T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 1 OCAK 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Skandallar senesinde, düşen de oldu, çıkan da

2005'te Ersoy-Baykal, çocuk yuvası gibi skandalların ortaya çıktığı televizyon ekranında ana haber spikerliğine soyunan kimi isimler düşerken, Şahan Gökbakar gibi yükselenler de oldu.

Diziler, kadın ve yarışma programları 2005'te yine en çok izlenen yapımlardı. Bunların çoğu reyting rekorları kırarken, kamuoyu tarafından uzun süre tartışıldı. TV dünyasındaki yapımların yanı sıra ilk defa TV'de açığa çıkan pek çok olay da haftalarca gündemi meşgul etti. Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan olaylar, Deşifre'de yayınlandıktan sonra ülke gündemine oturdu. Can Tanrıyar'ın sunduğu Canlı Hayat'a katılan Bülent Ersoy'un, 12 Eylül döneminde, yasağın kaldırılması için Deniz Baykal'ın kendisinden para istediğini söylemesi de olay yarattı.

STAR'I DOĞAN ALDI

Gamze Özçelik olayı ise Türkiye'de tecavüz konusunun tekrar tartışılmasına neden oldu. 2005 yılında TMSF tarafından el konulan Uzan Medya Grubu'na ait televizyon ve radyo kanalları satışa çıkarıldı. Star, için yapılan açık artırmaya Kanadalı Canwest Grubu'nun katılması, medya sektörüne yabancı sermayenin girmesinin nasıl bir etki yaratacağını tartışmaya açarken, Star, 306.5 milyon dolara Doğan Grubu'na satıldı. Bu kez Kanal D ve CNN Türk'ün sahibi Doğan Grubu'nun Star'ı alması 'Medyada tekelleşme' etik sorununu gündeme getirdi.

IŞIK VAZGEÇTİ, BİRAND DEVAM EDİYOR

2005, haber bültenlerinin içeriğinden çok spikerlerin tartışıldığı bir yıl oldu. Kim 500 Milyar İster'i sunan Kenan Işık, Star Ana Haber bültenini sunarken aynı başarıyı gösteremedi ve spikerliği bıraktı. 20. yılını kutlayan 32. Gün'le, haber programları arasında ilk sıraları kimseye kaptırmayan Mehmet Ali Birand ise Kanal D Ana Haber'i sunmaya başladı. Birand, ana haber spikerliğine devam ediyor. Kanal 7'deki Haber Saati'nde ise yeni bir uygulama başlatıldı. Erhan Çelik'in haber sunduğu, Fehmi Koru'nun da gündemdeki olaylarla ilgili yorum yaptığı bu Haber Saati izlenme oranını artırarak, haber programları arasında 5.'liğe yükseldi.

İBO, ŞAHAN, KURTLAR VADİSİ TRANSFER OLDU

2005'te Kurtlar Vadisi'ni Kanal D'ye kaptıran Show, Star'dan Kadın İsterse'yi aldı. Kadının Sesi, Kanal D tarafından yayından kaldırıldı. Programın sunucusu Yasemin Bozkurt, programına Flash TV'de devam ediyor. TV8'de tanınan Şahan Gökbakar, Dikkat Şahan Çıkabilir adlı programıyla atv'ye transfer oldu. Haber programlarından Mithat Bereket'in hazırladığı Pusula, NTV'den CNNTürk'e geçerken, eğlence programlarından İbo Show, Star'dan ATV'ye transfer oldu.

  • GÜLDEN TÜMER


    Prof. Karaman ile İslam-sosyal hayat

    Hüseyin Gülerce'nin sunduğu Pazar Sohbeti'ne Prof. Dr. Hayrettin Karaman konuk. İslam'ın sosyal hayata bakışından sosyal sorumluluk prensiplerine, politikadan siyaset anlayışına, medeniyetler arası diyalog çalışmalarından yurt dışında Türkiye'yi gururla temsil eden Türk okullarına kadar bir çok konunun konuşulacağı programda, Prof. Dr. Karaman merak edilen sorulara cevap veriyor.
    SAMANYOLU / 11.30


    Yakın tarihe yakından bakın!

    Prof. Sabahattin Zaim'in bakışıyla, Demokrat Parti'nin son dönemi ve yaptığı hatalar, 'Atatürk'ün Selanik'teki evinin bombalanması' haberi üzerine patlak veren olaylar, Yunanistan ve İngiltere'nin Kıbrıs politikaları, Türkiye'nin NATO'ya üyeliği ve Kore'ye asker gönderilmesi konuları Türkiye'nin Son Yüzyılı'nda ekrana geliyor. Programı ise İbrahim Uslu hazırlayıp sunuyor.
    KANAL 7 / 12.00


    Asya'nın bir kandili: Fuzuli

    Asya'nın Kandilleri'nin son bölümünde Fuzuli anlatılıyor. İslam uygarlığının bilim, sanat, edebiyat gibi alanlarda öne çıkan isimlerinin tanıtıldığı belgeselde, hem görkemli bir miras izleyenlere bir kez daha hatırlatıldı, hem de bu mirasa katkıda bulunan dev şahsiyetlerin hayatlarından ve yaşadıkları coğrafyadan ilginç kesitler sunuldu. Belgeseli Muharrem Sevil yönetti.
    TRT 1 / 17.30


    Allen'ın dünyaya verdiği konserler

    Ünlü yönetmen Woody Allen'nın her zaman arka planda kalan müzik kariyeri ve özel yaşamının anlatıldığı Wild Man Blues adlı belgesel meraklıları için NTV'de ekrana getiriliyor. Allen'ın 1996 yılında caz konserleri vermek üzere çıktığı 23 günlük Avrupa turnesini konu alan belgeseli, Mike Tyson belgeselini çeken Oscar ödüllü Barbara Kopple yönetiyor.
    NTV / 22.05


    MEMLEKET HİKAYELERİ
    Bir ağa kızı-fakir aşık öyküsü daha

    Memleket Hikayeleri'nde, Gökhan Ünal ve Duygu Şen'in başrollerini paylaştığı Everek Dağı adlı türkünün öyküsü Yürekte Sızı adıyla ekrana getiriliyor. Ağanın sevdiği kıza aşık olan ağabeyi öldürülen Turan, ağa kızı Gönül'e aşık olmanın hayatına malolacağını bilmemektedir.
    KANAL 7 / 23.15


    ROME
    HBO-BBC yapımı dev bütçeli bir dizi

    CNBC-e'de, aşk, ihanet, efendiler, köleler, kadınlar üzerine çarpıcı bir dram ve dev bütçeli yapım olan yeni bir dizi başlıyor. HBO ve BBC ortak yapımı olan dizi, ABD dizi endüstrisi için yapılmış en büyük yapım. Bir cumhuriyetin yıkılışını ve bir imparatorluğun doğuşunu anlatan dizi, yılın en iddialı yapımı.
    Cnbc-e / 22.00


    İNADIM İNAT
    İstanbullu olma inadı yüzünden

    Yalçın Menteş, Necati Bilgiç ve Seçil Mutlu'nun rol aldığı dizide, Meryem ile Niyazi'nin, bir kamera hilesiyle babalarına yaptıkları plan işe yarar ve barışırlar. Dursun ile İdris ise, bu defa 'Kim daha çok İstanbullu' iddiasına girer. İddiayı kaybeden köyüne geri dönecektir.
    KANAL 7 / 19.45


    KEREM İLE ASLI
    TRT'den Kerem ile Aslı yorumu

    Yücel Uçanoğlu'nun yönettiği, Keremcem, Pelin Batu ve Ruhi Sarı'nın rol aldığı filmde, ünlü Kerem ile Aslı hikayesi anlatılıyor. TRT'nin yeniden çevirdiği film, seyredeğer yapımlardan birisi.
    TRT 2 / 21.20


    I, Q
    Albert Einstein, yeğenine aşık olan bir gence tüyolar vererek aşkının karşılık bulmasına yardım eder. Meg Ryan ve Tim Robbins'in başrolünde oynadığı film, ünlü fizikçinin başka bir yönüne dikkatleri çeken başarılı bir yapım olarak öne çıkıyor.
    Orijinal Adı: I, Q Yön: Fred Schepisi Oyn: Meg Ryan, Tim Robbins, Walter Matthau, Lou Jacobi Türü: Romantik / Komedi
    TRT 1 / 20.25

    Tehlikeli Av
    Park korucusu Julie ve nişanlısı doğanın içinde yaşamayı seçmiş ve bundan zevk alan insanlardır. Ancak ayıları öldürüp, kürklerini yasa dışı yollardan satan Hanaghan, ikiliye rahat vermeyecek ve genç kadının nişanlısını öldürecektir.
    Orijinal Adı: Wounded Yön: Richard Martin Oyn: Madchen Amick, Graham Greene, Adrian Pasdar Yapım: 1997 Türü: Gerilim
    TV8 / 21.30

    Neredesin Firuze
    Hayri ve Orhan piyasaya sürdükleri başarısız kasetler sonucu borç batağında olan iki produktördür. İkili, Sansar isimli menejerin 'genç yetenek' diye lanse ettiği, Almanya'da yaşayan Ferhat'la irtibata geçer. İşler bu kez farklı olacaktır.
    Yön: Ezel Akay Oyn: Haluk Bilginer, Özcan Deniz, Demet Akbağ, Cem Özer, Ş. Dönmez, Ruhi Sarı, R. Savaş (2003)
    KANAL D / 21.45

    Zamana Karşı
    Muhasebeci olan Gene, kızının kaçırıldığını öğrenir. Kızı kaçıran Smith ve Johnson, Gene'e bir silah, 6 kurşun ve otel için kimlik kartı verdikten sonra 15 dakika içinde Vali'yi öldürmediği takdirde kızını öldürmekle tehdit ederler.
    Orj. Adı: Nick Of Time Yön: John Badham Oyn: Johnny Depp, Courtney Chase ATV / 21.50

    Kalbinin Sesini Dinle
    Portokalos ailesindeki herkes Taula için endişe etmektedir, çünkü 30 yaşına gelmesine rağmen bekardır ve bir an önce Yunanlı birisiyle evlenmesi gerekmektedir. Taula da, durumdan hoşnut değildir. Taula Ian ile tanışır. Ancak Ian Yunanlı değildir.
    Orijinal Adı: My Big Fat Greek Wedding Yön: Jole Zwick Oyn: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine
    SHOW / 00.00


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00 TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi