T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 23 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Biz KDV'yi indirdik beceriksizlik sende

Tekstilde yüzde 10'luk KDV indiriminin ardından, sektörden gelen 'Dağ fare doğurdu' şeklindeki eleştirilere cevap veren Başbakan, "Kusura bakma beceriksizlik sende. Git problemini çöz. Biz yapacağımızı yaptık" dedi

Fahri
Sarrafoğlu
İstanbul'da sanayicilere seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, KDV indirimini beğenmeyen tekstilcilere kızdı. Erdoğan, tekstil, konfeksiyon ve deri sektöründen temsilcilerle yaptığı görüşmelere değinerek, "Talep sizden geliyor. Biz talebe uyuyoruz. KDV'yi yüzde 18'den 8'e indiriyoruz. Deniyor ki (Dağ fare doğurdu). Kusura bakma arkadaş beceriksizlik sende. Git problemini çöz. Biz yapacağımızı yaptık'' dedi.

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) Mart ayı olağan meclis toplantısına katılan Erdoğan, ekonomideki iyileşmelerin toplumun tüm kesimlerine paralel yayılması için adım adım önlemleri aldıklarını kaydederek, devamlı olarak değişik kalemlerde vergileri indirdiklerini, teşvikleri sağlamaya çalıştıklarını anlattı. Başbakan Erdoğan, "Kalkıp bir anda (Biz vergileri sıfırladık. Vergileri 5'e 10'a indirdik) diyebilir miyiz? Siz böyle bir hastaya böyle bir tedavi uygulayabilir misiniz? Bunu yaptığınız anda her şey çöker" diye konuştu. Kurumlar Vergisi'ndeki indirime de değinen Erdoğan, ''Kurumlar Vergisi'ni yüzde 33'ten 20'ye indirdik. Ama (yeterli değil) diyorlar. İnsaf... 33'ten 20'ye indirecek cesareti gösteren bir hükümet var. Bir teşekkür bile yok'' diye konuştu. Erdoğan, KDV'nin yanı sıra SSK primleri ve işçi maliyetleriyle ilgili bir şeyler yapmaya çalıştıklarını da ifade ederek, ekonominin kayıt altına alınması halinde çok daha farklı tedbirlerin seferber edileceğini söyledi. Başbakan Erdoğan, konuşmasında 49 ildeki teşvik uygulanan illere yatırım yapmak yerine yabancı ülkelere giden işadamlarını da sitem etti.

KRİZ VAR LAFI İNSAFSIZLIK

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin bugün, ''2001 krizini, şu an bir kriz dönemini yaşadığını söylemenin pek insafla bağdaşmayacağını'' belirterek, ''Türkiye'nin şu anda böyle bir sıkıntısı yoktur'' dedi. Hükümet olarak toplumun bütün kesimleriyle diyalog içerisinde olmaya, sorunları ilk elden dinlemeye, birlikte ortak çözümler üretmeye ilk günden azami özen göstermeye devam ettiklerini anlatan Erdoğan, bundan sonraki sürecin de böyle devam edeceğini vurguladı.

Merkez için onay bekliyoruz

  • İSMAİL ZELVİ
    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan toplantıdan sonra gazetecilerin Merkez Bankası başkanlığının boş olmadığını, vekaleten atanan bir başkan olduğunu söyledi. Erdoğan, Merkez Bankası Başkanlığı için bir, başkan yardımcılığı için de iki ismi Köşk'e bildirdiklerini belirterek onay beklediklerini bildirdi.Erdoğan, "Devlet Bakanım, sayın Cumhurbaşkanımıza 'katiyetle bu isimleri açıklamayacağız' dedi. Bana isim sormayın. İkinci bir liste de kesinlikle söz konusu değil" dedi.

    Orakçıoğlu: Beş iplikçi Ankara'yı fena yanılttı

    İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, İSO toplantısındaki konuşmasında Başbakan'a hitaben, hükümetin tekstil-konfeksiyonda KDV'yi düşürme kararının, hazır giyim ihracatına ve hazır giyim ihracatçısına olan pozitif yansımalarının zayıf olduğunu söyledi. Orakçıoğlu, KDV indiriminin iplikçilerin işine yaradığını savunarak, ''Aslında arkadaşlarımız Ankara'da hükümeti yanılttı. Yanıltanlar belli. 5 tane iplikçi'' dedi.

    Tanıl Küçük: Sanayide tehlike çanları çalıyor

    İstanbul Sanayi Odası Başkanı Tanıl Küçük, ''Sanayimizde tehlike çanları çalmaktadır. Unutmayalım ki, doğa gibi ekonomi de bir zincir mantığıyla işler, bir halkanın kırılması, tüm zinciri etkiler'' dedi. Ekonomi ile ilgili her değerlendirmede elde edilen başarıların hakkını teslim ettiklerini kaydeden Küçük, "Ancak, sayın Başbakanımız, mali politikalarda hedef yakalanırken, büyümenin lokomotifi olan sanayi sektörünün sorunlarına çözüm üretilememiştir'' dedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi