T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 7 TEMMUZ 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Elektrik firmaları fiyatla tehdit ederse acımayız

Başbakan Erdoğan, Enerji Bakanlığı'nı zam için sıkıştırmak amacıyla Türkiye'yi karanlığa gömmekten çekinmeyen elektrik üreticilerine gözdağı verdi: Bizi fiyatla tehdit ederlerse acımayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, elektrik üreten özel şirketlerin fiyat konusunu tehdit unsuru olarak kullanmaları durumunda bu şirketlere acımayacaklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO) 2005 yılı Vergi ve İhracat rekortmenleri Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada özellikle Ege Bölgesi'nde son dönemde meydana gelen elektrik kesintilerine değindi. Erdoğan şunları kaydetti: "Bazı şeyler gerçek yönleriyle bilinmiyor. Özellikle son dönemdeki Ege Bölgesi'nde olan olayda, hassasiyetler kendini çok açık ve net ortaya koydu. Eğer özel sektör her konuda da bu hassasiyetlerini kollarsa biz bu sıkıntıları yaşamayız. Ama en ufak bir zarar hanesinde bir şey meydana geldiği anda hemen hoplarsa, 'bunu hemen nasıl tahsil ederim', adeta bunu bir tehdit unsuru olarak kullanmaya kalkarsa faturası bu olur. Bazı şeyler soru işaretidir. Şimdi biz bu soru işaretlerinin cevabını bulmaya çalışıyoruz."

HALKIN ALEYHİNE HAK ARANMAZ

Bu ülkede kimsenin halkın hizmetinde olan bu tür yatırımları, halkın aleyhine kullanmaya çalışmaması gerektiğini kaydeden Başbakan Erdoğan şöyle devam etti; "Eğer çalışırlarsa biz orada acımasız davranırız. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bir şeyi yapacaksak, el ele yapacağız ve bu dayanışma içerisinde insaflı davranacağız. İnsaflı davranmadığımız sürece o zaman bu faturayı millet çeker, ama bu faturayı çekenlerin içerisinde de kendileri de muhakkak yer alır. Bunu da bilmelerini özellikle istiyorum. Bizim iktidarımız,

burada olması gereken neyse bunu kesinlikle yapar. Ülkem adına, milletimiz adına yaparız."

GÜLER: GÖRÜŞMELER SON AŞAMADA

Enerji Bakanı Hilmi Güler, "yük alma-yük atma" olarak nitelenen oto prodüktörlerin belli saatlerde elektrik üretmesi ya da ucuz saatlerde üretimi kesip, ana sistemden elektrik almaları konusundaki farklılığın çözülmesi için görüşmelerin son noktaya geldiğini, bu konuda çalışmaların EPDK'ya gönderildiğini bildirdi. Bakanlıkta Polonya Meclis Başkanı Marek Jurek ile görüşmesinin ardından, gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Güler, bu firmaların ticari kuruluşlar oldukları için doğal olarak kar zarar hesaplarını düşündüklerini söyledi. Güler; "Biz sistemin bütün entegrasyonunu düşünüyoruz. Farklı ücretler var, farklılıklar konusunda karşılıklı görüşler var, zaten üzerinde çalıştığımız bir konuydu. Şimdi bunu çözmek için gerekli çalışmaları yaptık, EPDK'ya gönderdik." Bazı santrallerin özelleştirme kapsamından çıkarılmasına ilişkin sorular üzerine de Bakan Güler, bu durumun özelleştirmeleri tam tersine hızlandıracağını söyledi.

  • ANKARA

    Kesinti sebebi biz değiliz

    Oymapınar Hidro Elektrik Santrali'nin (HES) işletmecisi CE-KA İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Cengiz, 1 Temmuz Cumartesi gecesi Marmara ve Ege bölgesinin 5 saat 35 dakika karanlıkta kalmasına yol açan kesintinin kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi. Basında yer alan haberler üzerine bir açıklama yapan Cengiz, olay akşamı Oymapınar HES'in dört ünitesinden birinin arzalı olduğu için devre dışı bulunduğunu ve saat 21.30'a kadar iki üniteyle çalıştıklarını ifade etti. Cengiz, "Saat 22.00'de bir ünite arıza yaparak devre dışı kaldı. Türkiye çapında elektrik kesintisi olduğu için sistem çöktü. Santrali su bastı. Telefonlar kesildi. Saat 01.00'e kadar hiçbir ünite çalışmadı" dedi. Saat 01.05'te Bakanlıktan çok acil 3 grubun devreye alınmasını talep eden faksının geldiğini kendilerinin de iki iki üniteyi devreye sokarak elektrik vermeye başladıklarını söyledi. "Elektrik kesintisine sebep olarak yalnızca bizim gösterilmemizi şanssızlık" diyen Şahin, bu tür açıklamaları özelleştirmeyi engellemeye yönelik çabalar olarak nitelendirdi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi