T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 10 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İsrail: İşgal sürecek

Filistin'in ateşkes çağrısını reddeden İsrail, "Birileri ayılana kadar Gazze'deki işgal bir ya da iki ay daha sürecek" dedi. Gazze'nin kuzeyindeki ev ve köprüleri vuran İsrail tankları, dün çekildikleri eski Yahudi yerleşim birimlerine geri döndü

Filistin Başbakanı İsmail Heniye'nin ateşkes önerisini reddeden İsrail, Gazze Şeridi'nde hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor. Gazze ve İsrail arasındaki Karni geçiş noktası yakınlarında dün sabah düzenlenen saldırıda en az 3 Filistinli yaralandı. İsrail Başbakanı Olmert, Hamas hükümetinin Başbakanı İsmail Heniye'nin ateşkes çağrısını da reddetti.

Heniye, İsrail'in askerî müdahaleyi dudruması halinde kaçırılan askerle ilgili krizin çözüleceğini açıklamıştı. Fakat İsrail Radyosu'na açıklama yapan İsrail Adalet Bakanı Haim Ramon "Operasyon, karşı taraftan birileri ayılana kadar sürecek" dedi.

İsrail Güney Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Yoav Galant da yakın zamanda başka bölgelerde de operasyon başlatacaklarını ifade ederek, Gazze'deki işgalin gerekirse bir ya da iki ay daha süreceğini söyledi.

TANKLAR GERİ DÖNDÜ

İsrail'in 28 Haziran'da başlattığı saldırıda şu ana kadar 53 Filistinli ile bir İsrail askeri hayatını kaybetti. İsrail, dün Gazze'nin kuzeyindeki bir köprüyü de bombaladı. İsrail, köprüyü bölgeden roket saldırıları düzenleyen Filistinlilerin hareket kabiliyetini sınırlandırmak amacıyla vurduğunu savundu.

Hamas'ın önerdiği ateşkesi İsrail'in reddetmesinden sonra İsrail tankları, Gazze Şeridinin kuzeyinde dün çekildikleri eski Yahudi yerleşim birimine tekrar döndü. İsrail ordusu bu haberin doğru olmadığını ileri sürerken, Filistinli görgü tanıkları, tank ve buldozerlerin sınırı geçerek Dugit adlı eski yerleşim birimine girdiklerini belirttiler.

  • GAZZE

    Komalık olana kadar deklanşöre bastı

    Filistin'in Ma'an Haber Ajansı foto muhabirlerinden Muhammed Az Zanun (20) Gazze'nin Zeytun mahallesinde, İsrail askerlerinin açtığı ateşte ağır biçimde yaralandı. Az Zanun, dün sabaha karşı İsrail tankları ve birliklerini görüntülemek için çalışırken, kurşunlara hedef oldu. Genç foto muhabiri, önce tanklardan açılan ateşle ağzından yara aldı, dişleri parçalandı. Sonra bir kurşun parmağına geldi. Çalışmasını sürdüren Zanun, bu defa midesinden vuruldu. Gazze'deki Şifa Hastanesine götürülen Zanun ameliyata alındı.

    Sert ifadeler yerine yumuşak söylem

    Filistin'deki gelişen kanlı olaylar nedeniyle Irak'a Komşu Ülkeler Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda, bu konuyla ilgili ayrı bir bildirge yayımlanması kararlaştırıldı. İran'ın başkenti Tahran'da yapılan toplantının sonuç bildirgesinda yeralan Filistin-İsrail kriziyle ilgili ifadeler son dakikada çıkarıldı. Filistin bildirisinde, basına sızan sert ifadeler yerine, yumuşatılmış bir söylem kullanıldı. Revize edilmiş yeni metinde, İsrail'den, Gazze'deki operasyonuna son vermesi beklentisi dile getirilidi. Toplantının açılışında konuşan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in, Ortadoğu'da, çocukları ve masum insanları öldürdüğüne vurgu yaparak, İslam dünyasına 'Siyonist rejime karşı birlik olma' çağrısında bulunmuştu.

  • TAHRAN

    Kadınlar Gazze için yürüdü

    Fas'ın başkenti Rabat'ta meydanları dolduran binlerce Müslüman, İsrail'in Gazze'deki sivil halka yönelik saldırısını ve aşırı güç kullanmasını protesto ettiler. Dün dezenlenen kınama gösterisine Faslı kadınlar büyük destek verdi. Attıkları sloganlarla Filistin halkanın yanında olduklarını haykıran kadınlar, başta BM olmak üzere Arap Birliği ve AB'yi İsrail'e baskı yapmaya çağırdılar.

  • RABAT

    Hamas yıkılmayacak!

    İsrail'in 25 Haziran'da Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar İslam dünyasında büyük bir infiale yol açtı. Çeşitli ülkelerde Müslümanlar hemen her gün İsrail'i kınıyor. Dün de, Mısır'da İsrail'in saldırısı protesto edildi. Müslüman Kardeşler Örgütü'nün organize ettiği gösteride bir kadın, 'Hamas yıkılmayacak' pankartıyla dikkat çekti.

  • KAHİRE

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi