T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 22 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Güray SOYSAL

Başarılı hakemlerimizi unutmayalım

Kahramanmaraş'ın güreşçileri meşhur.. Bu konuda da ilk anda aklıma Şeref Eroğlu gelir. Gerçi, son Avrupa Şampiyonası'nda aldığı üçüncülük, ne onu, ne de bizleri tatmin etmedi. Ancak yine de Kahramanma-raş'ı çok iyi temsil etmekte...

Bu sporcu kentinin son şöhreti de bir futbol hakemi.

Süper Lig'de görev yapan 26 hakem arasında birinci sırada yer alan Selçuk Dereli, yıllardır sıkıntısını çektiğimiz Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde görev almama suskunluğumuzu ortadan kaldırmak üzere...

36 yaşındaki bu genç futbol hakemimiz, UEFA'daki "yetenekli hakem" klasmanında bir üst tura çıkmak üzere. Bu klasmanda yer alan 14 hakemden biri olan Selçuk Dereli,1. sırada bulunmasının meyvasını yeni yeni toplayacak.

Son Denizlispor-Fenerbahçe maçındaki "mükemmel" yönetimi ile Türkiye'nin "bir numaralı" hakemi olma özelliğini koruyan Selçuk Dereli mevcut görüntüsü ile Avrupalılara da "Ben buradayım" sinyalini bir kez daha verdi.

Dereli bir yıl içinde UEFA kupaları ile Dünya Kupası elemelerinde 10 müsabaka görev yaparak, hedefine vardı. Yönettiği 10 maçta gözlemcilerden ortalama 8.5 puan alma başarısını da gösteren Selçuk Dereli, Haziran ayında klasman atlayarak, artık hedefine varacak. Anlayacağınız gibi, Selçuk Dereli Haziran ayından sonra, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde görev yapma durumunda bulunacak.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde görev yapan 50 hakem arasına girmeyi başaran Selçuk Dereli'nin bu hedefi gerçekleştiğinde, arkasından gelecek, Bülent Demirlek, Cem Papila, Fırat Aydınus, İsmet Arzuman ve Cüneyt Ça- kır'ın da önü açılacak.

Bunun da yolu FİFA ve UEFA nezdinde "akıllı" kulis ve "başarılı" yönetimden geçiyor.

Kolay değil...

UEFA'nın 5 yıldızlı ülkeler bölümünde bulunan İtalya, İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya'nın arasına girmek elbette ki zor. Bu ülkelerin dışındaki kalanların bölümünde bulunan Türkiye, "başarılı" hakemlerinin görev yapmaları için 4 yıl beklemesi gerekiyordu. Bu süreyi "başarılı" bir şekilde tamamlayan Selçuk Dereli'nin önümüzdeki ay "hedefine varma" işi, artık bu konudaki "burukluğumuzu" ortadan kaldıracağa benziyor.

Son Denizlispor-Fenerbahçe ve Galatasaray-Kayserispor maçlarında görev alan ülkemizin bir ve iki numaralı hakemleri Selçuk Dereli ile Bülent Demirlek'in başarı notları yüreğimize soğuk su serpti.

Şimdi...

Sırada Avrupa'ya çıkmak var.

O'da kapımızın eşiğinde, Selçuk Dereli ve Bülent Demirlek'i bekliyor..


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi