T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 1 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Reyting 'sır'ları

Kalp Gözü ve Beşinci Boyut, ağır topların ekrana sürüldüğü pazartesi günleri yüksek bütçeli onlarca diziyle yarışıyor. Bu programlar, reyting sıralamasında ise hep ilk onlarda seyrediyor.

Reyting listesinde geçtiğimiz hafta, 4.1'le onuncu olan, önceki hafta ise, 4.4 reytingle yedinci sırada bulunan Beşinci Boyut ve 4 reytingle onikinci olan Kalp Gözü'nün önceki hafta da 3.3 reytingle onbirinci sırada yeralması, sır programlarına olan ilginin azalmadan sürdüğünü gösterdi. Onlarca yüksek bütçeli dizi ve yarışma arasındaki sıyrılarak ilk sıralara yerleşen sır programları televizyon ekranlarında, maneviyat içerikli yapımların da tutabileceğini göstermesi açısından dikkate değer iki örnek oldu. Kalp Gözü ve Beşinci Boyut bugün de maneviyat ağırlıklı farklı içerikleriyle onlarca diziye rağmen seyircisini bekliyor.

ONUR VE ADALET ÖYKÜLERİ

Süleyman Çobanoğlu'nun senaryosunu yazdığı Kalp Gözü'nde, Bırakma Beni ve Aile Onuru adlı filmler var. Umutları tükendiğinde evlatlık alan, ancak hiç beklemediği bir anda öz çocuğunu da bulan bir ebeveynin, adaleti unuttuğu ve kendinden olmayanı dışladığında aldığı büyük dersi anlatan Bırakma Beni'nin ardından, Aile Onuru adlı öykü ekrana getiriliyor. Filmde, geçim sıkıntısına karşın onurundan taviz vermeyen bir adamın, eşi ve kızının yoğun isteklerine kayıtsız kalamayarak yanlışa sapması, ancak çok geçmeden hatasını anlaması konu ediliyor.
KANAL 7 / 19.45

DÜŞMANLIK MI DOSTLUK MU

Beşinci Boyut'ta ise, dostu sandığı adamın kanlısı çıkması üzerine tereddüde düşen İsmail'in hikayesi var. Babası öldürülen İsmail, öç almak için İstanbul'a yollanır. İstanbul'a geldiği ilk günde parasını ve kanlısının adresini kaybeden ve bir inşaatta çalışmaya başlayan İsmail, aynı yerde çalışan Ahmet'le dost olur. Fakat daha sonra öldüreceği kişinin Ahmet olduğunu öğrenir.
SAMANYOLU / 20.45


Siyahların öfkesi

Küba açıklarında 1939 yılının fırtınalı bir yaz gecesinde "La Amistad" adlı bir İspanyol köle gemisinin ambarlarında tıkabasa doldurulmuş bir halde yolculuğa sürüklenen 53 Afrikalı, ansızın zincirlerinden boşanırmışcasına büyük bir isyan başlatırlar. Djimon Hounsou'nun canlandırdığı Cinque adlı bir kölenin önderliğinde ayaklanan köleler silahlanarak geminin kontrolünü ele geçirirler. Amaçları, Afrika'ya yani ülkelerine geri dönmektir, ancak bu amaç tahmin edildiğinden de zor, adalete giden yol ise oldukça uzun olacaktır. Amistad, Amerikan tarihinde köleliğin yasaklandığı bir dönemde, bir avuç Afrikalı'nın kölelikten kurtulmak için verdiği mücadeleyi anlatıyor. Tüm ülkeyi harekete geçiren bir insan hakları davasının öyküsünü anlatan film, gerçek bir olaydan sinemaya uyarlanmış ve Oscar'a aday gösterilmişti. La Amistad'ın İspanyolca'da arkadaşlık ve dostluk anlamına geldiğini de belirtelim.

AMİSTAD - Yön: Steven Spielberg Oyn: Morgan Freeman, Nigel Hawthorne, Anthony Hopkins, Djimon Hounsou, Matthew McConaughey Türü: Tarihi-Dram Yapım: 1997
TGRT / 23.30


Afrika'daki açlık

Mahmut Osmanoğlu ve Metin Ünlü'nün hazırlayıp sunduğu Dünya ve İslam adlı programda her hafta İslam'ın yeryüzündeki halleri konuşuluyor. İslâm ülkelerinin kültürleriyle, siyasetleriyle serüvenlerinden bahsedilen programın bu bölümünde, Batılı toplumların sürekli olarak gündemde tutmalarına rağmen, ciddiyetle üzerine gidilmediği için çözülemeyen Afrika'daki açlık sorunu konuşuluyor. HİLAL TV / 22.00


Mandela'nın memleketinden manzaralar

Ramazan Öztürk'ün hazırlayıp sunduğu Kırılma Noktası, bir zamanlar ırk ayrımcılığının akıl almaz yöntemlerle uygulandığı Güney Afrika'yı çarpıcı görüntülerle ekrana taşıyor. İnsanları, derilerinin rengi farklı diye kalın çizgilerle birbirinden ayran Irkçı Beyaz Rejim'in tüyler ürperten karanlık dönemini irdeleyen programda, ırkçılığa karşı mücadele veren Nelson Mandela'nın Roben Adası'nda 27 yılını geçirdiği hücrenin görüntüleri de yayınlanıyor. Bir yüzüyle Amerika'yı, diğer yüzüyle yoksul Afrika'yı çağrıştıran Güney Afrika'da, Mandela'nın hücre arkadaşları, siyah ve beyaz politikacılar ve akademisyenlerin ülkelerinin çelişkilerini anlattığı programda, artık demokratik bir ülke olan Güney Afrika'da, insanları bu kez birbirinden neyin ayırdığı sorusunun ardına düşülüyor.
TRT 1 / 22.50


ACI HAYAT
Mehmet'i gören Bekir ve Sefa'yı hayalkırıklığı bekliyor

Kenan İmirzalıoğlu'nun rol aldığı dizide, Mehmet ve Ender'in ağız dalaşı giderek sertleşir ve sonunda yumruklar konuşur. Hasan ve Ender' in değiş tokuşu sırasında; Mehmet'in yüzünü görecek olan Bekir ve Sefa'yı hayal kırıklığı beklemektedir. Mehmet ve arkadaşları, Filiz ve Ender'in arazisinin ortasındaki parseli almak için harekete geçerler.
SHOW / 21.15


YAŞANMIŞ ŞEHİR HİKAYELERİ
Işıltılı hayatların perde arkasındaki gerçekler

Başrollerinde Şevval Sam ve Onur Şan'ın oynadığı dizi Şenay Düdek'in kitabından uyarlandı. Dizinin ilk bölümünde, Ece Yıldız, bir stardır. Ancak ışıltılı yaşamına rağmen, kendisini intihara sürükleyecek bir yalnızlığın içine düşecektir. Dizide ayrıca sekreter Zeynep'in öyküsü var.
KANAL D / 20.00


BEYAZ GELİNCİK
Aziz yine hain bir planla Ömer'in karşısına çıkıyor

Sezin Akbaşoğulları'nın başrol oynadığı dizide, Ceren'in çantasındaki mektuplar çalınır. Ömer ve Ceren hayatlarının tehlikeye girdiğini anlar. Her şeyi unutmaya karar verirler. Ancak bu dönem uzun sürmez. Aziz, Ömer'i arayarak görüşme talebinde bulunur. Ancak bu haince bir planın parçasıdır.
ATV / 21.45


Hayalet Avcıları 2
Hayalet Avcıları ekibinin New York şehrini kötü ruhların istilasından kurtarmalarının üzerinden 5 yıl geçmiştir ve kahramanlarımızın hayalet avcılığı yapmaları yasaklanmış her biri kendilerine ayrı işler bulmak zorunda kalmışlardır. Ancak çok kısa bir süre sonra tekrar biraraya gelmek zorunda kalacaklardır.
Orijinal Adı: Ghostbusters 2 Yön: Ivan Reitman Oyn: Bill Murray, Dan Aykroyd
TRT 1 / 20.20

Bitirim İkili
Dedektif Lee, Hong Kong polisine bağlı uzak doğu dövüşleri konusunda rakip tanımayan bir polistir. En çok değer verdiği varlık, Çin ABD Konsolosu'nun 11 yaşındaki kızı Soo Yung'dır. Soo Yung kaçırılınca, Lee araştırmalara başlar.
(Rush Hour) Yön: Brett Ratner Oyn: Jackie Chan, Chris Tucker, Tom Wilkinson, Chris Penn, Elizabeth Pena
TGRT / 21.15

Kasırga
Las Vegas'ta oluşan üç hortum, sahile doğru ilerlemekte, kuzeydoğuda ısı hızla artmakta, güneyden ise hızla büyük bir rüzgar yaklaşmaktadır. Bir atom bombası etkisi yaratabilecek büyük bir fırtınanın yaklaştığını haber alınınca panik daha da artar. TV'ci Amy de olayın peşine düşer.
(Days of Destruction-Category 6) Yön: Dick Lowry Oyn: Thomas Gibson, Nancy McKeon, Randy Quaid (Macera)
KANAL D / 21.50

Püriten
Film, bir yıllık bir ayrılıktan sonra ilk kez yüz yüze gelecek olan bir babayla kızının öyküsünü anlatıyor. Türünde başarılı bulunan filmde, bir yıl sonra kendisini arayan kızıyla randevusuna giden Pierre, ilginç bir gün yaşayacaktır.
(La Puritaine) Yön: Jacques Doillon Oyn: Michel Piccoli, Sabine Azema, Sandrine Bonnaire, Laurent Malet, B. Coscas
Cnbc-e / 22.15

İşte Hayat
1930'lar başında hızlı konuşan, aktör olmaya çalışan Rayford ve tutucu banka memuru Claude tesadüfen karşılaşınca Missisipi'nin en uyumsuz ikilisini oluştururlar. Ray'in borcunu ödemek ve Claude'nin itibarını kurtarmak için birlikte Güney'e inmeye karar verirler.
Orj. Adı: Life Yön: Ted Demme Oyn: Eddie Murphey, Martin Lawrence
ATV / 23.30


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi