T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 23 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Gecekondulara elektrik ve suya Anayasa Mahkemesi'nden engel

Anayasa Mahkemesi, 2006 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu'nun, gecekondulara geçici olarak su ve elektrik bağlanabileceğini öngören hükmünün da aralarında bulunduğu bazı maddelerini iptal etti. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, CHP'nin, sözkonusu konunun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açtığı davanın esastan sonuçlandırıldığını bildirdi. Kılıç'ın verdiği bilgiye göre, mehkemenin iptaline karar verdiği maddeler arasında, gecekondulara, kullanma izni alınıncaya kadar geçici olarak su ve elektrik bağlanabileceğini öngören hüküm de bulunuyor. İptal edilen ve yürürlüğü durdurulan 32. maddesinin (m) fıkrası '12 Ekim 2004'ten önce yapılmış olup, kullanma izni verilmeyen ve alınmayan yapılara; alt yapı hizmetlerinden birinin veya birkaçının götürüldüğünün belgelenmesi halinde, geçici olarak su veya elektrik bağlanabilmesi'ni öngörüyor.


Okulun isim benzerliği mağdur etti

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde kurulu bir fabrika tarafından eğitime destek için bağışlanan 21 bilgisayar, Söğüt yerine aynı adı taşıyan Bozüyük 100. Yıl İlköğretim Okulu'na verildikten 1 ay sonra hata anlaşılınca geri alındı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erol Dübek, fabrika yönetiminden kendilerine yanlışlık olduğu yönünde tebligat yapıldığını ve bilgisayarların geri alındığını söyledi. Bozüyük'te 7 okula bilgisayar yardımı yapıldığını ifade eden Dübek, bilgisayar bağışı yapılacak okulların belirlenmesinde yön vermediklerini, bağış yapılacak okulların fabrika yönetimi tarafından tespit edildiğini kaydetti.

  • BOZÜYÜK


    Erkeklere evlenme yardımı

    Sosyal Güvenlik Reform Tasarısı'nda yapılan değişiklikle sadece kız çocuklarına verilen evlenme yardımı erkek çocuklarına da verilecek. Değişiklikle evlenme yardımı, emzirme yardımı ve cenaze yardımlarının miktarları yükseltildi. AK Parti Ankara Milletvekili Zekai Özca, Sosyal Güvenlik Reform Tasarısı'nda alt komisyon tarafından yapılan değişiklikleri anlattı. Özcan'ın verdiği bilgiye göre, yeni düzenleme sayesinde kız çocukları ile annenin yanında erkek çocukları da evlenme yardımı alacak.

  • BİLAL ÇETİN


    Roth: Türkiye enerjide yanlış düşünce içinde

    Alman Birlik 90/Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth, "Türkiye'nin, enerji sorunlarını atom enerjisiyle çözemeyeceğini" belirtti. Roth, partisinin enerji politikaları sözcüsü Hans Josef Fell ile yayımladığı basın bildirisinde, "Türkiye, nükleer santrallerinin, enerji sorunlarının çözümü olacağı konusunda yanlış bir düşünce içinde. Durum son derece açık. Türkiye, enerji sorunlarını atom enerjisiyle çözemez. Çünkü bu enerji çok pahalı" ifadesini kullandı. Roth, nükleer santrallerin Türkiye için büyük tehlike oluşturduğunu" da kaydetti.

  • BERLİN (A.A)


    Mazlumder: 'Açık lise'de kazanılmış haklar etkilenmez

    Mazlumder, 19 Mart günü Zaman gazetesinde Basın İlan Kurumu aracılığıyla geçen ilanla ilgili bir açıklama yaptı. İlanda, Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği'nin Danıştay 8. Dairesi'nce bazı maddelerin yürütmesinin durdurulduğu bu nedenle yapılan başvurularda düzeltme yapılması istenildiği, aksi halde ileride öğrencilerin mağdur olacağı vurgulanmıştı. Mazlumder İstanbul Şube Başkanı Mustafa Ercan, YÖK'ün bu kararının hukuk açısından 'yok' hükmünde olduğunu ve öğrencilerin yönetmelik yürürlükteyken yaptıkları başvurularının daha sonra değişen durumdan etkilenmeyeceğini kaydederek, "Yönetmeliğin değişmesi, başlayan bir hak sürecine etki etmeyecektir" denildi.


    Minik Fatih'i yurda almadılar

    Maddi imkansızlık sonucu Şefkat-Der Erkek Sığınma Evi'ne yerleşen Osman Ö'nün, 2 yaşındaki oğlu Fatih'i Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Çocuk Yuvası'na geçici olarak verme talebi kabul edilmedi. Başından 2 evlilik geçen Durmuş Ö. ilk eşinden olan çocuğunu maddi imkansızlıklar nedeniyle evlatlık verdi. Hamallık yaparak geçimini sağlamaya çalışan Durmuş Ö., ikinci eşinden boşandıktan sonra Konya'daki Erkek Sığınmaevi'ne yerleşti. 2 yaşındaki oğlu Fatih için 30 kişinin kaldığı bu mekanın uygun olmadığını hemen fark ettiğini belirten Durmuş Ö, şu anda bulunduğu zor durumu atlatana kadar barınmasını sağlamak için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası'na başvurduğunu ifade etti. Durmuş Ö. talebin kabul edilmemesin çok üzüldü.

  • KONYA


    Karaca'nın mezarı yarın açılacak

    Merhum sanatçı Cem Karaca'nın mezarı, Emrah Karaca'nın oğlu olmadığı yönündeki iddialar üzerine DNA tespiti için yarın açılacak. Sanatçının son eşi İlkim Erkan Karaca, sanatçının üçüncü eşi Feride Balkan'dan olma Emrah Karaca'nın ünlü müzisyenin oğlu olmadığını iddia etmişti. Bunun üzerine Feride Balkan, İlkim Erkan Karaca'ya 100 bin YTL'lik tazminat davası açmıştı. Bakırköy 8. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada hakim, "feth-i kabir" (mezarın açılması) kararını vermişti. Karaca'nın cesedinden alınacak örnekle Emrah Karaca'nın babası olup olmadığı belli olacak.

  • EVİN GÖKTAŞ/ ANKARA


    Malezya'da polisler başörtüsü takabilecek

    Malezya'da Müslüman kadın polisler başörtüsü takarken, gayrimüslim kadın polisler ise inançları gereği isterlerse başörtüsü takabilecek. Malezya Emniyet Teşkilatı sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, polis teşkilatında görev yapan Müslüman kadın polisler artık başörtüsü takabilecek. Gayrimüslim kadın polisler başörtüsü takmak zorunda değil, ancak gönüllü olarak isterlerse onlar da başörtüsü takabilecek. Müslüman kadın polislerin görevleri sırasında da başörtüsü takmalarına imkan veren yeni uygulamada zorlama olmadığı ifade edildi. Müslüman olduğu halde bile başörtüsü takmak istemeyen kadın polisler de bu konuda kendi kararlarını kendileri verebilecek.

  • KUALA LUMPUR


    Sakka yalancı, Özel benim mahallemde

    İsrail'in Türkiye'ye turist taşıyan gemi ve otobüslerini bombalamaya hazırlanırken yakalanan Suriye uyruklu Luia Sakka'nın "Ben Türküm, İskenderunluyum. Adım Ekrem Özel. Bağ-Kur'dan özürlü maaşı alıyorum" iddiası, yalanlandı. Hatay'ın İskenderun İlçesi Esentepe Mahallesi Muhtarı Doğan Keleş, yaptığı açıklamada, Ekrem Özel'in kendi mahallesinde ailesiyle birlikte yaşadığını, zihinsel özürlü olduğu için sakatlık maaşı bağlandığını belirtti.

  • İSKENDERUN


    Mirsat'ın evinde kaçak işçi

    Beykoz'daki Acarket sitesinin çıkışına pusu kuran jandarma, buralarda kaçak çalışan yabancı uyruklu 15 kadını gözaltına aldı. Hakkında dava açılan ünlüler arasında basketçi Mirsad Türkcan da var. Kaçak yabancı işçi çalıştırıldığı ihbarı üzerine, bu kişilerin hafta tatili yaptığı belirlenen salı günü site çıkışlarına operasyon yapan jandarma, 15'i kadın 16 yabancı uyruklu kişiyi gözaltına aldı. Yakalananların bir çoğunun vize ihlali bulunduğunu belirleyen ekipler, kadınların ifadelerinden yola çıkarak, çalıştıkları villa sahipleri hakkında da soruşturma başlattı. Bu kişiler arasında, milli basketçi Mirsad Türkcan'ın da bulunduğu bildirildi. Yakalanan kadınların Türkmenistan, Moldovya ve Özbekistan uyruklu oldukları kaydedildi. Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderilen kadınlardan vize süresi bitenler, ülkelerine gönderilecek.

  • SALİH AYDIN/ İSTANBUL


    Kuş: Eğer deliysem silah taşımamam lazım

    Zonguldak'ta, anksiyete bozukluğu (kaygı-bunaltı) teşhisiyle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiği bildirilen İl Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş, beylik tabancasını karakola teslim etti. Kuş, 16 Mart Perşembe günü "rütbesinin çalındığı" yönündeki açıklamaların ardından tansiyon rahatsızlığı nedeniyle gittiği Zonguldak'ın Devrek İlçesi Devlet Hastanesi'nde, kendisine anksiyete bozukluğu raporu verildiğini iddia etti. Doktorların baskıyla o yuna getirildiğini savunan Kuş, "Dedikleri gibi olsaydım silah taşıyamazdım. Devletimizin konuyu araştıracağına inanıyorum. Hiçbir emir almamama karşın silahımı karakola teslim ediyorum." dedi.

  • ZONGULDAK (A.A)


    Bombalı facia yarım saatle önlendi

    Nevruz kutlamalarını sabote amaçlı olarak bölücü terör örgütü PKK tarafından İstanbul'da iki ayrı yere bırakılan bombalar polisin son dakika müdahalesiyle etkisiz hale getirildi. Bombalardan birisi, Yenikapı tren istasyonuna bitişik durumda bulunan bir kahvenin önündeki ağaca asılı poşet içeresine konulurken, diğeri yine poşet içerisinde Küçükçekmece'de bir vatandaşın özel otomobilinin bagajının üzerine bırakıldı. Zaman ayarlı bombalardan tren istasyonuna bırakılan ve el yapımı parça tesirli olan bombanın yarım saat müdahaleyle etkisiz hale getirildiği tespit edilirken, otomobil üzerine bırakılan bombanın ses bombası olduğu belirlendi.

  • SALİH AYDIN


    Gaspçi ararken el bombası buldular

    Pendik'te gasp suçundan aranan bir kişinin saklandığı binaya operasyon düzenleyen polis, bir falaka, bir el bombası ve bir adet pompalı tüfek ele geçirdi. İki gasp olayının sanığı olan Cem Ö'nün saklandığı yeri tespit eden polis, "Ülkü Ocakları Kaynarca Şubesi" tabelası bulunan binaya operasyon düzenledi. Operasyonda Cem Ö'nün yanı sıra Hakan Ç, Rahman A. ve Gökhan S'yi gözaltına alan polis, binada yapılan aramada da 1 falaka, 1 el yapımı bomba ve 1 pompalı tüfek ele geçirdi. Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Yüksel Kaleci, Ülkü Ocakları Kaynarca Şubesi'ni 5 ay önce kapattıklarını bu kişileri tanımadıklarını kaydetti.

  • İSTANBUL


    Mültecilerin soğuk suda yaşam savaşı

    Türkiye üzerinden yasadışı yolları kullanarak Yunanistan'a geçen Somalili Aisha Muhammet Sait Ahmet Ali ve Mahmut Ahmet, Yenikadın mevkiinde taşmış olan Meriç Nehri'nde mahsur kaldı. Akıntıya kapılan mültecilerin imdadına su içinde tesadüfen rastladıkları bir tümsek yetişti. Mültecilerden Mahmut Ahmet kendi çabasıyla kıyıya ulaşmayı başardı. Olayı jandarmaya bildirdi. Jandarma ve Edirne Sivil Savunma ekiplerince bir zodyak bot yardımıyla kurtarıldı.

  • EDİRNE


    Teneffüste fenalaşıp öldü

    Samsun'un Çarşamba ilçesi Kurtahmetli Köyü İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören Mustafa Aydoğdu (7), teneffüste aniden fenalaşarak düştü. Görevlilerce sağlık ocağına götürülen Aydoğdu'nun hayatını kaybettiği belirlendi.Yetkililer, küçük çocuğun kesin ölüm nedeninin otopsi sonucu belirleneceğini, bu nedenle cesetten alınan örneğin Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini bildirdiler.

  • SAMSUN


    Hırsızlar Manisa'yı elektriksiz bıraktı

    Manisa merkezdeki birçok yerde 05.00-09.30 saatleri arasında elektrik kesintisi meydana geldi. Kesinti, Manisa Valiliği, bankalar ve iş hanlarını da etkiledi. TEDAŞ yetkililerinin, Atatürk Bulvarı üzerindeki merkezi trafoda arızanın giderilmesi amacıyla başlattıkları çalışma sırasında, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce yerinden sökülerek yüzeye çıkarılan kabloların, testere ile kesildiği tespit edildi. Arızanın, 34 bin volt enerji taşıdığı bildirilen kabloların kesilmesi sonucu meydana geldiği bildirildi.

  • MANİSA


    Gasp çetesine 13 gözaltı

    Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nün gasp çeteleri ve çalınan malzemelerin elde edilmesine yönelik yaptığı operasyonlar sonucu biri 15 yaşında toplam 13 kişi gözaltına alındı. Zanların evlerinde ve üstlerinde yapılan aramalarda ise akıl almaz suç aletleri ile birlikte fırınlı ocak, buzdolabı, televizyon çaldıkları ortaya çıktı.

  • ŞANLIURFA


    Korukır'a 6 suçtan dava

    Organize suç örgütü elebaşısı Oğuz Korukır'ın da aralarında bulunduğu 16 sanık hakkında, 1,5 ile 48 yıl arasında değişen çeşitli hapis cezaları talebiyle dava açıldı. Korukır'ın örgüt kurmak, tehdit, kasten adam öldürme, mala zarar verme, suç üstlenme ve ateşli silahlara muhalefetten 15 ile 48 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması istendi.

  • İSTANBUL


    'Gözünaydın anne babama kavuştun'

    Trabzon'da önceki gün minibüsün çarpması sonucu ölen 4 kişi, Rize'de toprağa verildi. Törende kazada ölen Şehriye Karaoğlu'nun kızı Berna Merve annesinin naaşının ardından el sallayıp "Gözünaydın anne, babama kavuştun" diyerek ağladı. Şehriye Karaoğlu'nun eşi Zeki Karaoğlu'nun da 1996'da Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde polis olarak görev yaparken görevi başında vurularak şehit olduğu öğrenildi.

  • TRABZON


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi