T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 30 MAYIS 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şırnak'ta çatışma: 2 er şehit

Şırnak'ta güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışma ile mayın patlaması sonucu, 2 piyade er şehit olurken, iki terörist ölü ele geçirildi.

Şırnak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, güvenlik güçlerince bugün Cudi Dağı'nda icra edilen operasyon esnasında bir grup terör örgütü mensubu ile karşılaşıldığı ve teröristlerce açılan ilk ateş sonucu Piyade Er Salih Çam'ın şehit olduğu belirtildi.

Açıklamada, şöyle denildi:

"Yine aynı bölgede terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen mayının patlaması sonucu Piyade Er Metin Güngör şehit olmuştur.

Operasyonlar esnasında iki terör örgütü mensubu öldürülmüştür. Bölgede halkının huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik operasyonlara devam edilmektedir."

ŞEHİT JANDARMA BAŞÇAVUŞ ŞENGÖREN TOPRAĞA VERİLDİ

Öte yandan Diyarbakır'ın Lice ilçesi Çavundur mevkinde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Başçavuş Şerafettin Şengören'in (41) cenazesi Ayvacık ilçesine bağlı Paşaköy'de toprağa verildi.

Şehit Jandarma Başçavuş Şengören için Ayvacık'ta Pazaryeri Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından askeri tören düzenlendi.

Törende, Şengören'in eşi Gülay, kızı Sultan ile annesi İfade Şengören'in güçlükle ayakta durduğu gözlendi. Oğlu Fatih Şengören, babasının tabutunun önünde resmini taşıdı. Cenazeye katılan yaklaşık 5 bin kişi açtıkları bin 200 metre uzunluğundaki Türk bayrağıyla sloganlar atarak, teröre tepki gösterdiler.

Çanakkale Valisi Orhan Kırlı, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, 20 yıldır yürütülen mücadeleden, başarıyla çıkacağını ve bir avuç haini tarihin kör kuyusuna gömeceğini söyledi.

Vali Kırlı, Türk milletinin kendisine yönelen tehlikeleri tespitte ve hainleri cezalandırmada büyük gücü olduğunu, hainlerin gün geldiğinde kendileri için ortaya çıkan hazin sonucu göreceklerini bildirdi.

Jandarma Başçavuş Şengören'in, hainlerce şehit edilmesinin bütün Türk milletini ve yakınlarını büyük üzüntüye boğduğunu ifade eden Kırlı, yükselen manevi havanın, Türk milletinin ne kadar büyük bir millet olduğunu gösterdiğini kaydetti.

İl Jandarma Komutanı Albay Şükrü Cumhur ise yaşanan olayın, en temel insan hakkı olan yaşama hakkını ortadan kaldırmaya çalışan terörizmin bütün sinsiliği ve kahpeliğiyle devam ettiğinin göstergesi olduğunu bildirdi.

Yapılan insanlık dışı saldırıların kendilerini yıldırmayacağını ifade eden Cumhur, Türkiye Cumhuriyetini parçalamaya çalışan her türlü teşebbüsün geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de sarsılmaz azim ve irade karşısında daima hüsrana uğrayacağını belirtti.

Cumhur, şehit Jandarma Başçavuş Şöngören'e seslenerek; "Ebedi istirahatinde rahat uyu. Sen vatan için ölüme koştun. Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları olarak en büyük emanet olan Cumhuriyet ve vatan toprağı için canımızı seve seve feda etmeye hazırız. Bu kutsal mücadeleyi bıraktığın yerden aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğimiz. Kanının yerde kalmayacağından emin olabilirsin" dedi.

Şehit Şengören'in cenazesi daha sonra ailesinin yaşadığı Paşaköy'de toprağa verildi.

Cenazeye, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Veysel Kösele, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Emniyet Müdürü Orhan Okur, Ayvacık Belediye Başkanı Ünal Şahin, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Çavundur köyü yakınlarında terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu, Hazro Jandarma Asayiş Komando Bölüğünde görevli Jandarma Başçavuş Şerafettin Şengören şehit olmuştu.

  • ŞIRNAK/AYVACIK (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi