T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 23 MART 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

F.Bahçe' ye tur, G.Saray'a onur

Türkiye Kupası'nda G.Saray'a 9 kez elenip sadece 3 kez eleyebilen F.Bahçe, bu kez ilk maçtaki 2-1'lik galibiyet avantajını iyi kullanıp, yarı finali kaptı. Fener'in golleri Tuncay ve Appiah'tan geldi.

Cimbom, bir kez yenik duruma düşüp, iki kez öne geçtiği maçta bir gol daha bulamadığı için kupaya veda ederken, ezeli rakibini yendiği için alkışlandı. G.Saray'ın golleri Ayhan, Necati ve Hakan'dan...

Türkiye Kupası çeyrek final ikinci maçında F.Bahçe 2-1'in rövanşında G.Saray'a 3-2 mağlup olmasına rağmen adını yarı finale yazdırdı. 7 sarı kartın çıkıp, 5 golün atıldığı maçta F.Bahçe geçen yıl finalde yenildiği rakibini bu kez kupanın dışında bıraktı. 8. dakikada sarı-lacivertliler Tuncay'la öne geçti. 12'de G.Saray Ayhan ile beraberliği buldu. 28'de Ümit'in şutu Luciano'dan döndü. 31'de önce Tuncay'ın ve sonra Nobre'nin vuruşları Mondragon'dan döndü.

KURALAR YARIN ÇEKİLİYOR

32'de Servet'in kafa vuruşunu Mondragon son anda kornere çeldi. 36'da Ümit'in hatasıyla başlayan atakta Ümit Karan'ın ortasını Necati gol yaptı. 43'te Necati boş pozisyonda topa dokunamadı. 61'de Alex'in şutunu Song çizgiden çıkardı. 72'de Appiah beraberliği sağladı. 76'da Cimbom, Hakan ile yeniden öne geçti. Ancak gereken 4. golu bulamadı. Türkiye Kupası'nda yarı final kuraları yarın çekilecek. F.Bahçe, Beşiktaş ve Denizli'den sonraki 4. yarı finalist, bugün G.Antep-Malatya maçıyla belli olacak.

İlk maçta daha iyiydiniz

Daum ile Gerets, maç öncesi ve sonrasında sarılıp öpüşerek, geç de olsa barış ilan ederken, F.Bahçe Teknik Direktörü, G.Saray Teknik Direktörü'ne, "İlk maçta daha iyi oynadınız" dedi.

Ligin ilk yarısındaki maçta Gerets'in Daum'un elini sıkmaması ile başlayan ve ilk kupa maçında süren iki teknik adam arasındaki soğukluk, dün yerini barışa bıraktı. İki hoca, maç öncesi ve sonrasında sarılıp öpüşürken, Gerets, Daum'un karşılaşma sonrası kendisini kutladığını anlattı. Belçikalı hoca, "Daum özellikle ilk maçtaki oyunumuzu beğenmiş. O karşılaşmada daha iyi oynadığımızı söyledi" diye konuştu. Gerets, oyunun dönüm noktasının 2-1 öne geçtikten sonra buldukları fırsatları kullanamamaları olduğunu söyledi.

Orhan ve Ümit Karan'ın sakatlanmasının oyun planlarını olumsuz etkilediğini de anlatan Gerets, kupadan elenmelerinin kendilerine lig için avantaj sağlamayacağını, üzgün olduklarını kaydetti. F.Bahçe Teknik Direktörü Daum ise maçı şöyle değerlendirdi: Bazı maçlar vardır ki, yenilgiye rağmen acı çekmezsiniz. Kupadaki hasretimizi sona erdirme yolunda güçlü bir rakibi elediğimiz için mutluyuz. Bu yıl kupayı alma şansımız yüksek. Sahaya atılan maddeler, disiplinimizi bozdu. Şimdi herkes bizim de ligde bunu yapacağımızı sanıyor ama bu kesinlikle olmayacak."


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi