T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 13 ŞUBAT 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

17 yıllık bir hesabın öyküsü

Üvey kızkardeşini öldürmek suçundan 17 yılını hapiste geçirdikten sonra 3 günlüğüne evine dönen bir kadının hikayesini anlatan 17 Yıl ekranda. Film, Çin Sineması'nın son dönemdeki en iyi örneklerinden birisi.

CNBC-e'nin Dünya Sineması kuşağında bu hafta önemli festivallere katılmış başarılı bir Çin filmi ekrana getiriliyor. Seventeen Years (Onyedi Yıl). 59. Venedik Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü kazanan ve katıldığı 19. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde hem seyircinin, hem de eleştirmenlerin ilgisini çeken film, üvey kızkardeşini öldürmek suçundan 17 yılını hapiste geçirdikten sonra 3 günlüğüne evine dönen genç bir kadını anlatıyor: Tao Lan ile Yu Xiaoqin yeniyetme çağında iki üvey kızkardeştir. Aynı liseye giderler, aynı odada yatarlar; ancak birbirlerinden çok farklıdırlar. Tao Lan asidir, havaidir, Yu Xiaoqin ise azimli ve çalışkandır. Bir gün Yu Xiaoqin babasından para çalar ve suçu Tao Lin'in üzerine atar. Tao Lin suçsuzluğunu ispat etmeye çalışırken kazayla kızkardeşini öldürür ve hapse girer. On yedi yıl sonra, bir muhafız eşliğinde hapisten çıkar ve yaşlı anne ile babasının evine gider. Muhafız bu zorlu buluşmaya, kızın vicdan azabına, annenin korkularına, babanın acısını yenme ve bağışlama konusundaki sessiz çabasına tanık olacaktır.

Eleştirmenlerin son dönem Çin sinemasının en başarılı örneklerinden biri olarak nitelediği Onyedi Yıl, aile değerleri, vicdani sorumluluk ve insanoğlunun affedebilme becerisi hakkında ilginç sözleri olan bir film.

Filmin yasaklı yönetmeni Yuan devlet tarafından bir filminin gösterilmesi için serbest bırakıldıktan sonra festivallere katılabildi. Onyedi Yıl, Yuan'ın 5 filmi arasında gösterim izni kazanan ilk eseri. Çekimlerde ise, çoğu ciddi suçlardan 10 yıldan fazla cezaya çarptırılmış mahkumlar ve gerçek bir hapishane kullanılmış.

ONYEDİ YIL

Orijinal Adı: Guo Nian Hui Jia (Seventeen Years)
Yön: Zhang Yuan
Oyn: Liu Lin, Li Bingbing, Li Yeding
Yapım Yılı: 1999
Türü: Drama
Süre: 89 Dk.
CNBC-e / 22.00


Tek derdi deprem olmayan Pakistan

Banu Avar'ın sunduğu Sınırlar Arasında, Pakistan'da depremzedelerin başına gelen ikinci felaket olan organ mafyasını ekrana getiriyor. Programda Pakistan eski İstihbarat Teşkilatı Başkanı Hamit Gül'ün açıklamaları da yeralıyor. TRT 1 / 22.25


Paylaştıkça'da şiir ve müzik birarada

Gündüz kuşağının sevilen programı Şebnem Kısaparmak'la Paylaştıkça sevilen sanatçıları izleyenlerle buluşturuyor. Haftanın ilk gününde THM'nin beğenilen seslerinden Hülya Bozkaya'nın konuk olacağı programda şiir ve müzik biraraya geliyor. Paylaştıkça'da ayrıca, alanında uzman isimler, gündemdeki konulara ilişkin soruları cevaplandırıyorlar. Programda her gün uzman doktorlar, avukatlar ve oyuncular ağırlanıyor. KANAL 7 / 16.00


Bu kez Tekindor Sevinç'e ses verecek

Başlangıcından bu yana Mümtaz Sevinç'in seslendirmesiyle ekrana gelen Bir Yudum İnsan bundan böyle Çetin Tekindor'dan dinlenecek. Nebil Özgentürk'ün sunduğu programın ilk bölümünde ise, Mümtaz Sevinç'in öyküsü anlatılıyor. Sevinç'in yaşamından anektodlar ve pek çok bilinmeyenin yer aldığı belgesel önümüzdeki hafta ekranda olacak.


SİHİRLİ ANNEM
Ali kararını açıklayınca Dudu yine sihire sarılıyor

Kanal D'den Star'a transfer olan fantastik dizide, Dudu, Taci'ye bakmakta zorlanmaktadır. Ali'den yardım ister. Fakat Ali, kararını açıklar. Firuze ile evlenmek istemektedir. Dudu, onları ayırmak için sihire başvurur. STAR / 20.00


GÖNÜL
"Üç kocalı Hürmüz"ün deli dolu hikayeleri

Başrollerinde Gülben Ergen, Güven Kıraç, Şevket Çoruh ve Ragıp Savaş'ın oynadığı dizi, üç kez evlenmiş, üç kocasından da birer çocuk sahibi olmuş ve üçünden de ayrılmış Gönül'ü anlatıyor. KANAL D / 20.00


AŞKA SÜRGÜN
Hazar, Zilan'ın resmini Adalı'nın evinde görüyor

Mahsun Kırmızıgül ve Beren Saat'in rol aldığı dizide, Hazar Adalı'nın evinde Zilan'ın resmini görüyor. Resul karısı Mihri'nin gönlünü almaya çalışırken, Nizar kulübe bombayı koyan kişiyi aramaya başlıyor. ATV / 21.45


Filmlerden seçmeler

Kirli Anlaşma

60'lı yılların sonunda Avustralya'da kumar işinden büyük paralar kazanan Barry, Amerika'dan gelen ve kumar işine girmek isteyen yeraltı dünyasının adamlarına karşı amansız bir savaş başlatır. Ancak bu iş hiç de sandığı kadar kolay olmayacaktır.
(Dirty Deeds)
Yön: David Caesar
Oyn: Bryan Brown, Toni Colette, Sam Neill
TRT 1 / 20.20


Örümceğin Laneti

Bir askeri pilot görev dönüşü, okyanus üzerinde uçarken tanımlayamadığı bir cismin peşine düşer ve daha sonra cisimle çarpışır. Uçağı düşen teğmen olaydan sağ kurtulur. Ama genç adamın vücudundaki ısırık izlerini fark eden bilim adamları, bu sıradışı izleri derhal araştırmaya başlarlar.
Orj. Adı: Arachnid
Yön: Jack Sholder
Oyn: Alex Reid, Chris Potter, Pepe Sancho
STAR / 21.30


Kara Maske

Tsuhi, süper askerler oluşturmak için denemeler yapan ve bunları politika ve iş dünyasının önemli isimlerini ortadan kaldırmak için kullanan 701 Squad adlı bir örgüte denek olarak katılır. Ancak yapılan operasyondan sonra bunalıma giren Tsuhi, birkaç arkadaşıyla örgütün elinden kaçar.
Orj. Adı: Black Mask
Yön: Daniel Lee,
Oyn: Jet Li, Karen Mok
Yapım: 1996
SAMANYOLU / 21.45


Fidye Peşinde

Başarılı avukat olan Frank, birgün eve geldiğinde kızı Nicole'un kaçırıldığını öğrenir ve dünyası başına yıkılır. Çok geçmeden kızını kaçıranlardan bir telefon alır ve kendisini New York sokaklarında tehlikeli bir koşuşturmacanın içinde bulur. Kramer, çok kısa bir süre sonra işin içinde kişisel bir intikam olduğunu anlayacaktır.
(Mercy)
Yön: R. Shepard
Oyn: John Rubinstein, Amber Kain, Sam R.
Tür: Aksiyon
STAR / 01.20


Zafer Anıtı

Ünlü ve başarılı bir cerrah olan Dr. Ravic, II. Dünya Savaşı'nın çıkmasından hemen önce ülkesi Avusturya'dan kaçar ve Fransa'ya yerleşir. Burada, genç bir kadının hayatını kurtaran Ravic, giderek ona aşık olacaktır.
Orijinal Adı: Arch Of Triumph
Yönetmen: Waris Hussein
Oyn: Anthony Hopkins, Lesley-Anne Down, Donald Pleasence (Dram)
TRT 2 / 02.30


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi