T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 3 ŞUBAT 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yıkılmadık kenetlendik

Toplu halde basın toplantısı düzenleyen futbolcular adına konuşan ikinci kaptan Hüseyin, bugün Gökdeniz ve Fatih'e yapılanın yarın başkasının başına gelebileceğine dikkat çekti.

Trabzonsporlu futbolcular, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenledikleri basın toplantısıyla Trabzonspor'un kaptanı Fatih Tekke ve eşi ile Gökdeniz Karadeniz'in eşinin otomobili ve işyerine yönelik silahlı saldırı olayını kınadılar. Basın toplantısına Fatih Tekke ile Gökdeniz Karadeniz dışındaki futbolcular katıldı. İkinci kaptan Hüseyin Cimşir, "Trabzon kentinden yetişerek ay-yıldızlı forma altında ülkemizi temsil etme onurunu yaşayan iki değerli arkadaşımızın araçlarına ve işyerine yapılan saldırıyı futbolcular ve teknik heyet olarak şiddetle kınıyoruz'' dedi.

ASIL HEDEF TÜRK FUTBOLU

Hüseyin, arkadaşları adına yaptığı açıklamada, silahlı saldırı olayının kendilerini derinden yaraladığını belirterek, "Olay ülke futbolunda görmeye alıştığımız şiddet olaylarının geldiği boyutu göstermesi açısından son derece anlamlıdır. Burada Fatih ve Gökdeniz'e sıkılmış gibi algılanan kurşunların hedefi yalnızca Trabzon ve Trabzonspor değil, asıl hedefi Türk futboludur. Bizler el ele vererek arkadaşlarımızın yanında, desteğimizle onlara siper olacağız" dedi. Türkiye'de halen bu olaylara duyarsız kalan kişi ve kuruluşlar olduğunu belirten tecrübeli futbolcu Hüseyin, "Bunları görmek bizleri derinden üzüyor. Bu tarz olaylara asıl tepki göstermesi gereken kulüpler, profesyonel futbolcular, Profesyonel Futbolcular Derneği ve spor camiasının içindeki yetkili kesimler maalesef seslerini çıkarmamakta ve devekuşu misali kafalarını kuma gömmektedirler'' diye konuştu.

HERKES DUYARLI OLMALI

"Bugün iki kardeşimize atılan kurşunların önümüzdeki dönemlerde farklı adreslere yönelmeyeceğinin garantisini kimler verebilir?'' diyen Cimşir, "Ogün'ün, Rüştü'nün, Necati'nin başına gelenlerin ardından Fatih ve Gökdeniz'e yönelik yapılan bu saldırı geleceğe yönelik ciddi bir uyarı olarak algılanmalıdır'' dedi.

Cimşir, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu tip olaylar sadece devletimizin çabalarıyla sona erdirilecek olaylar değildir. Sporun içindeki tüm birimler el ele vererek duyarsız tavırlarından vazgeçmeli ve tek vücut olarak olumsuzluklara karşı gereken tepkiyi göstermelidirler. Buradan diğer meslektaşlarımıza da sesleniyoruz. Trabzonsporlu futbolcular olarak bizlerin çektiği ıstıraba rağmen her zaman olduğu gibi görev sorumluluğu bilincinde hareket ederek, mesleğimizin gerektirdiği sağduyuyu göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Yıkılmadık, aksine daha da kenetlendik.''

GÜÇLENEREK ÇIKACAĞIZ

Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodziç, toplantı sonrasında basın mensuplarına soru sorma izni vermedi. Futbolcuların konuyla ilgili hiçbir şekilde yorum yapmayacağını ifade eden Halilhodziç, Trabzonspor'un bu olaydan daha da güçlenerek çıkacağını kaydetti.

  • Kamil ANAHAR

    Yerel basının tavrı büyük takdir topladı

    Trabzon'da yayın yapan yerel gazeteler, Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz'e yönelik silahlı saldırı sonra "Yeter Artık" başlığıyla olaya tepki göstermeleri taraflı tarafsız bütün kesimlerin büyük takdiri topladı. Medya ortak bir bildiri ile silahlı saldırıları kınadı. Bildiride, "Trabzon kenti, terörün, şiddetin, cinayet ve saldırıların her gün yaşandığı bir yer haline dönüştü. Suçlulara karşı en önemli güç, toplumsal duyarlılık ve dayanışmadır. Huzurlu bir Trabzon için herkes sesini yükseltmeli" ifadelerine yer verildi.

    Futbolculara koruma

    Asbaşkan Haşim Sayitoğlu, kaptan Fatih ve eşinin otomobilleri ile Gökdeniz'in eşi Serra Karadeniz'in otomobili ve işyerine yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili koruma talebi konusunda gerekli resmi yazıyı Valiliğe verdiklerini söyledi. Sayitoğlu, "Sadece bu sporcuların korunması için talepte bulunduk. Tesis ve deplasman maçları için de böyle bir isteğimiz yok. Çünkü her deplasman takımı için gerekli önlemler alınıyor" diye konuştu.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •  ANKET

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi