T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 3 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
Gökhan ÖZCAN

Tuhafiye dükkanı

Bilindiği gibi Çin diğer bütün ülkelerden daha kalabalık bir yer. İğne atsanız kesinlikle yere düşmüyormuş. Bunu deneyenler var. Çin'e giden Türk turistlerin yüzde 50'si en az bir kere, yüzde 32'si iki kere, yüzde 13'ü üç kere, kalanı da dört kere havaya iğne atma olayını deniyormuş. İşin tuhaf tarafı, bu insanların tamamının attıkları iğnelerin yere düşmemesi üzerine Çin hükümetinden tazminat istemesi.

...

İtalyan Guiseppe Mandoni'nin ağzına bugüne kadar tam 42 adet cerrahi müdahalede bulunulmuş. Çünkü Guiseppe, ne zaman pizza yiyip dişlerini kürdanla karıştırmaya kalksa aniden hapşırıyor ve dişlerinin arasındaki kürdan damağına saplanıyormuş. Uzun araştırmalardan sonra Guiseppe'nin plastik kürdana alerjisi olduğu saptanmış. "Plastik kürdan mı olur?" demeyin, elin gavuru yapıyor işte!

...

Dünyanın en yapışkan şakasını James Ferlington isimli bir 17 yaşındaki bir İngiliz asilzade, annesi kontes Elizabeth Ferlington'a yapmış. Annesinin opera dürbününe japon yapıştırıcısı süren James, dürbünün annesinin gözlerine yapıştığını gördüğünde pişman olmuş olsa da, yapacağı bir şey kalmamış. Kontes tam 24 yıldır gözlerinde küçük bir opera dürbünü ile hayatını sürdürüyormuş. Üstelik James'in babası Kont Albert Ferlington bu yüzden kontesi boşamış.

...

Uruguay Futbol Ligi'nde orta hakemlik yapan Gustavo Himenez ismindeki şahsın enteresan bir özelliği varmış. Himenez, bugüne kadar yönettiği 145 maçın hiçbirini, maça başladığı düdükle tamamlayamamış. Çünkü Himenez maçın heyecanına kendini kaptırarak ağzındaki düdüğü yutuyormuş. FİFA'nın çok yetenekli bulduğu bu hakeme uluslararası görevler vermemesinin, düdük bütçesine ödenek yetiştirememe korkusundan kaynaklandığı sanılıyor.

...

Tarihte ilk çengelli iğneyi Portekizli korsanlar kullanmışlar. Sefere çıkıp, yakaladıkları gemilere saldıran, önlerine geleni kılıçtan geçiren bu aksiyon insanları, sık sık sökülen giysilerinden muzdarip oluyorlarmış. Sonunda içlerinden birisi bir tel parçasını eğip bükerek ilk çengelli iğneyi icadetmiş. Arkadaşlarının bu pratik buluşu ile aksiyon sahnelerinde ne kadar rahat ettiğini gören diğer korsanlar da hemen ona yeni çengelli iğne siparişi vermişler. Adam kısa bir süre sonra korsanlıktan ayrılıp çengelli iğne imalathanesi açmış ve zengin olmuş. Öyle zengin olmuş ki korsanlar gemilerine saldırmaya başlamışlar.

...

Kongolu Zıbate Kwagino, birgün dolaşırken bir transistörlü radyo bulmuş. Oynarken radyoyu çalıştırmış. Zıbate çıkan sesten öyle korkmuş ki, koşarak bütün Afrika kıtasını katetmiş ve okyanusa düşmüş. Zıbate'nin bu koşusunun atletizm sporundaki ezici Afrika üstünlüğünün çıkış noktası olduğu sanılıyor. Söylenenlere göre Kongo'daki atletizm antrenörleri bugün bile atletlerini transistörlü radyolar ile motive ediyorlarmış!


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi