T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 6 TEMMUZ 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Seyyah oldu şimdi sıra bakanlıkta

Nar-ı Beyza adlı gezi-belgesel programını hazırlayıp sunan Beyza Güdücü, "Türkiye'de bir dünya çocukları evi kurmak istiyorum. Bunun için gerekiyorsa bakan bile olmak isterim" diyor.

Türkiye'nin kadın seyyahı olarak bilinen Beyza Güdücü, TRT'de ekrana gelen Nar-ı Beyza ile dünya ülkelerindeki insanların öykülerini anlatmaya devam ediyor. Program kapsamında 80 ülkeye giden Güdücü, "Gittiğimiz ülke-lerdeki insanlar ile bizim insanımız arasında içsel bir köprü kurmak gayesindeyim" diyor ve programlarının arzın merkezine içsel bir yolculuk olduğunu ifade ediyor. Ziyaret ettikleri ülkelerin hikayesini anlatırken zorluk çekmediğini belirten Güdücü "Bizim insanımıza yakın ve çarpıcı öyküleri toparlamaya çalışıyoruz. Ansiklopedik bilgileri insan hayatına harmanlıyoruz" diyor. Ne kadar araştırma yaparsa yapsın gittiği yerlerde yepyeni hikayelerle karşılaştığını dile getiren Güdücü, "Bence programın en keyifli yerleri de o bölümler oluyor" şeklinde konuşuyor.

AMERİKALI SANILINCA OLANLAR OLDU

Çekimlerde çok fazla tatsız olay yaşamadıklarını belirten Güdücü, sadece Gana'da Amerikalı zannedildikleri için zor anlar yaşadıklarını, bir muhabirlerinin dayak yediğini, kendisinin de biraz hırpalandığını söylüyor ve ekliyor: "Böyle şeylerin yaşanması çok doğal. Bunlar elbette olacaktır"

Amacının seyyahlık olmadığını belirten sunucu "Türkiye'nin kadın seyyahı denmesi gurur verici. Ama bu iyi bir şey mi bilmiyorum" diyor. Türkiye'de bir dünya çocukları evi kurmayı hedeflediklerini ifade eden Güdücü "Böyle bir şey yapmak için bakan olmak gerekiyorsa bakan da olurum" şeklinde konuşuyor.

ADAM OLACAK ÇOCUKLARI BULACAK

Barış Manço'nun sunduğu 'Dönence' adlı programda uzun dönem çalışan Güdücü, bu programın meslek hayatında önemli bir yeri olduğunu belirtiyor. Kendisinin Barış Manço'nun konumundan pay çıkarttığı düşünülmesin diye Manço'nun kliplerine yer vermediklerini belirtiyor. Ancak Manço'yu yâdetmek adına TRT'ye bir teklifte bulunduğunu belirten sunucu "Adam Olacak Çocuk programına katılan çocukları şimdi bulup adam olmuş hallerini göstermek istiyorum' diyor.

  • AYSEL YAŞA


    İnsanı tanımak mümkün mü

    Hilal Tv'de insanı tanımak üzerine yeni bir program başlıyor. Abdülhamit Kahraman'ın sunduğu programda, binlerce yüzü anlamlandırmak, insanlar arasındaki ilişkileri ve iletişimi sorgulamak ve insanı tanımak hedefleniyor. Olcay Boz'un yönettiği programda aynı zamanda insanın kendisini anlatmasına yardımcı olacak yöntemler konuşuluyor. HİLAL TV/ 19.30


    Hadislere göre diyetin sırları

    Kadir Çelik'in sunduğu Objektif'te hastane olarak kullanılan bir tarihi esere yapılanlar ekrana getiriliyor. Programda ayrıca "Kur'an'a göre özellikle yenmesi önerilen yiyecekler neler? Hadislere göre diyet nasıl yapılmalı?" gibi sorulara cevap aranıyor. Programa Kur'an'da Adı Geçen Besinler kitabının yazarları, diyetisyen ve ilahiyatçılar katılıyor.
    STAR / 23.40


    DIŞ HATLAR
    Melahat Hanım annesine kavuşacak mı?

    Şakir Sabuncu'nun sunduğu Dış Hatlar'da gurbette yaşayan Türkler, Türkiye hasretini gideriyor. Program ekibi bu hafta Almanya'da yaşayan Melahat Hanım'ı, 16 yıldır görüşemediği ve dargın olduğu annesiyle kavuşturmak için harekete geçiyor ve Melahat Hanım'ı alıp Kütahya'ya götürüyor.
    TGRT / 23.30


    ACEMİ CADI
    Ayşegül aslında bir cadı olduğunu öğreniyor

    Merve Boluğur, Şenay Gürler ve Nergis Kumbasar'ın rol aldığı yeni bir dizi başlıyor. Dizide 16. yaş gününe bastığı gün, doğaüstü güçlere sahip olduğunu anlayan Ayşegül'ün başından geçenler anlatılıyor. İki halası ile yaşayan Ayşegül'ün doğum gününde tüm hayatı değişiyor.
    KANAL D / 20.30


    YEŞİL ELMA
    Oktay Usta, mutfağında Tuluğ Çizgen'i ağırlıyor

    Oktay Aymelek'in hazırlayıp sunduğu Yeşil Elma'da bugün Alman pastası yapılıyor. Her gün birbirinden ekonomik ve pratik lezzetleri izleyicilerle paylaşan Oktay Usta, ana yemek olarak tavuk pirzola ve ıspanaklı makarna tariflerini veriyor. Yeşil Elma'nın öğle yemeğindeki konuğu ise Tuluğ Çizgen oluyor.
    SAMANYOLU / 13.15


    Gün Batarken
    Yakayı asla ele vermeyen profesyonel hırsız Max ile güzel ortağı Lola suç dünyasına veda ederek Cennet Adası'na yerleşir. FBI ajanı Stan ise buna inanmaz ve Napolyon elmasının Cennet Adası'nda sergileneceğini duyunca yola çıkar.
    Orj Adı: After The Sunset, Yön: Brett Ratner, Oyn: Pierce Brosnan, Salma Hayek, Woody Harrelson, Don Cheadle
    ATV / 20.30

    Hava Kuvvetleri Bir
    ABD Başkanı Rusya gezisinde terörizme karşı sert bir konuşma yapar. ABD'ye dönerken Başkan'ın özel uçağı Air Force One, teröristlerce ele geçirilir. Ancak Başkan, Vietnam'da savaşmış iyi bir askerdir ve onlara karşı mücadeleye başlar.
    Orj Adı: Air Force One, Yön: Wolfgang Petersen, Oyn: Harrison Ford, Gary Oldman, Glenn Close, Wendy Crewson
    TGRT / 21.15

    Boğa Takımı
    Kariyerinde bir yerlere ulaşamayan yetenekli ama istikrarsız oyuncu Crash Davis'in yeni işi Durhams adlı takımı çalıştırırken yaşadıkları anlatılıyor. Kevin Costner'ın antrenörü canlandırdığı filmde, Susan Sarandon fanatik bir taraftar rolünde.
    Orijinal Adı: Bulldurham, Yön: Ron Shelton, Oyn: Kevin Costner, Susan Sarandon, Tim Robbins, Trey Wilson, Robert Wuhl
    Cnbc-e / 22.00

    İntikam Ateşi
    Bir grup hokey maskeli hırsız, bir bankayı soyarken bir kadını öldürürler. Ölen kadının erkek arkadaşı olan polis memuru, kız arkadaşının intikamını almaya karar verir ve katillerin peşine düşer ve bir palyaço maskesi ile katillerin peşine düşer.
    Orjinal Adı: The Clown, Yön: Sebastian Vigg, Oyn: Sven Martinek, Eva Habermann, Thomas Anzenhofer, Gotz Otto
    KANAL D / 22.15

    Kod Omega
    Din ve mitoloji konularında uzman Dr. Gillen Lane milyarder hayırsever Stone tarafından Roma'da gerçekleşecek olan bir toplantıya çağrılır. Alexander gizli İncil şifresini ve dolayısıyla dünyayı ele geçirme planları yapmaktadırlar.
    Orj Adı: The Omega Code, Yön: Robert Marcarelli, Oyn: Casper Van Dien, Michael York, Catherine Oxenberg
    TV 8 / 23.00


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    KON TV: (0332) 444 01 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi