T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 23 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Isparta'da bir dayak iddiası daha

Isparta Belediye Başkan Vekili Ahmet Görgülü tarafından dövüldüğünü iddia eden, eski belediye personel müdürü Veli Hikmet Toraman Isparta Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Veli Hikmet Toraman, Isparta Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Isparta Belediye binasından, yüzü kan içinde çıkan Veli Hikmet Toraman, Isparta Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada baygınlık geçiren, ağzı, burnu ve yüzü kan içinde olduğu görülen Veli Hikmet Toraman, Acil Servis'te tedavi altına alındı.

Veli Hikmet Toraman, gazetecilere yaptığı açıklamada, Belediye yönetiminin Ak Parti'ye geçmesinden sonra, görev yerinin sık sık değiştirildiğini, son olarak da Temizlik İşleri Müdürlüğü Çöp Depolama Alanı'nda görevlendirildiğini söyledi. Kendisinin memur olduğunu, burada görevlendirilemeyeceğini öne süren Toraman, bu konuyu görüşmek üzere Belediye Başkan Vekili Ahmet Görgülü'nün makamına gittiğini belirtti.

Toraman, Görgülü'nün kendisini boş bir odaya alarak, saldırdığını, amiri olduğu için Görgülü'ye karşılık vermediğini, ancak kendisini korumak için çaba sarfettiğini, fırsatını bulduğu sırada da odadan çıkarak kaçtığını iddia etti.

Toraman, şunları söyledi:

"Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Çöp Depolama Alanı'nda görevlendirildiğimi öğrendim. Neden burada görevlendirildiğimi sormak amacıyla, Başkan Vekili Görgülü'nün yanına gittim. Çünkü ben 13 yıldır belediyede çalışıyorum. Bundan önce de bir süre müdürlük yaptım. Yönetim 15 defa görev yerimi değiştirdi. Her iki ayda bir yerimi değiştiriyorlardı. Bizimle dama taşı gibi oynuyorlar. Başkan Vekili Görgülü ile tartıştık. Beni boş bir odaya aldı. Bu odada beni yumrukladı. Kafama vurdu. Saldırısına karşılık vermedim. Kendimi korumaya çabaladım. Bir ara Görgülü'yü itip, kaçıp kurtuldum. Belediye Başkanı ile sorunum yok ama neden sık sık görev yerimi değiştiriyorlar anlamıyorum."

Bu sırada, Türk Yerel Hizmet Sen Isparta Şubesi Başkanı Suat Tanyeri ile Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Refik Özbunar, Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gelerek, Toraman'ı ziyaret ettiler. Tanyeri ve Özbunar, Toraman'a yönelik saldırıyı kınadılar.

GÖRGÜLÜ: GÜNDEME GELMEK İSTİYOR

Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın bir görev nedeniyle il dışında bulunması dolayısıyla Belediye Başkanlığı'na vekalet eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Görgülü, AA muhabirinin sorusu üzerine, "Böyle bir olay yok. Bu arkadaşımız sürekli problem çıkarıyor" dedi.

Toraman'ın, görevlendirildiği her müdürlükte olay çıkardığını, ya müdür ya da yardımcısıyla tartıştığını anlatan Görgülü, şöyle konuştu:

"Bu arkadaşı son olarak Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde görevlendirdik. Oraya gittiğinde, hakkımızda sözler sarfetmiş ve küfürler etmiş. Kendisi gündemde kalmaya çalışan problemli bir arkadaşımızdır. Belediye'deki son olaydan istifade ederek, (Balaman'ın gazetecileri dövdüğü iddiasına atıfta bulunuyor), gündeme gelmeye ve basını kullanmaya çalışıyor. Biz de, küfürlerden ötürü kanuni haklarımızı kullanacağız."

Görgülü, Toraman'ın nerede dövülmüş olabileceğine ilişkin soruya da, "Görevlendirildiği Temizlik İşleri Müdürlüğü Belediye Binası dışında. Bu kişi, dövüldü mü, dövüldüyse nerede dövüldü bilgim yok. Belediye binasında dövülmüş olamaz. Sanırım, görev yerine gitmek istemediği için böyle bir şey söylemiştir" karşılığını verdi.

  • ISPARTA (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi