T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 22 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sen zoru seversin Karaoğlan

Solunum cihazına bağlı yaşayan Ecevit'in beynindeki ödemin çözülebilmesi için bir süre daha uyutulacağı açıklanırken, hastane önündeki DSP'liler, "Sen zoru seversin Karaoğlan" yazılı bir pankart açtı

Beyin kanaması geçirdikten sonra Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) solunum cihazına bağlı olarak yaşayan eski Başbakan Bülent Ecevit'e verilen narkoz miktarı zaman zaman azaltılırken, hayati fonksiyonlarında olumsuz bir değişiklik olmadığı açıklandı. GATA'dan yapılan yazılı açıklamada, "Ecevit'in beyninde mevcut olan ödemin çözülebilmesi için bir süre daha uyutulmaya devam edilmesine karar verildiği'' bildirildi. Uyutulmanın ne kadar süreceği konusunda bilgi verilmeyen açıklamada kontrol amacıyla beyin tomografisinin çekildiği belirtilerek ek bir patolojinin saptanmadığı vurgulandı. Açıklamada, "Ecevit'in durumu ciddiyetini korumaktadır'' denildi.

RAHŞAN HANIM GÖRDÜ

Ecevit'in sağlık durumuna ilişkin basın mensuplarına açıklama yapan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, narkoz miktarının düşürüldüğü ilk 48 saatin sona erdiği sabah saatlerinde yanına eşi Rahşan Ecevit'in alındığını bildirdi. Kendisinin beyin kanaması sonrası Ecevit'i hiç görmediğini belirten Sezer, Rahşan Hanım dışında kimsenin görüşmesine izin verilmediğini belirtti. Uyutulma sürecinde yeni bir bulgu, kanama ve ödem durumu olmadığını vurgulayan Sezer, "Doktorlar, Ecevit'in sağlık durumu ile ilgili kritik kabul edilen 48 saat sonunda çekilen beyin tomografisinde yeni bir patolojik bulgu olmamasını çok olumlu olarak ifade ediyorlar. Bu durum umudumuzu her geçen saat artırıyor" dedi.

KATILMAKTA ISRARLIYDI

"Sayın Ecevit, Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin'in Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine katılmakta ısrarcı mıydı?" sorusuna Sezer, "Evet, ısrarla katılmak istedi. Özbilgin'i son yolculuğunda yalnız bırakamam' diyerek oraya gitti. Hem çok üzgündü, hem de toplumun yoğun tepkisi onu heyecanlandırdı. Medivenlere aracı yaklaşamamıştı ve çok uzun süre yürümek zorunda kaldı. Bunlar onu yordu" şeklinde yanıt verdi.

  • YAKUP BULUT / ANKARA

    BUNU DA AŞARSIN

    GATA'nın önünde partililerin bekleyişi sürüyor. DSP Antalya, Zonguldak, Çaycuma, Gaziantep ve İzmir il teşkilatlarından gelen partililer, "Seni seviyoruz Karaoğlan", "Kıbrıs fatihine geçmiş olsun", "Karaoğlan sen zoru seversin. Bunu da aşarsın" şeklinde pankartlar açtı. DSP İzmir İl Teşkilatı da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in 12 Nisan'daki Harp Akademisi'nde yaptığı konuşmanın kitapçığını dağıttı.

    Yorgun ve üzüntülüydü

    GATA'da tedavisi devam eden eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, dün sabah saatlerinde hastaneye geldi. Ecevit, Antalya ve İzmir'den gelen ve sabahın erken saatlerinden itibaren GATA önünde bekleyen partililerin sevgi gösterileriyle karşılandı. Rahşan Ecevit, burada partililere eşinin rahatsızlığı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Yorgundu, üzüntülüydü, sıcak da vardı. İnşallah kısa zamanda atlatır, güçlüdür" dedi. Rahşan Ecevit'e sarılıp öpen bazı partililer, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" şeklinde slogan attı. Ecevit posterleri, üzerlerinde ise Ecevit'in fotoğraflarının yer aldığı tişörtler bulunan partililerin hastane önündeki bekleyişi sürüyor.

    Dormicum ile uyuyor

    Beyin ameliyatı sonrası uykuda tutulmasına karar veren uzmanlar, Ecevit'i "dormicum" adlı bir ilaçla uyuttukları belirtildi. Uzmanlar beyin ameliyatı İşlemleri sırasında ağrı kesici ve gevşetici bir ilaç enjeksiyonu olarak tercih edilen bu ilacın, rahatsızlığı en aza indirmek amacıyla,damardan enjekte yoluyla verildiği ifade etti. İlaçta bulunan "Midazolam" adlı anestezi maddesi uyku halini sağlıyor. Ağır bir anestezi ilacı olan Dormicum'un eczaneden reçete ile satılması için, Sağlık Bakanlığı'nın genelgesi gereği yeşil reçete ile Verilmesi ve hastanın hastanede yatıyor olması zorunluluğu bulunuyor Uzmanlar dormicum uygulaması sonrasında hayati fonksiyonlarının normal seyri durmunda, Ecevit'in uyuduğu zaman süresine dair hiç bir şey hatırlamayacağını belirtti.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi