sinemasının tarihini işledim." Maraşlı, "Kemal Bey bana Osman Seden'in yazdığı hatıratları verdi. Kitapta ben başlıyorum söze, kaldığım yerden Osman Seden devam ediyor. Birlikte Türk sinemasını anlatıyor gibiyiz" diyor.

  • GÜLDEN TÜMER


    Hilal TV'nin "kaçırılmayacaklar" listesi

    Hilal TV'de yayınlanan tartışma ve sohbet programları ilgiyle izleniyor. Televizyonunun beğenilen programlarından biri Mustafa İslamoğlu'nun sunduğu Tefsir Saati. Programda, İslamoğlu'nun tefsir dersleri ekrana getiriliyor. Hakan Albayrak'ın sunduğu Yeni Bir Dünya da, kanalın beğenilen programları arasında yer alıyor. Belgesel dilinde hazırlanan programda, farklı kültürler hakkında bilgiler veriliyor. Alev Erkilet Başer, Ali Bulaç ve Abdurrahman Arslan'ın sunduğu Düşünce Gündemi'nde ise gündeme dair konular ele alınıyor. Uydudan yayın yapan Hilal TV'nin frekansı şöyle: TÜRKSAT 2A 11716 V SR 02222


    ŞÖHRET
    Gülşen'le Mert'in ilişkisi öğreniliyor

    Başrollerinde Ahu Türkpençe ve Murat Ünalmış'ın oynadığı dizide Mert ile Işıl'ın barıştıklarını öğrenen Müberra olaya öfkeleniyor. Ablasıyla sete gelen Gülçin de aralarındaki yakınlığı fark ediyor. Hiçbir yerde sahne alamayan Müberra ise Osman'dan yardım istiyor.
    ATV / 20.00


    HIRSIZ POLİS
    Bir düğün bir cenaze mi olacak?

    Timuçin Esen ve Özlem Düvencioğlu'nun rol aldığı dizide Mavi'yle Çınar gerçekleri konuşuyor. Melih'i araştıran Çınar, inanılmaz bilgiler ediniyor. Bünyamin ve Ayşegül'ün düğünü sonunda ise herkesi korkunç bir sürpriz bekliyor.
    KANAL D / 21.45


    ŞORAY UZUN YOLDA
    Şoray Rizelilere horon oynamayı öğretiyor

    Şoray Uzun'un sunumuyla ekrana gelen programda, Şoray, Rizelilere horon oynamayı öğretiyor. Rize Kalesi'ne de çıkan Şoray, Kağızman'da ağa kızına âşık çobanın öyküsünü ekrana getiriyor. Ayrıca Şoray, Rize bezinin dokunduğu mekanları da geziyor.
    KANAL7 / 19.45


    Av
    Dutch ve komando grubu esir düşen bir grup Amerikan askerini kurtarmak için görevlendirilir. Operasyon dönüşünde, ormanda garip bir yaratık ekip üyelerini avlamaya başlar. Neredeyse görülmeyen ve bir tür zekası olan yaratığa karşı bir ölüm-kalım mücadelesi yaşanmaya başlar.
    Orjinal Adı: Predator Yön: John Mc Tiernan Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers Yapım Yılı: 1987
    KANAL 7 / 21.45

    Malcolm X
    Babası Ku Klux Klan tarafından öldürülen Malcolm, zor bir çocukluk geçirir. Daha sonra hedonist bir hırsıza dönüşen Malcom X, hapise girdiğinde İslam sayesinde kendine gelir ve dahil olduğu toplulukta yükselmeye başlar.
    Orj Adı: Malcolm-X Yapım Yılı: 1992 Yön: Spike Lee Oyn: Denzel Washington, Angela Bassett, Spike Lee, Al Freeman
    Cnbc-e / 22.00

    Tabana Kuvvet
    Las Vegas'ın en büyük kumarhanesinin sahibi olan Donald Sinclair, milyarder müşterilerinden en önemlilerini eğlendirmek için, çılgın bir yarışma düzenler. Altı kişi olan yarışmacılar bir tren istasyonundaki iki milyon doları bulmaya çalışacaklardır.
    Orijinal Adı: Rat Race Yöneten: Jerry Zucker Oyn: Whoopi Goldberg, Jon Lovitz, John Cleese Türü: Komedi
    TV8 / 22.30

    Son Durak
    Alex Browning Ölüm Meleği'nin ne zaman ve nerede geleceğini bilebilen tek kişidir. Okul arkadaşlarıyla birlikte Paris'e gideceği sırada uçağın havada patlayacağını hisseder ve herkesin uçaktan inmesini ister. Herkes indikten sonra uçak patlar.
    Orijinal Adı: Final Destination Yön: James Wong Oyuncular: Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith Türü: Gerilim / Macera
    TGRT / 22.00

    Onur Savaşı
    Amerikan Bağımsızlık Savaşı'nın önemli liderlerinden Benedict Arnold, Kongre'deki politik çekişmeler nedeniyle rahatsızdır. George Washington'un desteğine rağmen İngilizlerin safına geçer.
    Orijinal Adı: Field Of Honour Yönetmen: Mikael Salomon Oyuncular: Aidan Quinn, Kelsey Grammer (Macera)
    TRT 1 / 00.10


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 413 50 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi