T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 10 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Baykal, PKK lideriyle 1 yıl aynı partide siyaset yaptı

Başbakan Erdoğan, 'Bunlar PKK ile masaya oturacak' diyen CHP lideri Baykal'a sert çıktı: 1991 seçimlerinde PKK'nın bugünkü liderleriyle seçime girdiniz. O yollarda beraber yürüdünüz. Biz milletle beraber yürüyoruz

Erhan
Seven
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan terörle mücadele konusunda kendisini ve hükümeti eleştiren CHP liderine 'Ey Baykal' diye seslenerek, "1991 seçimlerinde SHP çatısı altında bugünkü PKK terör örgütünün liderleriyle seçime girdiniz. O kişiler SHP çatısı altında Meclis'e girdiler. Beraber yürüdüler o yollarda. Biz de milletle beraber yürüyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, AK Parti il kongrelerinin startını dün Gaziantep'ten verdi. Konuşmasında muhalefete yüklenen Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın kendisi hakkında 'Terör örgütüyle masaya oturacağı'nı ileri sürdüğünü hatırlatarak, şunları söyledi:

PKK LİDERİYLE...

"Gel de buna cevap verme. Ey Baykal önce sen şunu bil. Bu bayrağın üzerindeki ne o kanı, bağımsızlığın sembolü hilali, şehitlerimizin ifadesi yıldızı benimle konuşamazsın. Aramızda çok fark var. Sayın Baykal'a özellikle sesleniyorum. 1991 seçimlerinde SHP çatısı altında seçimlere girdiniz. Yanınızda kimler vardı? Seçim listesinde bugünkü PKK terör örgütünün liderleri vardı. Parlamentoya onları siz taşıdınız. O kişiler SHP çatısı altında Meclis'e girdiler. 1 yıl da beraber oldular, sonra da ayrıldılar. CHP'yi kurdular. Ötekiler de başka partiler kurdular. Beraber yürüdüler o yollarda. Biz de milletle beraber yürüyoruz." "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Toprak, uğrunda ölen varsa vatandır" diyen Erdoğan, DTP'ye sert uyarılarda bulundu. Erdoğan, "Legal siyaset yapmak isteyenler, legal sivil toplum hareketinde olmak isteyenler, terör örgütünü hiçbir zaman desteklemeyecek. O zaman çık açıkla. Bu terör örgütü ile uzaktan yakından ilgimiz olamaz de. Çek at, evirip çevirme" dedi.

OPERASYONLAR SÜRECEK

Erdoğan, askeri operasyonların bitirilmesini isteyen DTP yöneticilerine cevap verdi: "Neden operasyonlar dursun? Güvenlik güçleri görevini yapıyor. İstihbarat alınca gereğini yerine getirir. Bunu şehirde de yapar, kırsalda da yapar. Ancak bunu zevk için yapmaz. Bu operasyonları yapacağız, durmak yok. Devletin güvenlik gücüne silah bırak nasıl dersin. Bunun bedeli ne olursa olsun operasyon yapılacak. Yoksa siz de dağda kardeşleri olanların buradaki vekilleri misiniz? Maalesef dağda kardeşleri olanları var. Aslında kanun da çıkardık. Dönmediler."

İMF'YE BORÇ 13 MİLYAR

Erdoğan daha sonra katıldığı Kilis İl Kongresi'nde de Merkez Bankası'nın kasasında 58 milyar dolar paranın biriktiğini söyledi. Erdoğan, "Merkez Bankası'nın şu anda İMF'ye borcu yok. Hazinenin de IMF'ye 24 milyar dolar olan borcu 13 milyar dolara indirildi. Halep oradaysa kasa burada." dedi.

Zübeyir Aydar'ı kastetti

Başbakan Erdoğan, Baykal'a PKK lideriyle aynı partiden Meclis'e girdin' derken, 1991 seçimlerinde HEP'li Zübeyir Aydar da SHP listesinden seçilip bir yıl aynı partide siyaset yapmasını hatırlattı.

Bu işler tecrübe işi!..

Başbakan Erdoğan, Gaziantep Havalimanı'nın yenilenen VIP salonu ve terminalinin açılışını yaptı. Erdoğan, kurdela kesimi sırasında Emine Erdoğan'ın makası kurdelayı kesmeyince, "Eee, tabii bu işler tecrübe işi" diyerek Emine Hanım'ın kesmesi gereken yeri de kendisi kesti.

Davulculara 100'er YTL

Erdoğan, havaalanında açılış sırasında davulcu ve zurnacıya 100'er YTL bahşiş verdi. Erdoğan, Gaziantep'ten Kilis'e giderken, yolda gördügü çocuklara oyuncak dağıttı. Büyükşehir Belediyesi halk oyunları ekibi ve Fenerbançe Spor Okulu'nun öğrencileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi