T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 1 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Otomotivde yatırım şart

Bu yıl 10 milyar doları geçen ihracatıyla hazır giyimden sonra ikinci sıraya yerleşen otomotiv sektöründe büyümenin devam etmesi için yeni ve büyük yatırımlar, yatırım için de teşvik şart

Harun
Bahçıvan

Oto Park
Cari açığın azaltılması için otomotiv gibi katma değeri yüksek üretimin büyük önemi bulunuyor. Bununla birlikte otomotiv sektöründeki yatırımlar maliyetli çok yüksek yatırımlar. Örneğin Hyundai'nin kurmayı planladığı yeni fabrikanın maliyeti 1,2 milyar euro olarak açıklandı. Türk otomotiv sektörü temsilcileri işte bu büyüklükte yatırımların kaçırılmaması için, otomotive vergi teşviklerinin sürmesi gerektiğini belirtiyor. Otomotiv Sanayii Derneği ile Taşıt Araçları Parça Sanayicileri Derneği yaptıkları ortak açıklamada, otomotiv sanayiinde yeni yatırımlara ihtiyaç bulunduğunu belirterek, en az 5 yıl daha ana ve yan sanayi yatırımlarının daha düşük vergilendirme ile desteklenmesi gerektiğini ifade ettiler.

TEŞVİĞİN ETKİSİ BÜYÜK

Açıklamada "Bugün ulaşılan bu başarıların arkasında, geçmiş yıllarda sağlanan etkili yatırım teşvikleri var. Bu teşvikler yerinde kullanıldı ve günümüzde yüzlerce küçük ve orta işletmeye ileri teknoloji ile küresel pazarlara mal üretebilecek geniş iş olanağı sağladı" ifadelerine yer veriliyor. Açıklamada, yeni ve büyük yatırımlarla istihdamın arttırılabileceği, üretimin de 2 yılda 2 milyon adede yükseltilebileceği belirtiliyor.


Audi, Le Mans'ta Shell V-Power'la uçacak

Shell, ABD'nin Florida kentinde düzenlenen ve motor sporlarının en zorlu yarışlarından biri olan "Le Mans" organizasyonunda ilk dizel yakıtlı otomobili Audi R10 ile yarışacak olan Audi Sport takımı ile işbirliği yaptı. Audi Sport Başkanı Dr. Wolfgang Ullrich, V-Power Diesel'in "Le Mans'"ı kazanmak için ihtiyaç duyulacak türden bir performans sağlayacağını söyledi.


Kangoo, satışta 100 bin adeti aştı

Renault Kangoo'nun satış adedinin, 1998 yılından bu yana 100 bin adedi aştığı bildirildi. Firmanın yaptığı açıklamada, bu yılın Kasım ayından itibaren satışa sunulan Kangoo Generation 2006 modelinin de yüksek donanım seviyesi, tutumlu, yüksek performanslı ve uzun ömürlü yeni nesil dizel 1.5 dCi common rail motoru ile beğeni kazandığı belirtildi.


Müzikseverlere, ritmik otomobil

Toyota'nın yeniden tasarlanan bB compact modelininin tanıtımı Tokyo'da yapıldı. Müzik severlere daha konforlu bir mekan sunan yeni bB, son teknoloji ses düzeneği ve müziğin ritmi ile yanıp sönen aydınlatma sistemine sahip. Yeni bB'nin satış fiyatı 1,28 milyon yenden (10.955 ABD doları) başlıyor.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


 ANKET

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi