T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 18 MAYIS 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bolivya'da neler oldu

Bolivya seçimlerinde boy gösteren Amerikalı danışmanların startejilerini ve seçimleri nasıl yönlendirdiklerini gözler önüne seren 'Bizim Adımız Kriz' adlı belgesel TV'de ilk kez ekrana getiriliyor.

İstanbul Film Festivali'nde gösterilen belgesellerden Bizim Adımız Kriz bu akşam ekrana getiriliyor. 2005 Uluslararası Belgesel Birliği'nden En İyi Film Ödülü alan yapım, Bolivya'da yürütülen seçim kampanyalarının perde arkasını ve Amerikalı danışmanların seçime nasıl yön verdiğini gözler önüne seriyor. Belgeselin konusu kısaca şöyle: Bolivya'da başkanlığa soyunan Gonzales Sanchez de Lozada (Goni), halk gözündeki olumsuz imajını değiştirmek için harekete geçer. İlk işi Clinton'ın danışmanlarından James Carville'in başını çektiği Amerikalı imaj düzeltici bir ekiple anlaşmaktır. Goni, Amerikalı strateji uzmanları tarafından liberal ekonomi taraftarı, ilerici bir idealist olarak görülse de halk onu Amerika'yla fazla içli dışlı olan Clinton'cu bir neo-liberal olarak tanımaktadır. Goni markası yeniden tanımlanırken kapitalizmle el ele Amerikan demokrasi anlayışının her ortama uymayacağı, şiddet dolu ve beklenmedik sonuçla-rıyla ortaya çıkar.
NTV / 20.30


Geri sayım başladı, Süper Star yarı finalde

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 51'incisi düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması yarı finali bu akşam TRT 1'de canlı yayınla ekrana taşınıyor. Türkiye'yi sözü ve müziği kendisine ait olan Süper Star şarkısıyla Sibel Tüzün temsil ediyor. Yarışmada ülkelerin çıkış sırası yapılan bir kurayla belirlendi. Buna göre, Sibel Tüzün, yarı finalde 14'üncü sırada yarışıyor. Yarı Final'de ilk 10 sırada yer alan ülkeler 20 Mayıs tarihinde finalde doğrudan yarışacak diğer 14 ülkenin arasına katılıyor. Bu akşam düzenlenecek yarışmada finale kalacak şarkıların belirlenmesinde ise seyircilerden gelen SMS'ler etkili oluyor.

İzleyiciler, bulundukları ülkede verilen GSM numaralarına göre SMS gönderecekler. Yarı finalde aralarında Kıbrıs, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Ermenis-tan'nın da bulunduğu 23 ülkenin şarkısı yarışıyor.
TRT 1 / 22.00


Bir kazadan kahraman çıkarmanın yolları

Beyaz Saray'ın Körfez Savaşı sırasında bir kahraman ararken karşılaştığı bir kaza ve sonrasında olayın aydınlatılması için yapılan araştırmaları konu olan Ateş Altında Cesaret bu akşam ekranda. Filmin konusu şöyle: Komutan Serling, savaş sırasında kazayla kendilerine ait tankı vurmuştur. Kimsenin bilmediği bu olay, onu derinden etki-ler. 1991 yılında Körfez Savaşı sırasıda verilen görev Serling'in hayatını değiştirecektir: Irak'ta bir çarpışma sırasında ölen Karen Walden'ın ölümünü araştırmak. Savaşta Beyaz Saray bir kahraman araraken, kurtarıcı olarak gördükleri Karen'in ölümü bir skandala dönüşmektedir.

ATEŞ ALTINDA CESARET

Orjinal Adı: Courage Under Fire Yapım Yılı: 1996 Yön: Edward Zwick Oyn: Denzel Washington, Meg Ryan, Lou Diamond Philips, Michael Moriarty, Matt Damon
KANAL D / 01.50


Yabancı firmaların Türk kobayları

Kadir Çelik'in sunduğu Objektif'te yeni çıkan ilaçları deneyen kobaylar ve Nevşehir Tuzköy ilçesindeki araştırmalarında ulaşılan büyük buluş ekrana getiriliyor. Ekonomik durumu kötü öğrencilerden oluşan kobayları araştıran program ekibi, yabancı ilaç şirketlerinin neden Türkiye'yi tercih ettiği sonusuna da cevap arıyor. Programda ayrıca, pekçok kişinin kanserden yaşamını kaybettiği Tuzköy ilçesindeki araştırmalarla kanserin oluşmasındaki genetik yapının nasıl çözüldüğü de ekra geliyor.
STAR / 23.50


Memleketten kırık bir aşk hikayesi

Memleket Hikayeleri kuşağında bu hafta sabır adlı aşk öyküsü ekrana geliyor. Yönetmenliğini Zeynep Tor'un yaptığı hikayede, Meral ile Ali birbirine sevdalı iki gençtir. Ancak annesi Meral'i Ağa'nın oğlu Cemil ile evliliğe zorlamaktadır. Düğün hazırlıkları başlar. Meral son bir ümitle kendisini kaçırması için Ali'ye haber salar. Cemil'in adamları da Ali'nin yoluna pusu kurmuştur.
KANAL 7 / 21.45


Şoray'ın yolu bu kez Mut'tan geçiyor

Şoray Uzun Yolda ekibi bu bölümde Mersin'in Mut ilçesini ziyaret ediyor. Programda, karısı keman sevmediği için keman yapıp çalan adam, sevdiğine kavuşamadığı için 60 yıldır sevda ateşiyle yanan bir kadının dillere destan olacak deyişleri, kadın nalbant, Mut'a özgü kına gecesi, erkeklerin oynadığı çeşitli oyunlar ve ilginç röportajlar ekrana getiriliyor. Programda 60 yıl önce nişanlısından ayrılan çoban teyzenin sevdası için Toroslar'da yaktığı türküler ve sevdanın hikayesine yer veriliyor. KANAL 7 / 19.45


Ömer Kavur'la çıkılan yolların izinde

Cem Altınsaray'ın sunumuyla ekrana gelen Sinema 7'de, geçtiğimiz yıl bu zamanlar hayata veda eden Ömer Kavur'un anma gecesinden görüntüler getiriliyor ekrana. Programda ayrıca, Natali Yeres'in yazar-yönetmen Rıza Kıraç'la Ömer Kavur'la Yola Çıkmak adlı belgesel çalışması üzerine yaptığı sohbet yer alıyor. Kısık Ateşte 15 dakika filminin kamera arkası görüntüleriyle devam eden programda, vizyona giren filmler tanıtılıyor. TRT 2 / 21.35


BÜYÜK BULUŞMA
Kızını zorla evlendiren annenin dramı

Büyük Buluşma'da nefret dolu bir annenin sinsi planı ve planın yol açtığı sonuçlar anlatılıyor. Öyküde, Mürvet, eşinin, yeğenine yaptığı yardımları çok görüyor ve onu zorla kızıyla evlendirmeye kalkıyor.
SAMANYOLU / 19.55


HIRSIZ POLİS
Mavi, Çınar'dan ayrılmaya karar veriyor

Uğur Yücel, Timuçin Esen'in rol aldığı dizide, Çınar'ın, kendisini korumak için bileğine kelepçe takmasından incinen Mavi, Çınar'la ayrılmaya kara verir. Sırtından vurulan Aksak bir yolunu bulup bu işten de sıyrılmayı başarır. Aksak'ı merak eden Mavi, evine gider. Çınar da o sırada Aksak'ın kapısını çalacaktır. Yakup yeniden Selahattin'in eline düşer. KANAL D / 21.30


HACI
Faruk ofisine gelen kasetle çılgına dönüyor

Tuncel Kurtiz ve Fikret Kuşkan'ın rol aldığı dizide, Ahmet'in ölüp ölmediğinin anlaşıl-ması için DNA testi yapılacaktır. Sevil, Michelle'in önceki ihalelere yolsuzluk karıştırdığına dair bir bant olduğunu öğrenir. Faruk'un ofisine de Sevil ile ilgili bir video disk bırakılır. SHOW / 20.00


ŞÖHRET
Gülşen, Mert'e gerçeği söyleyecek mi?

Ahu Türkpençe ve Murat Ünalmış'ın rol aldığı dizide, Mert, Gülşen'den, Pelin'in kendi kızı olması ihtimali üzerine DNA testi ister. Gülşen, ne yapacağını bilemezken; durumu Tuğra'ya açıklar ve Pelin'in babasının Mert olduğunu söyler. Ancak bunu Mert'e söylememe kararı alır. Mete, Gülçin'i tuzağa düşürme planları yapar.
ATV / 20.00


Fargo
Hamile polis memuru Marge otoyol üzerinde öldürülen iki adamın davasını araştırmaya başladığında bulduğu ipuçları onu araba satıcı Jerry Lundegaard'ın galerisine götürür. Başı belada olan Jerry ise karısını kaçırtmak zorunda kalmıştır.
Orijinal Adı: Fargo Yön: Joel Coen Oyn: William H. Macy, Frances McDormand, Steve Buscemi, Peter Stormare, Kristin Rudrüd
Cnbc-e / 22.00

Borsalino ve Çetesi
TRT'de ekrana getirilen Bilinmeyen Sinemalar kuşağında bu akşam Alain Delon'un başrolünü üstlendiği Borsalino ve Çetesi yayınlanıyor. Filmde, mafya olan François Capelo öldürüldükten sonra arkadaşı Roch intikam yemini ediyor.
Orijnal Adı: Borsalino and Co Yönetmen: Jacques Deray Oyn: Alain Delon, Catherine Rouvel Türü: Macera
TRT 2 / 23.00

Şeref Sözü
Başarılı şirket yöneticisi ve iyi aile babası Ben Tyson hakkında, 30 yıl önce Vietnam savaşı sırasında bir hastanede gerçekleşen katliama karıştığı gerekçesiyle soruşturma açılır. Ve bu soruşuturmayla Ben'in hayatı alt üst olur.
Yön: Robert Markowitz Oyn: Don Johnson, Jeanne Tripplehorn, John Heard, Arliss Howard, Sharon Lawrence
TV 8 / 23.00

Rüşvetçi
Herkes tarafından takdir edilen Nick, iyi bir polistir. Kumarbaz olan Nick, bu kötü alışkanlığı yüzünden 'Rüşvetçi' olarak tanınan Henry Lee'nin pençesine düşer. Nick hayatta kalabilmek için etrafta olanları görmezden gelmek zorunda kalır.
Orj Ad : The Corruptor, Yön : James Foley Oyn; Chow Yun - Fat, Mark Wahlberg, Ric Young, Paul Ben - Victor, Jon Kit Lee
TGRT / 23.00

Tuhaf Aile
Hollowhead ailesi, garip aletlerle dolu bir mekanda yaşamaktadır. Burada, telefonlar elektrikli süpürgelerden oluşmakta, müzik aletleri trombonla lastik ördek viyaklaması arasında bir ses çıkarmaktadır. Baba Henry, birgün patronunu evde ağırlar ve olanlar olur.
Orj Adı: Meet the Followheads, Yön:Thomas R.Burman Oyn:John Glover
TV 8 / 02.00


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
KON TV: (0332) 444 01 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi