T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 10 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çalışanına yatırım yaptı İGİAD'ın ödülünü kaptı

İş ahlakına bağlılığıyla İGİAD 2006 Girişimcilik Ödülü'ne layık görülen Katre Isı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Durgun, "Çalışana yatırım yapan ayakta kalır" dedi

Fahri
Sarrafoğlu
Kobi
Masası
İGİAD 2006 Girişimcilik Ödülü, girişimciliği ve iş ahlakına bağlılığı nedeniyle Katre Isı Yönetim Kurulu Başkanı Recep Durgun'a verildi. Katre Isı'ya bu ödülün verilmesinin sebebi çalışanına dönük yaptığı sosyal destek ve eğitim çalışmaları. Konuya ilişkin soruları cevaplandıran Durgun, Katre Isı'nın diğer firmalardan farkının çalıştırdığı işçisini ön plana alan bir anlayış içerisinde olduğunu ifade etti. Durgun,

"Bir işletmenin daha fazla kâr elde etmek için işgörenini ve onun ailesini sosyal güvenceden mahrum etmesi ve hakkını vermemesi, iş görenleri için sağlık kurallarına müsait bir ortam oluşturmaması gibi birçok unsur hiç şüphe yok ki iş ahlakıyla bağdaşmayan bir davranıştır" diye konuştu. Katre Isı'da ise kendisine değer verildiğine inanan çalışanların çalıştığı işletmeye değer verdiklerini belirten Durgun, firmayı işveren ve işgörenlerin oluşturduğu bir aile ortamı olarak gördüklerini söyledi. Katre Isı'da, işi sadece para kazanılacak bir zorunluluk olarak değil, yaşanılacak keyifli bir durum olarak kabul etiklerini söyleyen Durgun, "Bunun için de şirket ortamını ve firma kültürü- nü belli değerlere göre şekillen- dirmeye çalışıyoruz" dedi.


Geleceğin yöneticileri ilkokuldan yetişecek

Dünya Bankası'nın Türkiye'de ilk defa düzenlediği Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması'nı kazanan Teknoloji Yönetim Derneği, "Eski Köye Yeni Adet Getirin!" adlı projesiyle inovasyon konusunda kültürel bir değişim başlatmayı hedefliyor. Derneğin geçen yıldan beri yoğun çalıştığı en önemli konu da 5'nci sınıf öğrencilerine inovasyon ile ilgili bir ders hazırlamak. Dünya Bankası tarafından desteklenen bu proje Ankara'da pilot olarak 5 okulda uygulanıyor. Amacın müfredat programına bu tür bir dersin girmesini sağlamak olduğunu söyleyen TYD Başkanı Dilek Çetindamar'ın verdiği bilgiye göre, eğitim alan çocuklar, aralarında oluşturdukları gruplarla inovasyon fikirleri geliştirecek, iş planlarını hazırlayacak ve sanal şirketlerini kuracak. Eğitime katılan iki okul arasında deneyim ve bilgi paylaşımı amaçlı eşleştirme çalışmaları da yürütülecek. Dünya Bankası, Yaratıcı Kalkınma Fikirleri Yarışması'nı kazanan projenin başlangıç aşamasını desteklemek üzere fon sağlayacak.

  • İSTANBUL


    KOBİ rehberi

    KOBİ'lerin bilmesi gereken bazı kurum ve kuruluşlarımızla ilgili kısa bilgiler köşesi:

    TÜSSİDE (Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü)
    Kurum ve kuruluşlara sürekli gelişim sağlamaları için, ileri yönetim yaklaşım ve yöntemleri kazandırmak amacıyla, bilgi ve teknolojiye dayalı yaklaşımlarla ve etkin yöntemler uygulayarak, eğitim, danışmanlık, araştırma, yayın hizmetleri sunmak.

    Barış Mah.Koşuyolu Cad. No:48 P.K. 14 41401 Gebze - Kocaeli - TÜRKİYE Telefon: (262) 641 50 10 Faks: (262) 641 50 19
    E-Posta: tusside@tusside.gov.tr
    http://www.tusside.gov.tr

    TÜRK PATENT ENSTİTÜSÜ
    Amacı: Türkiye'nin ekonomik ve teknolojik gelişmesine katkıda bulunmak, patent, marka, tasarım ve diğer sınai mülkiyet haklarının etkin korunmasını sağlamak, sınai mülkiyet bilincini yaymak, müşteri odaklı, hızlı ve kaliteli hizmet sunarak etkin bir sınai mülkiyet sistemi oluşturmak, bu amaçla yasal, teknik ve beşeri altyapıyı güçlendirmek, Türk ekonomisinin çıkarlarını korumak ve geliştirmek amacıyla uluslararası platformlarda Türkiye'yi temsil etmek ve işbirliğini güçlendirmek.
    Hipodrom Caddesi No:115 (06330) Yenimahalle / ANKARA Telefon: (0 312) 303 10 00
    E-posta: info@turkpatent.gov.tr
    Web: http://www.tpe.gov.tr
    http://www.turkpatent.gov.tr

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi