T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 3 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ve AK Parti düğmeye bastı

AK Parti'den malvarlığı tartışmasını bitirecek şeffaflık paketi... Pakette siyasilerin yanı sıra yargı ve TSK mensupları, gazete patronlarının da malvarlıklarına şeffaflık getiriliyor

AK Parti, siyasilerin malvarlığı tartışmasına son verecek 'şeffaflık paketi' hazırlıyor. AK Parti, mal beyanı konusunda sadece siyasilerin değil bürokratların servetinin de kamuoyuna açıklanmasını istiyor.

İktidar ve muhalefet partileri Siyasi Etik ve Mal Bildirimi Yasası konusunda düzenleme yapılması konusunda mutabakat sağlayamadı. CHP ve Anavatan, iki konuda yasal düzenleme yapılmasını öngören kanun tekliflerinin TBMM Genel Kurulu'nda öncelikli olarak ele alınmasını Danışma Kurulu'na getirdi. Ancak her iki kanun teklifinin 'hukuki' skandal olacağını düşünen AK Parti, bu düzenlemeye karşı çıktı. Muhalefet partilerinin önerisi Genel Kurul'da reddedildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, CHP'li Algan Hacaloğlu ve AK Partili Ertuğrul Yalçınbayır'ın teklifilerine, 'daha kapsamlı paket hazırladıkları' için karşı olduklarını bildirdi. Paket, Servet Etiği konusunda yeni düzenlemeler içeriyor. Muhalefet partileri sadece siyasilerin malvarlığı konusunda düzenleme öngörüyor. AK Parti ise siyasilerin dışında yargı mensupları, vakıf ve dernek yöneticileri, TSK mensupları, gazete patronları ile bürokratların mal beyanının kamuoyu tarafından takip edilmesini istiyor.

GELECEK TEKLİFLERE AÇIĞIZ

Ergin, iki ayrı teklifin yasalaşmasının 'hukuk skandalına' neden olacağını belirterek, "Biz bu iki metnin içeriğine karşı değiliz. Bunları daha kapsayıcı şekilde getirmek istiyoruz" dedi.

Ergin, muhalefetin pakete destek vererek samimiyetlerini ortaya koyacaklarını kaydederek, "Amaçları üzüm yemek, bağcıyı dövmek değilse destek verirler. Birileri AK Parti'yi yıpratma manevrası olarak görebilir. Eğer böyle düşünüyorlarsa tavırlarını devam ettirirler. Gelecek tekliflere de açığız. AK Parti şeffaflık konusunda sonuna kadar açık" diye konuştu.

  • TBMM BÜROSU

    Baykal adam gibi açıklasın

    AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, AK Parti'nin, 'çamur ve kirli siyasetin içinde olmadığını' ifade ederek, kendilerine yönelik sözlere karşılık verileceğini kaydetti. Aslan, "AK Parti ve Sayın Başbakan hakkında konuşurken, herkes haddini bilecek'' dedi.

    Aslan, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, CHP lideri Baykal'ın, Başbakan Erdoğan'ın malvarlığını açıklaması yönünde yaptığı çağrıyı eleştirerek, Baykal'ın milletvekili ve bakan olmadan önceki malvarlığı ile bugünkü malvarlığını açıklamasını, sonra başkalarından malvarlığını açıklamasını istemesi gerektiğini kaydetti. Aslan, "Baykal, çıksın, adam gibi malvarlığını açıklasın'' dedi.

    Anavatan lideri Erkan Mumcu'yu da eleştiren Aslan, "Girin halkın içine görün bakalım, kim kimin başına gök kubbeyi yıkıyor'' diye konuştu. Aslan, ''AK Parti ve Başbakan hakkında konuşurken, herkes haddini bilecek'' dedi. CHP'lilerin, 'terbiyesiz, yalancı' diye tepki gösterdiği Aslan, bu sözleri iade ettiğini söyledi.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi