T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 23 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kışladaki voleybol maçı 'terör' estirdi!

Tunceli İl Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı'nda er ve erbaşlar arasında yapılan voleybol maçı sırasında nöbetçi erler, er Ramazan Saltan'ı 'terörist' sanarak vurdu. Terör süsü verilerek kapatılan olayın gün yüzüne çıkması üzerine , İki astsubay ve bir er hakkında dava açıldı

Evin
Göktaş

Tunceli'de er ve erbaşlar arasında yapılan voleybol maçı, büyük bir hata sonucu kana bulandı. Filmlere konu olabilecek olay, Gökçek/Tunceli İl Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı'nın sahasında yaşandı. Maç sırasında nöbet tutan er Ayhan Ata ile onbaşı Mustafa Önel, tel örgü dışına kaçan topu getiren er Ramazan Saltan'ı, "terörist" sanıp kurşun yağmuruna tuttu.

Karakolun çevresindeki 1 No'lu mevzide nöbet tutan Ata ile Önel, 100 metre mesafeden topu alıp karakola doğru hızla koşan Saltan'a, önce "dur" ihtarında bulundular. Ancak Saltan, arkadaşlarının şaka yaptığını sanarak sahaya doğru koşmaya devam etti. Bunun üzerine Ata ve Önel, Saltan'ı tanımadıkları için karakola terörist saldırı yapıldığı kaygısına kapılarak ateş etmeye başladılar. Vücuduna 2 mermi isabet eden Saltan, ağır yaralandı. Arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılan Saltan, yoğun bakıma alındı. Saltan, zamanında yapılan müdahaleler sonrasında ölümün eşiğinden döndü.

'HEPİMİZ YANARIZ'

Silah sesi üzerine olay yerine gelen Jnd. Asb. Çvş. İlker Dinçler'in durumu öğrendikten sonra, "Birazdan bölük komutanı ve asayiş bölük komutanı gelecek. Ateşin karşıdan geldiğini, taciz ateşi olduğunu söyleyin. Silahlarınızı temizleyin ve boş kovanları da atın. Eğer benim dediğim gibi ifade verirseniz olay kapanır, aksi takdirde hepimiz yanarız" talimatını verdiği iddia edildi. İlker'in, erlerden Dragonof marka makinalı tüfeğe ait 5 adet boş kovanı karakolun karşısında bulunan kayalık alana atmalarını da istediği ve daha sonra Saltan'ın teröristlerin taciz atışı sonucu yaralandığı yönünde tutanak tuttuğu öne sürüldü.

GERÇEK SU YÜZÜNE ÇIKTI

Olaya Tunceli İl Jandarma Alay Komutanlığı el koydu. Yapılan araştırma ve incelemede, hadisenin gerçek yönü kısa zamanda anlaşıldı. Alay Komutanlığı, soruşturmayı yanlış yöne sevkettiği gerekçesiyle Kıdemli Astsubay Çavuş Fatih Atalay, delilleri yok ettiği için İlker Dinçler, bu suçlara iştirak ettiği gerekçesiyle de Tufan Şalvarcı hakkında soruşturma açtı.

ÜÇ SANIĞA DAVA AÇILDI

Askeri savcılık, her üç sanık hakkında daha sonra 8. Kolordu Komutanlığı Askeri Mahkemesi'ne dava açtı. Savcılık, Saltan'ı yaralayan Ata ve Önel'le ilgili herhangi bir soruşturma başlatmadı. Mahkeme, sanıklar hakkında, "görevsizlik" kararı vererek dosyayı Tunceli Asliye Ceza Mahkemesi'ne havale etti. Mahkeme de, eylemin Askeri Ceza Kanunu'nun 109. maddesinde düzenlenen suçu oluşturduğunu ileri sürerek, dosyayı Ankara'daki Uyuşmazlık Mahkemesi'ne gönderdi. Uyuşmazlık Mahkemesi de davanın, sivil mahkemede görüşülmesine karar verdi. Duruşmaya 2 Mayıs'ta devam edilecek.

  • ANKARA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi