T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 22 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Vosvos kavağa çıktı

Adapazarı'nın Arifiye beldesi Acmalar Mahallesi'nde oturan Recep Yayla (55), yıllarca kullandigi Volkswagen marka aracını ağaca çıkardı. "Vosvos" meraklısı olan Yayla, otomobilini satmaya veya hurdacıya vermeye gönlünün razı gelmediğini belirterek, "Ağacı budadım ve vinçle otomobili üzerine koydum. Tüm mahalleli görmeye geliyor. Hatta dışarıdan gelenler bile olmaya başladı" dedi.

  • ADAPAZARI


    Edirne rengarenk

    Edirne Tren Garı'nda bir araya gelen Volkswagen'in kaplumbağa modeli "Vosvos" tutkunları, Kırklareli'nin Babaeski ilçesindeki tanışma toplantısına katılmak üzere dün yola çıktı. Tosbağa Dergisi Trakya Temsilcisi Oğuz Gül, yaptığı açıklamada, Trakya'da "Vosvos" topluluğuna katılımı artırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. "Vosvos" kullanmanın ayrıcalık olduğunu belirten Gül, "Trakya'daki Vosvos tutkunları, Babaeski'deki tanışma toplantısında buluşacak. Edirne'den 4 Vosvos ile gidiyoruz. Yaklaşan yaz günlerinde Vosvoslarla değişik aktiviteler yapmayı planlıyoruz" dedi. Gül, Edirne'de trafiğe kayıtlı 15 kadar Vosvos bulunduğunu belirlediklerini bildirdi.

  • EDİRNE (A.A)


    250 motosikletsever Kalkandere'de buluştu

    Rize'nin Kalkandere ilçesinde "9. Motosiklet Şenliği" düzenlendi. Kalkandere Belediyesi ve Kalkandere Doğa Sporları Kulübünce organize edilen şenliğe, Trabzon, Rize, Artvin, Samsun ve Giresun'dan 250 motosiklet sürücüsü katıldı. Belediye Başkanı Nihat Çolak, yaptığı konuşmada, yörenin güzelliklerini tanıtmayı hedeflediklerini belirterek, "Yerli ve yabancı turistlere bu güzelliği çeşitli etkinliklerle tanıtmak istiyoruz. Gelecek yıl da geniş ve kapsamlı bir organizasyonla yurt dışına açılmayı hedefliyoruz" dedi. Kalakandere Kaymakamlığı önünden başlayan motosiklet gezisi, 2 bin 650 rakımlı Ovit Geçidi'nde tamamlandı. Şenlik, kar üstünde yapılan güreşlerin ardından sona erdi.

  • RİZE (A.A)


    'Sadece Türklere soykırım yapıldı'

    Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı, "Dünyada bir soykırım yapıldıysa bu sadece Türklere yapıldı" dedi. Çalışıcı, Eskişehir Türk Ocağı tarafından Yunusemre Kültür Merkezi'nde düzenlenen, "Tarih Boyunca Türklere Uygulanan Sürgün ve Katliamlar" konulu panelde, "Stalin gibi gelmiş geçmiş en büyük zalimin kıyımına uğrayan bir ailenin çocuğu" olduğunu kaydetti. Çalışıcı, "Türkler, insanlık suçu nedir bilmezler. Bin yıl dünyaya düzen vermemize rağmen geçmişimizde başımızı öne eğdirecek bir olay yoktur. Osmanlı soykırım yapmış olsaydı, Sırplar, Yunanlar ve Ermeniler kalır mıydı?" dedi. Çalışıcı, propagandanın gücüne değinerek, bu gücün bazen zalimlerle mazlumların yerini değiştirdiğini bildirdi. Türklerin bu gücü yeterince kullanamadığını anlatan Çalışıcı, "Mazlumken zalim gibi gösteriliyoruz. Dünyada bir soykırım yapıldıysa bu sadece Türklere yapıldı. Belki Yahudiler de bu kategoriye sokulabilir ama Türklere yapılan daha büyüktür" dedi.

  • ESKİŞEHİR


    Tarihî çeşmeye son boya GS'lilerden

    Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde her yıl şampiyon olan takımın renklerine boyanan tarihi çeşmenin son boyası, Galatasaraylı futbolculardan Ergün ve Sabri tarafından yapıldı. Çeşmeye son fırçayı sürmek için Şarköy'e gelen Ergün ve Sabri, Şarköy Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Kadir Kurt, yönetim kurulu ve taraftarlarca tarihi çeşmede, davul zurna eşliğinde, çiçeklerle karşılandı. Ergün ve Sabri, "Sizlere ne kadar şampiyonluk hediye etsek yine de bu ilgi ve sevginizi ödeyemeyiz. Gösterdiğiniz yakınlık bizleri çok mutlu etti. Hepinize candan teşekkür ediyoruz" diye konuştular. Çeşmeyi sarı-kırmızıya boyayan Ergün ve Sabri, davul zurna eşliğinde ilçede tur attıktan sonra dernek lokalinde taraftarlara imza vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

  • TEKİRDAĞ


    Parkta Kangal dehşeti

    Mardin'in Nusaybin ilçesinde Kangal köpeği dehşet saçtı. Arkadaşının bakması için emanet ettiği Kangal köpeğini parka götüren Zeyni Ağırman (35), bir anda köpeğin saldırısına uğradı. Ağırman, arkadaşı tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
    Ağırman'ın el bilekleri, kolu, karın bölgesi ve bacağından derin yaralar aldığı tespit edildi. Aşırı kan kaybeden Ağırman, özel araçla Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Vatandaşlar, Kangalların tehlikeli olduğunu, bu sebeple beslenmesine tepki gösterdi.

  • MARDİN


    1 aydır kayıp olan kızlarını arıyorlar

    Manisa'nın Akhisar ilçesine bağlı Akselendi beldesinde yaşayan Yağmurlu ailesinin 14 yaşındaki kızları Satı Yağmurlu'dan 1 aydır haber alınamıyor. Anne Hilmiye Yağmurlu, "Bir kere telefondaki bir ses 'Kızınız İstanbul'da' diyordu. Ama bir sonuç alamadım. Kocamla birlikte birlikte İstanbul'a gelerek kızımı arayacağım" dedi.

  • MANİSA


    'Kara Maden'de 26 kaçakçıya gözaltı

    Gaziantep ve Kilis'te gerçekleştirilen ve 'Kara Maden' adı verilen silah ve akaryakıt kaçakçılığı operasyonlarında, aralarında 5 gümrük memurunun da bulunduğu toplam 26 kişi gözaltına alındı. Etiler Mahallesi'ndeki bir işyeri ile depoda yapılan aramada, 2'si Glock marka olmak üzere 4 ruhsatsız tabanca, 6 şarjör, 385 mermi bulundu. Bunların yanısıra İran ve Suriye'den kaçak getirildiği belirlenen 36 ton motorin, 65 kilo çay, 100 kilo şeker ile kaçak akaryakıt naklinde kullanıldığı ifade edilen 8 tanker ele geçirildi

  • GAZİANTEP


    Ocak başkanı öldü

    İzmir'in Kemalpaşa ilçesine bağlı Bağyurdu Beldesi'nde önceki gün, kiraz alım yerinde otomobil park etme meselesi yüzünden çıkan silahlı ve bıçaklı kavgada yaralanan Bağyurdu Ülkü Ocakları 2. Başkanı Sami Ören (47), tedavi gördüğü hastanede öldü. Ören'in cenazesi, otopsi için İzmir Adli Tıp'a gönderildi.

  • İZMİR


    Engellilere beş yıldızlı bakım

    Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Trabzon Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü, Yeşil Kartı ya da sosyal güvencesi bulunmayan ailelerin zihinsel ve bedensel engelli çocuklarına, haftanın 5 günü bakım hizmeti veriyor. SHÇK görevlilerince İl Özel İdare Müdürlüğü'nün sağladığı midibüsle sabah evden alınan engelli çocuklar, Değirmendere Mahallesi'ndeki merkeze getiriliyor. Engelli çocuklara, fizyoterapi salonu, girdap banyosu ve havuzu bulunan merkezde, sosyal hizmet uzmanı, çocuk gelişimci, psikolog gibi uzman kadrolar tarafından gün boyunca çeşitli eğitimler veriliyor.

  • TRABZON


    Yale'lilere Türk adetleri dersi

    ABD'nin Yale Üniversitesi'nde öğrenim gören 5 ABD'li öğrenci, Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine bağlı Türkmenli köyünde konuk ediliyor. ABD'de eğitimlerini sürdüren Türk öğrencilerin kurduğu "Yale Türkiye Dostları Derneği" ile TEMA Vakfı'nın organize ettiği gezi kapsamında Bayramiç'e gelen 5 ABD'li öğrenci köyleri ziyaret ederek, Türk geleneklerini öğreniyor. Türkmenli köyünde, köylülerin evlerinde konaklayan öğrenciler, kısa sürede köy hayatına uyum sağlayarak, köylülere işlerinde yardımcı oluyor.

  • BAYRAMİÇ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi