T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 3 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Fikri AKYÜZ

Soner Yalçın'ın yeni kitabındaki anormal satırlar..

Son günlerde okuduğum kitaplardan biri de Soner Yalçın'ın 'Beyaz Müslümanların Büyük Sırrı-Efendi 2' isimli kitabı.. Peşinen belirteyim ki Soner Yalçın, gerçek bir araştırmacı gazetecidir.

5N 1K isimli programı Cüneyt Özdemir'le birlikte hazırlayan Soner Yalçın'ın bu kitabını okuyunca "Nee, olamaz.." dedim; "Nasıl yani.." dedim; "Ama, niçin.." dedim; "İyi, o zaman.." dedim; "Nerede, burada mı?" dedim; "Kim, bu mu?" dedim.. Bir şey daha dedim: "Herhalde Kurtlar Vadisi'nin konsept danışmanı Soner Yalçın'ın bünyesine aşırı dozda Kurtlar Vadisi bileşimi enjekte edildi"!

Soner Yalçın, kitapta içinde gizli cevapları da bulunan sorular yönelterek Beyaz Müslümanların, Yahudi Kabalası'ndan fazlasıyla etkilendiğini 'tespit edip' bu kişilerin Sabetay Sevi'nin müritleri olduğunu ima ediyor.

Örneğin; Sabetayistlerin 'ışık' sözcüğüne özel önem atfetmesi ile Müslümanların 'nur' kelimesine verdiği özel önemin aynı kapıya, yani Sabetayizme çıktığını söylüyor. Yalçın'a göre; Sabetayistlerin kurduğu Feyziye Mektepleri'nin daha sonra 'Işık Okulları' ismini alması ile AK Parti'nin ambleminin 'ampul' olması arasında bir yakınlık var.

Kitapta daha da ileri gidilerek şöyle deniliyor: Alparslan Türkeş, niçin '9 Işık' adı altında ilkeler oluşturdu? Manevi önderliğini Fethullah Gülen'in yaptığı Nur cemaatinin evlerinin ismi neden 'Işık Evleri'? Süleymancılar olarak bilinen cemaatin kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan, kızına İbranice bir sözcük olan 'Beria' ismini neden koydu? TGRT'nin eski patronu Enver Ören'in kayınpederi Hüseyin Hilmi Işık, neden 'Işık' soyadını aldı ve TGRT neden Yahudilere satıldı?

Evet, dedem de zaten ileriyi gören bir adamdı; 1934'te soyadı kanunu çıktığında 21. yüzyılın başlarında AK Parti isminde bir parti kurulacağını tahmin ettiği için, soyadımızda 'Ak' sıfatının yer almasını istemişti! Hatta köşe yazarlığı yaptığım bir başka platform olan internethaber.com adlı sitede yazmamın sebebi de, kurucusu Hadi Bey'in soyadının Özışık olmasıdır! Kürşat Bumin'in Yeni Şafak'ta yazmasının nedeni ise bellidir. Çünkü Göktürk prensi olan 'Kürşad' Türkçüler tarafından çok sevilmektedir ve MHP'nin kurucusu merhum Türkeş de '9 Işık' diyerek 'ışıktan-mışıktan' bahsetmektedir!

Kitapta bir diğer bahis konusu ise, Üzeyir Garih'in Necmettin Erbakan'ın asistanı olmasından hareketle, Erbakan'ın Yahudiliğe 'mütemayil' bir izlenim doğurduğu ima ediliyor. Bunu kuvvetlendirmek için de Erbakan'ın kızının Çırağan'daki düğün organizasyonunun bir Yahudi şirket tarafından yapıldığı belirtiliyor. İlave 'kanıt' olarak, Üzeyir Garih'e araba kullanmayı öğreten kişinin Erbakan olduğu 'ifşa ediliyor'. Zaten ben de sürücü belgesini, Ziya Bey'in sahibi olduğu bir dershaneden almıştım. 'Ziya' kelimesinin 'ışık-nur' anlamına da geldiğini o yıllarda bilseydim, sürücü belgesini bizim kasaptan alırdım; ama geliniz görünüz ki, kasabımızın eşinin ismi 'Feyziye'!

Bu arada, kitap Doğan Kitap tarafından basıldığı için mi, Hürriyet'in kurulduğu yıllarda (ki, Hürriyet, İsrail'in kurulduğu yıl olan 1948'de yayımlanmaya başladı!) "Hürriyet, Yahudi sermayesi ile kuruldu" şeklindeki iddialara yeterince yer verilmemiş, bilemiyorum. (Bu iddialarda gerçek payı vardır gibi bir iddia taşımıyorum; ama bu iddialarla birlikte muazzam bir araştırmacı gazetecilik örneği sunan İrem Barutçu'nun 'Simavi İmparatorluğu' isimli kitabını mutlaka okumanızı öneririm.)

Tabii, merak ettiğim bir husus var. 'Sabetayist avcısı' Yalçın Küçük, isminde 'er' takısı olanların büyük ihtimalle Sabetayist olduğunu yazar, durur; daha doğrusu durmadan yazar.

Acaba isminde 'er' takısı olan Soner Yalçın da Sabetayist mi? Zannımca değil; çünkü soyadı, soyadı Küçük olan yazarın adıyla aynı(!)


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi