T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 23 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Avustralya ve Y. Zelanda'ya burslu öğrenci göndereceğiz

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Avustralya ve Yeni Zelanda'nın Türkiye'den burslu yüksek lisans ve doktora öğrencisi okutmak için talepte bulunduğunu söyledi. Çelik konuyu görüşmek üzere 28 Mart'ta bu ülkelere gidecek

Yakup
Bulut

Avustralya ve Yeni Zellanda'nın Türkiye'den burslu yüksek lisans ve doktora öğrencisi okutmak için talepte bulunduğu bildirildi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Batıkent'deki Şevket Evliyagil Liseleri öğrencilerinin Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümü dolayısıyla sahneledikleri 'Çanakkale Oratoryosu'nu izledi. Bakan Çelik, daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bakan Çelik, sonbaharda bin yüksek lisans ve doktora öğrencisinin yurtdışına burslu olarak gönderileceğini belirterek, "Avustralya ve Yeni Zelanda'da dünyanın en başarılı ilk 500 üniversitesi arasına giren çok üniversite var. Bu gençlerimiz için çok büyük fırsat" dedi.

Bakan Çelik, 28 Mart-9 Nisan arasında iki ülkeye bir ziyaret yapacağını belirterek, ziyaretle Yeni Zelanda ile eğitim alanında tarihte ilk kez işbirliği başlatılacağını da vurguladı. Beraberinde Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Ziya Selçuk'un da yer aldığı heyetle önce Avustralya'ya gidecek olan Bakan Çelik, Sidney kentinde 30 Mart'ta okul ziyaretlerinde bulunacak ve sorunlarını dinlemek için Türk vatandaşlarla toplantılarda bir araya gelecek. Brisbane kentinde 3-5 Nisan'da düzenlenecek Asya Pasifik Ülkeleri Eğitim Bakanları toplantısına katılacak olan Çelik, burada Avustralya Eğitim Bakanı ile görüşecek. Bakan Çelik ayrıca, toplantıya katılan ülkelerin eğitim bakanlarıyla da ikili görüşmeler yapacak. Bakan Çelik ve beraberindeki heyet, 5 Nisan'da Yeni Zelanda'ya geçecek. Başkent Wellington'da Eğitim Bakanı ile bir araya gelecek olan Bakan Çelik, bu ülkede de 3 gün boyunca temaslarda bulunacak.

YÖK'ten MEB'e dava

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Pedagojik Formasyon Kursu açılmasına ilişkin yayımladığı genelgesi ve ilgili işlemin iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Dün Danıştay'a sunulan dava dilekçesinde, Anayasa'nın 131. maddesi ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 43/b maddesine atıfta bulunuldu. Sözkonusu maddeler uyarınca öğretmenlik mesleğinin kazanılmasına yönelik eğitim ve düzenlemelerin, yükseköğretim kurumları ile YÖK'ün yetkisi dahilinde olduğu vurgulanan dilekçede, bu kursu açma yetkisinin yükseköğretim kurumlarında olduğu belirtildi.

Dilekçede, şu görüşlere yer verildi: "Milli Eğitim Bakanlığı, dava konusu edilen genelge ve genelgeye dayanak olarak yaptığı işlemi, basın yayın organlarında savunurken, kamuoyunu yanıltmaktadır. Bu kursun hizmet içi eğitim olduğunu belirtmekte, bunun sonucu olarak iznin gerekmediğini iddia etmektedir. Hizmetiçi eğitim, kurumun kendi bünyesinde çalışan personele yönelik bir eğitimdir. Oysa davalı, bu eğitimin özel dershanelerde öğretmen ihtiyacının karşılanması nedeniyle bu kursu düzenlediğini açıkça beyan etmektedir." Dilekçede, bu gerekçelerle genelgenin ve işlemin yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

  • ANKARA (A.A)


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi