T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 1 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

'O bir hanımefendi', Meclis'e geliyor

AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü, erkeklerin bir eve kapatılıp kadın gibi yaşayacakları yarışmanın programdan kaldırılması için kampanya başlattı.

AK Parti Adana Milletvekili Ayhan Zeynep Tekin Börü
Börü, seçim bölgesinde yaptığı tüm sohbetlerde halkın İngilizce adıyla "He's a layd", Türkçe adıyla "O bir hanımefendi" adlı yarışma programına büyük tepki gösterdiğine tanık olduğunu, bu nedenle konuyla ilgili TBMM'ye soru önergesi vereceğini bildirdi.

Geçtiğimiz yıl yayın hazırlıkları tamamlanan ancak, verilen tepki ve Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanlığının devreye girmesi ile yayınlanmasından vazgeçilen yarışmanın çekimlerine yeniden başlanmasını hayretli izlediklerini ifade eden Börü, şunları söyledi:

"Milli değerlerlerimizle bağdaşmayan, kültürel gen yapımızı tahrip edici, sözde adı yarışma olan bu tür programlar kötü örnek teşkil ederek genç nesillerimizin zihinlerinin bulanmasına sebep oluyor. Yayınlanması düşünülen sözde yarışma programının gençlerimizin hatta toplumumuzun ruh dünyalarına son derece ters, eşcinselliğe özendirici, gençleri dolaylı yollardan farklı eğilimlere itici bir yayın içeriğine sahip olduğuna inanıyorum."

AHLAKİ SINIRLARI ZORLUYOR

Börü, televizyon programlarının her zaman bir belli seviyede olması gerektiğini oysa, bu tür yarışmaların ahlaki sınırları zorladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Sansüre her zaman karşıyım. Bu konuda kazanılmış olan haklardan bir geriye dönüş söz konusu olmaz. Ancak, unutulmamalıdır ki hiçbir yayıncılık anlayışına Türk milletinin etik değerlerinin taban tabana zıddı ve mevcut olan güzel hasletleri bozucu tarzda faaliyet yapma gibi bir hak da verilemez."

Börü, bu tür programların mahrem yaşamı baz alması nedeniyle ilgi uyandırdığını, son derece ucuz bir maliyete sahip olmalarından dolayı da yayıncılarının tercih sebebi olduğuna dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki önemli olan sadece izlenme oranları olduğundan izleyicinin şahsiyetine verdiği zarar tamamen gözlerden uzak tutuluyor. Bu tür programlara (engel konulmasın, yasaklara karşıyız) diye beyanat veren yapımcılar, yayınların verdiği tahribatın eğitimle aşılacağınız söylüyorlar. Peki bu eğitimi kim verecek? Sadece bu eğitimi aile ve devlet vermekle mi sorumlu. Anne babalarından, arkadaşlarından daha çok insanlar TV ile haşır neşir olurken ve televizyonlar ucuz maliyetli programları tercih edip eğitici ve öğretici programlar hazırlamaz ve yayınlamazken böyle bir eleştiride bulunmak insafsızlıktır."

ŞİFRELİ KANAL ÖNERİSİ

Börü, bu tür programların özellikle çocukların istedikleri an izlemelerinin mümkün olamayacağı bir hale getirmesi ve şifreli kanallar aracılığıyla bu yayının yapılmasının meseleyi büyük ölçüde çözüme kavuşturabileceğini vurgulayarak, "İşte ancak o zaman başından beri ardına sığınılan (kumanda elinizde) bahanesinin tarafları eşitlenmiş olur" dedi.

Halka, özel bir televizyon kanalında yayına girmeye hazırlanan programa karşı kamuoyu oluşturma çağrısında bulunan Börü, "Telefonlara sarılıp 178 Alo RTÜK hattına tepkilerinizi dile getirin" dedi.

  • ADANA (A.A)


    RTÜK: ' O hanfendi' Türk aile yapısına aykırı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi