T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 30 MAYIS 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Fenerbahçe, Tümer Metin ile 3 yıllık sözleşme imzaladı

Fenerbahçe'nin bıraktığı Nobre'yi alan Beşiktaş'a Fenerbahçe, kaptan Tümer'i alarak cevap verdi. Beşiktaş ile yollarını ayıran milli futbolcu Tümer Metin, Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Bu şok transfer, Beşiktaş'ta moralleri bozdu.

Ali Şen, Tümer Metin ve Aziz Yıldırım.
Fenerbahçe Kulübü'nün resmi televizyonu FB TV'den altyazı ile duyurulan açıklamada, Tümer Metin ile 3 yıllık sözleşme imzalandığı bildirildi.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile gece yarısı görüşüp anlaştığı öğrenilen Tümer Metin, Beşiktaş ile bağlarını kopardığını açıkladı.

Tümer, bugün Beşiktaş Kulübü'nün Ümraniye'deki BJK Nevzat Demir Tesisleri'ne gelerek, Kulüp İkinci Başkanı Murat Aksu ile görüştü.

Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından tesislerden ayrılan Tümer, yaptığı kısa açıklamada "Şu dakikadan itibaren Beşiktaş ile bağlarım kopmuştur. Gerekli açıklamayı öğleden sonra yapacağım" dedi.

"GİDEN BİR KAPTAN İLE GÖRÜŞECEK BİR ŞEYİMİZ OLMAZ"

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu, Fenerbahçe'ye transfer olan Tümer Metin için, "Fenerbahçe ile transfer görüşmesi yapan bir Beşiktaş kaptanı ile görüşecek bir şeyimiz olmaz" dedi.

Murat Aksu, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Tümer ile yaptığı kısa görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Tesislere geldiğinde Tümer'e ilk olarak (Fenerbahçe ile görüştün mü?) diye sorduğunu anlatan Aksu, "Bana görüştüğünü söyledi. Bunun üzerine de (Sen Beşiktaş'ın kaptanısın, Fenerbahçe ile transfer görüşmesine giden bir Beşiktaş kaptanı ile görüşecek bir şeyimiz yok) dedim. Bize söz vermişti, (Beşiktaş'tan başka takımda oynamam) demişti. Ama önemli değil, yeri doldurulur. Tümer'e hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Murat Aksu, yabancı futbolcu transferi için çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Delgado konusunda gelişmeler oldukça duyuruda bulunacağız. Bobo için de 2 türlü girişimimiz var. Transfer çalışmaları sürüyor" dedi.

"SABIRSIZLIKLA STADA ÇIKMAYI BEKLİYORUM"

Fenerbahçe'nin yeni transferi Tümer Metin, sarı-lacivertli formayı giyecek olmaktan dolayı mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Murat Aksu ile görüştükten sonra, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki FB TV'ye gelen Tümer, sarı-lacivertli formayı giyerek, yönetici İlhan Ekşioğlu ve menajeri ile birlikte canlı yayına katıldı.

Tümer, şu anda güzel bir duygu içinde olduğunu belirterek, "İki taraf için de hayırlı olsun. Basında yazılıp çizildiği gibi karambollü yollar olmadı. Dün bir ön görüşme, gece de başkanımızla görüştük, sabaha karşı bitti. Şu anda çok heyecanlıyım. Hedefleri olan, özellikle 100. yılda hedefi olan Fenerbahçe camiasında kadronun içinde olmak, hedefleri yakalamak en büyük amaçlarımdan bir tanesi. Yüzüncü yıl farkını da biliyorum. Daha önce bu deneyimi yaşamış bir futbolcu olarak elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

"ÇOK HEYECANLIYIM"

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelirken yaşadığı duyguların sorulması üzerine Tümer, "Çok kolay duygular değil. O kulüpte 5 senem geçti. Buranın atmosferini biliyorum. Fenerbahçe Kulübünün camia olarak yapısını da biliyorum. Çok heyecanlıyım. İçinde bulunduğum formadan mutluyum" dedi.

Eski kulübü Beşiktaş'a da değinen Tümer, "5 sene önce transferim gerçekleştiğinde sayın başkanımız Yıldırım Demirören çok büyük etken sahibiydi. Hiçbir zaman o gün yaptıklarının hakkını ödeyemem, ama ben de 5 sene gerek duruşumla, gerek saha içinde yaptıklarımla Beşiktaş'a hizmet ettim. Benim tarafımdan her şey helal olsun, onların da hakkını helal etmesini istiyorum. Futbolda bu tür şeyler var" şeklinde konuştu.

Sabırsızlıkla Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na çıkmayı beklediğini anlatan Tümer, "Rakip olarak oynadığım dönemde de güzel bir atmosfer vardı. Seyirci profilini de iyi tanıyorum. Onlar da beni orada görmek istiyor. Bir an evvel ben de sahaya çıkmak istiyorum. Saha içinde en büyük Fenerbahçeliden daha fazla mücadele ederim. Bundan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Beşiktaş camiasına önümüzdeki sezonda başarılar dileyen Tümer, Fenerbahçe'deki futbolcularla ilgili soruya, "Kaliteli bir kadromuz var. Appiah'ı çok beğeniyorum. Alex çok yetenekli, Anelka'yı beğeniyorum. Aslında Fenerbahçe'deki tüm futbolcular yetenekli" diye yanıt verdi.

ASKERLİK SORUNU

Tümer, askerlik sorununa da değinerek, yaklaşık 6 aydır bu konuda açıklamalar yaptığını ifade ederek, "Ben askerlikle ilgili bir garanti aldığım için bu tercihi yapmadım. Başkanla da konuştuk, gerekli girişimlerin yapılacağını, ancak hiçbir şeyin garanti olmadığını söyledi. Yasanın değişmesini bekliyorum" dedi.

Fenerbahçe'ye gelişinde yakın çevresinden destek alıp almadığı sorusuna Tümer, "Eşimle çok uzun süre detaylı konuştuk. Menajerim yardımcı oldu. Amcamın etkisi olabilir. O çok büyük bir Fenerbahçeli. 3-5 arkadaşım var onlar yalnız bırakmadı. Ayrıca arkadaşım Aydın Saban'ın da çok büyük etkisi olmuştur, ama benim tercihimdir, yaptığım tercihlerden de hiç pişmanlık duymadım. Bu camiada çok mutlu günler yaşayacağımı düşünüyorum" diye cevap verdi.

EKŞİOĞLU: TÜMER BİZE GÜÇ KATACAK

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Ekşioğlu ise Tümer'in Fenerbahçe'ye güç katacağını söyledi.

Ekşioğlu, dün Tümer ile bir ön görüşme yaptıklarını, daha sonra da Başkan Aziz Yıldırım'ın bulunduğu toplantıda sabaha karşı anlaşma sağladıklarını kaydetti.

Tümer'in yaşadığı askerlik sorununa da değinen Ekşioğlu, şöyle konuştu:

"Biz yüz yüze görüştüğümüzde konu gündeme geldi. Böyle bir sorunu var. Yasaya göre önümüzdeki sezondan sonra ya yurtdışına gidecek, ya da askere gidecek. Bunu iki taraf da net bir şekilde söyledi. Biz yasanın değişmesi taraftarıyız. Eğer askerlik sorunu ile ilgili yasa yürürlüğe girmezse önümüzdeki sene yollarımızı ayıracağız. Bu yasayla ilgili geçmiş dönemlerde 30-32 yaşındaki futbolcu futboldan kopuyordu. Ama günümüzde bu 36-37 yaşlara çıktı. Dolayısıyla devletimiz bunu göz önüne alacaktır. Fenerbahçe'ye gelişi ile askerlik sorunu arasında bağlantı yoktur. Biz Tümer'i güç katacağı için takımımıza kattık."

Fenerbahçe'nin akılcı transferler yapmaya devam edeceğini belirten Ekşioğlu, "Fenerbahçe, camianın gurur duyacağı bir futbolcuyu daha bünyesine kattı. Beğendiğimiz ve istediğimiz bir futbolcu aldık" dedi.

FENERBAHÇE'YE 3 GOL ATIP, 5 ASİST YAPTI

Fenerbahçe ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Tümer Metin, Beşiktaş'ta 5 sezon forma giydi.

Siyah-beyazlı takımda 1 lig, 1 de Türkiye Kupası sevinci yaşayan Tümer, ligde toplam 132 maçta forma giydi.

Milli futbolcu bu 132 maçta rakip fileleri 32 kez havalandırdı. Tümer'in Beşiktaş'a geldiği 2001-02 sezonundan 2005-06 sezonuna dek Beşiktaş'taki lig performansı şöyle:

    Sezon     Maç   Gol
    -------   ---   ---
    2001-02   30     7
    2002-03   22     3
    2003-04   31     7
    2004-05   24     9
    2005-06   25     6
    
FENERBAHÇE'YE 3 GOLÜ VAR

Tümer Metin, Beşiktaş forması ile yeni takımı Fenerbahçe'ye toplam 3 gol attı.

Tümer, özellikle son oynanan Türkiye Kupası finalinde 2 gol birden atarak, Fenerbahçe'nin yenilgisinde ve kupanın kazanılmasında başrolü oynadı. Tümer'in ayrıca Fenerbahçe maçlarında 5 de asisti bulunuyor.

Bu arada 32 yaşındaki deneyimli futbolcu son dönemde (A) Milli Takım'da 12 kez forma giyerken, 4 kritik gole imza attı.

BEŞİKTAŞ, İNTERNET SİTESİNDEN ÇIKARDI

Beşiktaş Kulübünün resmi internet sitesi "www.bjk.org.tr", Tümer Metin'i internet sitesinden çıkardı.

Siyah-beyazlıların resmi internet sitesi, Tümer'in Fenerbahçe ile anlaştığının açıklanmasının hemen ardından, milli futbolcunun ismi ve istatistiklerini siteden kaldırdı.

"ÇIKIP MERTÇE BUNU SÖLEMELİYDİ"

Beşiktaş Altyapı Komitesi Başkanı Sinan Vardar, Tümer Metin'in ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye transferine sert tepki gösterdi.

Türkiye Gençler Şampiyonu olan futbol takımının barbekü partisine katılan ve burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sinan Vardar, Beşiktaş futbol takımı kaptanı olarak Tümer Metin'in yaptığının etik olmadığını söyledi.

Vardar, Tümer'in bir gün öncesindeki görüşmelerinde Fenerbahçe'ye transferi konusunda (böyle bir şey yok) dediğini belirterek, "Ama bir gün sonra Fenerbahçe ile sözleşme imzaladı. Mertçe çıkıp bunu söylemeliydi" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin 33 yaşında olan Tümer'e 3 yıl için 6 milyon Avro ödediğini savunan Sinan Vardar, "UEFA Kriterleri geliyor, ama Fenerbahçe 33 yaşındaki bir futbolcuya böyle bir para veriyor" dedi.

Ayrıca, Tümer'in transferinin Fenerbahçe'de sorun yaratacağını iddia eden Vardar, "Tümer'in gidişinin bu şekilde olmaması gerekirdi. Fenerbahçe sorun almıştır. Orada Alex diye bir futbolcu var" şeklinde konuştu.

Vardar, Tümer'in askerlik konusundaki sıkıntısına da değinerek, "Sanıyorum askerlikle ilgili bir karar çıkacak. Sporcular 35 yaşına kadar herhalde oynayabilecek. Bu sadece Tümer'i ilgilendirmiyor. 50'ye yakın sporcunun böyle bir problemi var. Bu karar çıkmalı" ifadelerini kullanarak sözlerini tamamladı.

MOSTUROĞLU: TARAFTARI COŞTURACAK BİR TRANSFER

Fenerbahçe Kulübünde, Beşiktaş ile sözleşmesi sona eren milli futbolcu Tümer Metin'in transferinin yankıları sürüyor.

Sarı-lacivertli kulübün asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, "Tümer, takımımızın ihtiyacı olan, Fenerbahçe'de görmek istediğimiz, olağanüstü bir futbolcu. Fenerbahçe'ye layık, katkı sağlayacak, Fenerbahçe taraftarını coşturacak, isabetli bir transfer" dedi.

FBTV'de canlı yayına katılan Şekip Mosturoğlu, bu transferin sabaha karşı 4,5-5 civarında netlik kazandığını vurgulayarak, "Bu, planlı bir transfer. Takımımızın ihtiyaç duyduğu yerlere mutlaka takviyeler yapılacak. Tümer, takımımızın ihtiyacı olan, Fenerbahçe'de görmek istediğimiz, olağanüstü bir futbolcu. Son derece yetenekli, karakter ve kişilik olarak da çok çok iyi. Fenerbahçe'ye layık, katkı sağlayacak, Fenerbahçe taraftarını coşturacak, isabetli bir transfer" diye konuştu.

Şekip Mosturoğlu, bugün öğleden sonra yapılacak yönetim kurulu toplantısına da değinerek, "Yönetim kurulu olarak başkan Aziz Yıldırım'a (devam et) ısrarımızı söyleyeceğiz. Başkanın kararlılığı sürüyor gibi. Ama kendisine dönmesi konusunda camia içinden büyük baskı var. Kendisini 100. kuruluş yılımızda da başımızda görmek istiyoruz. Tahmin ediyorum başkan Fenerbahçe'nin menfaatleri için en iyi kararı verecek. Umuyorum ki dönecek" dedi.

Mosturoğlu, yönetim kurulu toplantısında ayrıca teknik direktör konusunu karara bağlayacaklarını, transferlerle ilgili konuları görüşeceklerini ve olağanüstü genel kurul sürecini değerlendireceklerini kaydetti.

NOBRE'NİN FORMASINI GİYECEK

Fenerbahçe Kulübü ile 3 yıllık sözleşme imzalayan Beşiktaş'ın eski futbolcusu Tümer Metin, yeni takımında da 11 numaralı formayı giyecek.

Beşiktaş'da geride kalan sezonda 11 numaralı formayla mücadele eden Tümer, yeni takımında da 11 numaralı formayı terletecek.

Tümer, sözleşme imzaladıktan sonra Fenerium mağazasında kendi adını taşıyan 11 numaralı Fenerbahçe formasıyla poz verdi.

Öte yandan Fenerbahçe'de geride kalan sezonda 11 numaralı formayı, yeni sezonda Beşiktaş'ta oynayacak olan Brezilyalı futbolcu Marcio Ferreira Nobre giyiyordu.

BEŞİKTAŞ TARAFTARI TÜMER'E TEPKİLİ

Tümer Metin'in Fenerbahçe'ye transfer olmasına Beşiktaş taraftarları tepki gösterdi.

Daha önceki açıklamalarında, "Türkiye'de Beşiktaş'tan başka bir kulüpte forma giymem" diyen Tümer'in, sürpriz bir kararla ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye gitmesini protesto eden taraftarlar, internet sitelerinde milli futbolcuya tepkilerini dile getirdi.

Siyah-beyazlıların önde gelen taraftar grubu Çarşı'nın internet sitesi, Tümer'in 11 numaralı Fenerbahçe forması ile çekilmiş bir fotoğrafının yanına, "Beni sadece Allah yargılar dedin ama bir şeyi unuttun, Allah affeder, Çarşı affetmez" yazısını koydu.

Taraftar sitelerindeki forumlarda Tümer'in yaptığının doğru olmadığını savunan siyah-beyazlı taraftarlar, tepkilerini dile getirdiler.

Bu arada Tümer'in Beşiktaş'tan ayrılışı ile ilgili taraftar sitelerinde anketler konuldu. Anketlere katılan taraftarların büyük bir bölümü, milli futbolcunun ayrılış şeklini etik bulmadıklarını vurguladı.

  • ANKARA (A.A)


    Ali Şen: Yıldırım devam etmeli
    Beşiktaş'lı İbrahim Akın, Trabzonspor yolunda

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi