T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 22 MAYIS 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bize de İran gibi soru işareti doğar endişesi taşıyoruz...

Erdoğan, Türkiye'nin de nükleer santral yapma hazırlığında olduğunu belirtip ABD-İran nükleer inatlaşmasına atıf yaparak, "Bizim için de böyle bir soru işareti doğacak endişesini biz de taşırız. Türkiye olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz" dedi

Mehmet
Ocaktan
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin sanayideki rekabet içinde yer alabilmek amacıyla nükleer enerjiye yönelik çalışmalar yaptığını belirterek "Bizim için de böyle bir soru işareti doğacak endişesini biz de taşırız. Türkiye olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya hazırız" dedi.

Erdoğan, Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu Toplantısı kapsamında düzenlenen, "İşbirliğinin Güçlendirilmesi ve Diyalog" konulu toplantıya katıldı. Oturuma Erdoğan'ın yanısıra, Malezya Başbakanı Badawi, Mısır Başbakanı Ahmet Nazif ve Lübnan Başbakanı Fuat Siniora da katıldı. Toplantının açılışında dört başbakan da diyalog konusundaki görüşlerini aktardılar. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, asıl olanın, zoru başarmak olduğunu vurgulayarak, "Diyalog, bir netice değildir, başlangıçtır. Asıl olan, diyaloğun ötesine geçebilmektir. Asıl olan, ittifaktır. İttifakın olabilmesi için diyalog şarttır" dedi.

NAZİF'E TAVSİYE HADDİ TECAVÜZ OLUR

Erdoğan, bir katılımcının, "Mısır Başbakanı Sayın Nazif'e bir kısım tavsiyeleriniz olacak mı? Müslüman ülkelere nasıl tavsiyelerde bulunacaksınız" sorusuna şu yanıtı verdi: "Sevgili kardeşim Sayın Nazif'e tavsiyede bulunmak, haddi tecavüz olur. Ama ben daha iyi demokrasi noktasında şunu ifade edebilirim, insanların iradesini çok daha rahat sergileyebilmesi gerekir. Özellikle günlerce haftalarca seçim anlayışı inanıyorum ki, bu bazı sorular yaratıyor. Teknolojik çağda 24 saatte seçim sonuçlarını almak, mümkündür. Bu başarıldığı zaman halkla yönetim arasındaki diyalog sevgi ve saygı gelişebilir. Daha ileri bir demokrasi, tabana yayılan bir demokrasi anlayışını egemen kılmak, çok daha isabetli olacaktır."

BİZ DE NÜKLEER ÇALIŞMA İÇİNDEYİZ

Nükleer enerjiye kitle imha silahı olarak karşı olduklarını belirten Erdoğan, "Barışçıl amaçlarla olduğu zaman buna kimsenin söz söyleme hakkının olmadığını da söylemek durumundayız. Zira bugün dünyada nükleer enerji kullanan onlarca ülke var. Herkes bunu kullanıyor. Ama kitle imha silahı olarak kullanıldığı zaman farklı, barışçı amaçlarla kullanıldığı zaman durum farklıdır. Şu anda Türkiye olarak biz de sanayide bir rekabetin içerisinde yer alabilmek için nükleer enerji için çalışma yapmaktayız. Bu konuda ABD, Kanada, İngiltere ve Almanya ile görüşmelerimiz var. Bizim için de böyle bir soru işareti doğacak endişesini biz de taşırız. Türkiye olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapmaya hazırız."

FİLİSTİN'E GIDA VE İLAÇ YARDIMI

Başbakan Erdoğan, Filistin konusunda ise, halkın iradesine sayfı göstermek gerektiğini belirterek, seçim öncesi Hamas ile seçim sonrası Hamas'ı birbirinden ayırmak gerektiğini belirtti. Bİr halkı açlığa mahkum etmenin o kararı verenlere karşı nefreti arttıracağını belirten Başbakan Erdoğan, Filistin halkına gıda ve ilaç yardımı yapacakaklarını belitti.

  • ŞARM EL ŞEYH

    800 milyar dolar gelir

    Başbakan Erdoğan göreve geldiklerinde Türkiye'de kişi başına düşen milli gelirin, 2 bin 500 dolar seviyesinde bulunduğunu, ancak hükümetin yaptığı çalışmalarla bu rakamın 5 bin dolar seviyesine çıktığını kaydetti. Erdoğan, ekonomideki başarılarını 'daha fazla demokrasi, özgürlükler, özelleştirme ve küresel sermayeyi Türkiye'ye çekmekle' elde ettiklerini söyledi.

    Medeniyetler arası ittifakın, evrensel değerlerle bir arada olması ile güç bulacağını belirten Erdoğan, katılımcı demokrasideki gelişmelerin daha ileri gitmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, iktidara geldiklerinde milli gelirin 180 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Bu rakamın şu anda 350 milyar dolar olduğunu kaydeden Erdoğan, ''Milli geliri, 2012 yılında 800 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz'' dedi.

    El Cezire'den farklı Erdoğan yorumu

    Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün "duyarlılık tek bir olayda kalmamalı" yolundaki açıklaması ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu sözlere tepkisi, dünya basınında yankı buldu. El Cezire televizyonu, "Türk Başbakanı, en üst düzey generali azarladı" yorumunu yaptı.

  • DUBAİ(ANKA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi