T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 10 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İstanbul masalları

İçinden İstanbul geçen beş öykünün; Külkedisi, Uyuyan Güzel, Fareli Köyün Kavalcısı, Pamuk Prenses ve Kırmızı Başlıklı Kız masallarıyla 5 yönetmen tarafından filme alındığı Anlat İstanbul, bol ödüllü bir yapım.

TV'de ilk kez yayınlanan Anlat İstanbul, 5 yönetmen tarafından tek bir hikaye olarak çekildi. Fareli Köyün Kavalcısı, Pamuk Prenses, Külkedisi, Uyuyan Güzel ve Kırmızı Başlıklı Kız masallarının içinden geçerek kesişen bir İstanbul hikayesi anlatan Anlat İstanbul'da, bir çingene klarnetçiyi Fareli Köyün Kavalcısı yapıverir. Yeraltı kralı bir mafya babasının masum kızını Beyoğlu'nda sekizinci cüceyle karşılaştırır. Bir kadından Külkedisi, İstanbul'a yeni gelmiş ve aç kalmış bir işsiz gençten Beyaz Atlı Prens, bir Boğaziçi yalısında delirmiş bir genç kadından Uyuyan Güzel çıkarıverir. Kırmızı Başlıklı Kız hain kurtla uluslararası havaalanının parlak ışıklı ormanında buluşur. Zenginler, yoksullar, güzeller, çirkinler, suçlular, masumlar, marjinaller, güç sahipleri, her yaştan her cinsten İstanbullu. Ya da yolu buradan geçen yabancılar. Beyoğlu'ndan Aksaray'a tüm İstanbul'u kucaklayan bir panoramada masal kahramanlarına dönüşürler. Film, iki kıtayı birleştiren bir şehirde, Batı diye Doğu diye bir ayrım olmadığını, insanın gerçek masalının dünyanın her yerinde aynı olduğunu anlatıyor. Film, 24. İstanbul Film Festivali'nde En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, 12. Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Film, Görüntü Yönetmeni, Stüdyo, Sanat Yönetmeni ve Kurgu, 11. Med Film Festivali'nde Sanatsal İfade ödülü, 4. Bangkok Uluslararası Film Festivali'nde Jüri ödülü ve 38. SİYAD Ödülleri'nde, En İyi Görüntü Yönetmeni ödüllerini alan başarılı bir yapım.

ANLAT İSTANBUL

Yön: Ümit Ünal, Kudret Sabancı, Selim Demirdelen, Yücel Yolcu, Ömür Atay Oyn: Altan Erkekli, Azra Akın, Ahmet Mümtaz Taylan, Çetin Tekindor, Yelda Reynaud
KANAL D / 21.45


KALP GÖZÜ "DALYA" DİYOR

Süleyman Çobanoğlu'nun senaryosunu yazdığı Kalp Gözü, bu bölümüyle dalya diyor. Gül Güzelkaya ve Gülizar Vatanlar'ın yönetmenliğinde iki ekibin çektiği kısa hikayelerden oluşan programda, bugün de iki hikaye var. Hayat Sınavı adlı ilk filmde, mühendis olmak isteyen bir gencin kaza geçirmesi ve umudunu yitirmek üzere olduğu bir anda gelen yardım konu ediliyor. Programın Yuva Yuva Üstüne adlı ikinci filminde ise, istedikleri bebek ailelerine katılmakta gecikince etraftaki insanların baskıları da giderek artan bir çiftin, hayatlarının giderek karışması ve kurulu yuvanın yok sayılarak erkeğin yeniden evlendirilmesiyle gelişen süreç anlatılıyor. Filmde, zalimle mazlumu ayıran oyun ve yuva üstüne yuva kurulması hakkında mesaj veriliyor.
KANAL 7 / 19.45


Venezuella'dan Chavez manzaraları

Banu Avar'ın sunduğu Sınırlar Arasında bu kez Karakas'da. Latin Amerika'nın değişen yüzü Venezuella'nın Chavez'inin anlatılacağı programda, 7 yıl önce ihtilalle Venezuella'nın başına gelen Hugo Chavez'in portresi çiziliyor. Amerikaya'ya karşı bugüne kadar söylenenlerin en ağırını söyleyen, yarı deli bir adam portresi çizen Chavez'i ve Venezuella'nın değişimini anlatan programda, ülkedeki devrimin öyküsü var.
TRT 1 / 22.15


ACI HAYAT
Nermin mahalleye dönüyor Mehmet yine tehlikede

Kenan İmirzalıoğlu ve Selin Demiratar'ın rol aldığı dizide, arkadaşlarıyla birlikte plan yapan Mehmet, Kelaynak Bekir'den yalnız ve silahsız olarak otoparka gelmesini ister. Ancak yeri çok önceden öğrenen Bekir, silahlı birçok adamını otoparka çoktan yığmıştır. Zor günler geçiren Nermin ise, Ender'in ihaneti sonucu mahallesine döner.
SHOW / 21.15


BEŞİNCİ BOYUT
Çocuk özlemiyle dolu bir kadının yapabilecekleri

Hasan Kıraç'ın yönettiği dizide, Meltem ve Erdal çiftinin çocuğu olmamaktadır. Sorunun kendisinden kaynaklandığını bilen Meltem alınganlıklar yapınca Erdal evi terk eder. Kadın kocasını kaybetmemek için hamile olduğu yalanını söyler.
SAMANYOLU / 20.45


BEYAZ GELİNCİK
Mustafa eşini koruyor, Ceren ise ayrılmak istiyor

Erkan Petekkaya ve Sezin Akbaşoğulları'nın rol aldığı dizide, Meryemce'nin geçmişi medyaya yansımıştır. Ancak Mustafa karısına sahip çıkar. Ve beklenmedik bir anda Aziz'le karşılaşır. Ceren ambarı yaktığını aileye söyler. Bu arada Ceren Ömer'i kıskanınca da ayrılmaya karar verir.
ATV / 21.45


Koktobel'e Yolculuk
2003 Karlovary Film Festivali'ne katılan filmde, oğluyla birlikte Moskova'dan Kırım'daki Koktebel'e gitmeye çalışan alkolik bir babanın yolculuğu anlatılıyor. Film, son dönem Rus sinemasının ilginç örneklerinden birisi.
(Roads To Koktebel) Yön: Boris Khlebnikov, Aleksei Popogrebsky Oyn: Gleb Puskepalis, Igor Csernyevics (2003/Dram)
Cnbc-e / 22.00

Sıradaki Cinayet
Partilerin uçarı kızı Sara Morgan, yüklü bir servete sahip olan Raymond ile evlenir. Amacı, hayatını lüks içinde geçirmektir. Ancak kararın ne kadar yanlış olduğu kısa sürede anlaşılır. Evliliği boğucu olan Sara ilginç bir plan yapar.
(Second to Die) Yön: Brad Marlowe Oyn: Erika Eleniak, Jerry Kroll, John Wesley Shipp, Colleen Camp, K. Rowe (2002/Gerilim)
TV8 / 22.00

Açık Tehlike
CIA ajanı Jack, Başkanın eski dostlarından birinin öldürülmesiyle, uyuşturucu karteli içinde yaşanan bir güç mücadelesinin ortasında kalır. Başkan Greer'in rahatsızlığı dolayısıyla da Jack, CIA'de vekaleten başkanlığa getirilir.
Orijinal Adı: Cleard And Present Danger Yön: Phillip Noyce Oyn: Harrison Ford, Williem Dafoe, Thora Birch, Anne Archer (Gerilim)
STAR / 22.00

Sen Uyurken
Lucy, her gün metroda karşılaştığı Peter'a âşık olur. Peter bir gün raylara düştüğünde onu Lucy kurtarır. Peter hastaneye kaldırılır. Lucy, onun ailesine oğullarının nişanlısı olduğunu söyler. Ama Peter'ın kardeşi Jack geldiğinde işler karışır.
(While You Were Sleeping) Yön: Jon Turteltaub Oyn: Sandra Bullock, Bill Pullman, P. Gallagher, Peter Boyle, Glynis Johns (1995)
TGRT / 23.00

Zor Yıllar
Ben Matthews, yıllardır içinde olduğu düzensiz ve sağlıksız yaşamıyla birlikte kumarbazlığa tövbe ederek kız arkadaşı ile sakin bir yaşam kurma kararı alır. Ancak bu kararı uygulamanın sandığı kadar kolay olmayacağını yaşadığı olaylar sonucunda kısa sürede anlayacaktır.
Orijinal Adı: Rawhide Years, The Yön: Rudolp Mate Oyn: Tony Curtis (Drama)
TRT 1 / 00.35


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 413 50 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi