T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 30 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Resul TOSUN

21 yaşında olan çocuk mu öğrenci mi?

22 Nisan günü yapılan Türkiye Öğrenci Meclisi'nin geçici başkanlığını iç tüzük gereği en yaşlı üye yaptı. Bu üyenin İmam Hatip Lisesi öğrencisi olması kimi önyargılı çevreleri kelimenin tam anlamıyla mal bulmuş mağribi misali harekete geçirdi.

Gazetelerdeki yayınların taraflı haber ve yorumlarını okuyan kimi aymazlar hiç bir araştırmaya ve incelemeye ihtiyaç duymadan Meclis'in İmam Hatipliler tarafından basıldığını iddia edecek kadar küçüldüler. Mal bulmuş mağribi misali sevindirik oldular. Konuştular yazdılar.

Konuşmalarını ve yazılarını bina ettikleri tek gerekçe 21 yaşındaki bir insanın çocuk olmayacağıydı. İşin üzücü tarafı aklı başında birçok yazar ve düşünürün de 21 yaşında birinin çocuk diyerek kürsüye çıkarılmasını eleştirmiş olmalarıdır. Onları dinledikçe ve okudukça üzüldüm.

Üzüldüm çünkü bu Meclis, Çocuk Meclisi değil, Öğrenci Meclisi'ydi. 23 Nisan Çocuk Bayramı diye toplanan Meclis'i Çocuk Meclisi olarak algılamak ve bu algılama üzerine İmam Hatip düşmanlığını bina etmek hem bilgisizlik hem gaflet hem de iğrenç bir fırsatçılıktır.

TBMM Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin (lütfen dikkat, çocukların değil öğrencilerin) demokrasi kültürünü geliştirmek amacıyla müşterek bir proje hazırladılar.

Bu proje gereğince her okul kendi öğrenci (çocuk değil!) meclisini kuracak; bu öğrenci meclisi ilçe başkanını seçecek; ilçelerden seçilen bu meclis başkanları ve ilçenin belirlediği 4 delege ile illerde toplanacaklar ve o ili temsil edecek il öğrenci meclisi başkanını seçecekler; bu il başkanı da Ankara'da toplanan Türkiye Öğrenci Meclisi'nde ilini temsil edecektir. 81 il temsilcisinin ilk toplantısını başkan seçilinceye kadar en yaşlı üye yönetecek.

22 Nisan 2006 günü toplanan 3. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi bu şekilde oluşmuş ve en yaşlı üye 21 yaşındaki Erzurum öğrencisi (çocuğu değil!) olduğu için iç tüzük gereği geçici toplantıyı o idare etmiştir. Meclis başkanı demokratik biçimde seçildikten sonra görevini seçilmiş başkana teslim etmiştir.

Bu Meclis, Çocuk Meclisi olmayıp ilk ve orta öğretim öğrencilerinden oluşan bir Öğrenci Meclisi'dir. 21 yaşında olup da lisede tahsilini sürdüren tek öğrenci de iç tüzük gereği o gün geçici başkanlık görevini yürüten öğrenci değildir.

Ayrıca 81 ilden gelen öğrenci temsilcilerinden sadece 5 tanesi İmam Hatip öğrencisidir. 81 üyeli Türkiye Öğrenci Meclisi'nin 21 üyesi lise ve çok amaçlı lise öğrencisi, 22 üye ilköğretim öğrencisi, 28 üye Anadolu ve fen lisesi öğrencisi, 4 üye sağlık meslek lisesi öğrencisi geriye kalan sadece 5 üye de İmam Hatip Lisesi öğrencisidir.

Gerçek böyle iken nasıl olmuş da 5 tane İmam Hatip Lisesi Meclis'i basmıştır? Geriye kalan 76 üye nereye gitmiş? Bu ne mantıktır Allah aşkına! Her öğrenci kendisine tanınan sürede konuşmasını yapmıştır. Erzurum temsilcisi de kendisine tanınan sürede konuşmuş ve lisesinin sorununu gündeme getirmiştir. İmam Hatipliye herhangi bir ayrıcalık yapılmamıştır. Bunda abartılacak hiçbir şey yoktur.

Olayı abartanların amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Birilerinin iliklerine kadar İmam Hatip nefreti dolu olmasından başka bir şey değildir. Biz bu nefretin kimseye faydası olmadığını hatırlatıyoruz. Bu nefretten hareketle Öğrenci Meclisi'ni Çocuk Meclisi vehmetmenin kimseye faydası yoktur. Tüzük gereği başkanlık koltuğuna oturan İmam Hatipli üzerinden toplumu germek iyi niyetle de bağdaşmaz. Bunun adı önyargıdır, ucuz politikadır. yıkıcı muhalefettir.

Bu mantık ve bu yaklaşım sakım bir mantıktır.

Birilerinin TMK'yı bahane ederek terör başına af iddiası da aynı mantığın ürünüdür. TMK henüz son şeklini almadığı için tasarı hakkında bir hüküm vermek istemiyorum. Üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Tüm hassasiyetleri dikkate alıyoruz. Ancak hazırlanan TMK değişikliğindeki ilgili maddenin terör başına af getirdiğini iddia etmek aynen Öğrenci Meclisi'ni Çocuk Meclisi diye millete yutturma kurnazlığından başka bir şey değildir.

Not: Öğrenci Meclisi konusunda mesaj gönderen Tokat İl Öğrenci Meclis Başkanı Şafak Ünal'a ilgisinden dolayı özellikle teşekkür ediyorum.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi