T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 10 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Mısır'ın gizi ekranda

Tamamı Mısır'da çekilen Mısır: Gerçek İndiana Jones'lar adlı BBC belgeseli-nin üçüncü bölümü bu akşam ekrana getiriliyor. Belgesel, hayatlarını Eski Mısır'ın harikalarını günyüzüne çıkarmaya adamış olan arkeologların, akademisyenlerin ve kaşiflerin maceralarını izleyiciye aktarıyor. Firavun ve Şovmen adını taşıyan belgeselin üçüncü bölümünde dünyanın gelmiş geçmiş en şaşırtıcı Mısır uygarlığı uzmanı olan Giovanni Belzoni'nin keşif öyküleri ile Eski Mısır Uygarlığı'nın en etkili dönemine imzasını atmış hükümdar olan Ramses'in (Ramesses II) yaşam öyküsü, paralel bir anlatımla ekrana geliyor. Ramses karakterini Fuman Dar ve Giovanni Belzoni'yi Matthew Kelly'nin oynadıkları dramatik bölümler, belgeselin ilginç olan tarihsel seyrine daha da canlılık ve tempo kazandırıyor.

KAŞİF İLE RAMSES ARASINDAKİ BENZERLİK

Belgeselde, maceracı Balzoni ile II.Ramses arasındaki bağ aydınlatılıyor. Bu bölüm aynı zamanda Belzoni'nin Fransız kaşif Drovetti ile rekabetini ve I.Seti mezarıyla Abu Simbel'de kumlara gömülü Ramses'in tapınağını nasıl bulup ortaya çıkarttığını aydınlatıyor. Belgesel, eski Avrupa İmparatorlukları'nın en şaşaalı dönemlerinde İngiliz ve Fransızlar'ın birbirleriyle nasıl yarış halinde olduğunu ve bu sıradışı medeniyeti anlamaya ve hazinelerinin yerlerini belirlemeye çalışırken ne çeşit hayalkırıklıkları, zorluklar ve sırlarla karşılaştıklarını ekrana taşıyor. Yapım, izleyenleri, Eski Mısır'ın sırlarının ilk açığa çıkmaya başladığı yıllara geri götürerek, 19. ve 20. yy'ın en önemli kaşiflerinin eşliğinde ve onların bakış açılarından bu eşsiz medeniyetin yeniden keşfedilmesini sağlıyor.
NTV / 21.00


Arjantin'in kırılma noktası

Ramazan Öztürk'ün sunduğu Kırılma Noktası'nda Arjantin ekrana getiriliyor. Programda, tangonun, Evita'nın ve Che'nin ülkesinden ilginç görüntüler var

Ramazan Öztürk'ün hazırlayıp sunduğu Kırılma Noktası adlı programda bu hafta Güney Amerika ülkelerinden Arjantin'den çeşitli görüntüler ekrana getiriliyor. Programda bir zamanların, zenginliklerle dolu fırsatlar ülkesi Arjantin'deki darbelerin ve ekonomik krizlerin perde arkası inceleniyor.

DARBE DÖNEMİNDE NELER YAŞANDI

Tango'nun, Evita'nın, Che Guevara'nın ve Maradona'nın anavatanı Arjantin'den ilginç görüntülere yer veriliyor. Programda ayrıca tango dansının nerede ve nasıl doğduğu, darbeler döneminde neden yasaklandığı da inceleniyor. Politikacılar, yazarlar, ve sokaktaki halk ise, her iktidara geldiğinde askeri darbeyle yıkılan Peronizm'e ve Arjantin gerçeğine ışık tutuyor.
TRT 1 / 23.05


Yemeklere izleyici onayı

Kanal 7'de Süeda Çil'in sunduğu, Bünyamin Yıldırım'ın birbirinden güzel yemekler yaptığı Mutfak Saati ekrana geliyor. Sanat dünyasından isimlerin de katıldığı programda her evin mutfağında olan ürünlerle yapılabilecek yemeklerin tarifi, israfa kaçmadan ve anlaşılır bir biçimde aktarılıyor. Sanatçı konuklar yemek yapımına katılırken, izleyiciler ise yemekleri tadarak fikirlerini aktarıyor. Programın bugünkü konuğu halk müziğinin sevilen seslerinden Türkü oluyor ve Yıldırım da, kelebek pasta ile krepli sotenin tarifini veriyor.
KANAL 7 / 13.30


Teklifler yarışanları zorluyor

Sunuculuğunu Halit Ergenç'in yaptığı yarışma programı "Büyük Teklif"in bu akşamki bölümünde de katılanlar büyük ödül 500 bin YTL için yarışıyor. Yarışmacılar büyük ödülün sahibi olabilmek için, her bölümde içlerinde ne kadar ödül olduğunu bilmedikleri 26 çantayı teker teker açıyor ve 500 bin YTL'yi bulmaya çalışıyorlar. Yarışmada banka yarışmacıya teklif sunuyor. Yarışmacı bankanın teklif ettiği parayı az bulur ise, bu kez de "devam" diyerek yarışmaya devam ediyor.
KANAL D / 22.15


GİZLİ PATRON
Türkan, gizliden gizliye işleri ele alıyor

Başrollerinde Ebru Cündübeyoğlu ve Hazım Körmükçü'nün paylaytığı dizide, Türkan, Ayhan'ın işyerini gizlice satın aldığını ondan saklıyor. Bade doğum gününe erkek arkadaşını çağırmak istiyor. Ancak evin patronu Ayhan bu duruma izin vermiyor. Türkan hemen bir plan yapıyor
ATV / 20.30


29-30
Kerem ile Aysel'in başı bu defa belada

Aslı Tandoğan ve Alpay Atalan'ın rol aldığı dizide düğününden sonra Ferya Ahmet'i terk ediyor. Bilge ile iş arkadaşı Vedat arasında yakınlaşma başlıyor. Evden çıkması yasaklanan Aysel, Kerem ile gizlice buluşurken babasına yakalanıyorlar.
SHOW / 22.40


İKİ AİLE
Tahir, köşkü Yaman'a satacak mı

Emre Kınay ve İclal Aydın'ın rol aldığı dizide Ferit'in babası Tahir oğlunu ziyarete geli-yor. Ferit babasına köşkü Eda ve kocası Oğuz'a kiraladığını söylüyor. Bu arada Eda'nın eski kocası Yaman da geliyor. Tahir köşkü Yaman'a satmaya karar veriyor.
STAR / 20.00


Tabana Kuvvet
Las Vegas'da bulunan zengin müşterileri eğlendirmek için bir yarışma düzenlenir. Altı takımdan oluşan yarışmacılar, yüzlerce kilometre uzakta, bir tren istasyonunun bagaj dolaplarından birine kilitlenmiş 2 milyon dolara ulaşmaya çalışacaklardır.
Orijinal Adı: Rat Race, Yön:Jerry Zucker, Oyn: Whoopi Goldberg, Jon Lovitz, Rowan Atkinson, John Cleese, Dave Thomas
TV 8 / 21.00

Katil
Jake Riley, üç yıldır bir seri katilin izini sürmektedir. "Meşale" adıyla anılan katil işlediği cinayetlerden sonra Jake'i arayıp haber vermektedir. Katilin DNA'sı kullanılarak, onunla aynı görünüş ve belleğe sahip bir kopya insan üretililir. Bu kopya, Jake'e yardımcı olabilecek tek kişidir.
Orijinal Adı: Replicant, Yönetmen: Ringo Lam, Oyn: Jean Claude Van Damme, Michael Rooker, Catharine Dent, Pam Hyatt TRT1 / 21.05

Hırsız
Eroin ve kumar bağımlısı Bob, Fransa'nın Nice kentinde yaşayan ve yaşlanmaya yüz tutmuş Amerikalı bir hırsızdır. Bob'un hareketsiz sayılabilecek hayatı, günün birinde Anna adlı bir kadınla tanışınca dramatik bir değişikliğe uğrayacaktır.
Orj. Adı: The Good Thief, Yön: Neil Jordan, Oyn: Nick Nolte, Nutsa Kukhianidze, Ouassini Embarek, Marc Lavoine, TchÈky Karyo
Cnbc-e / 22.00

Av
Dutch ve komando grubu Orta Amerika'da esir düşen bir grup Amerikan askerini kurtarmak için görevlendirilir. Grubun operasyonu iyi gider, ancak dönüş yolunda, ormanda garip bir yaratık ekip üyelerini teker teker avlamaya başlar.
Orjinal Adı: Predator, Yönetmen: John Mc Tiernan Oyn: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Türü: Aksiyon
KANAL 7 / 22.45

Hayalet Sesler
Jonathan Rivers, karısını bir cinayette kaybeder. Tesadüf eseri EVP diye bir sistemin varlığını öğrenince, karısı ya da onun ruhu ile konuşmak için bu tarz araştırmalar yapmaya başlar. Kendini bu işe kaptırınca gerçek dünyadan uzaklaşır.
Orj Adı: White Noice Yön: Geoffrey Sax, Oyn: Michael Keaton, Chandra West, Deborah Kara Unger, Ian McNeice
KANAL D / 24.00


 
  TV TEL
TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
KANAL 7: (212) 612 90 90
TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
STV: (216) 344 85 60
MELTEM TV: (212) 639 08 85
FLASH TV: (212) 256 81 00
CNN TÜRK: (212) 413 56 00
STAR: (212) 448 90 00
KANAL D: (212) 413 51 11
atv: (212) 354 39 36
SHOW TV: (212) 355 01 01
tv8: (212) 288 51 52
CNBC- e: (212) 335 00 00
NTV: (212) 335 00 00
TV5: (0212) 495 10 05
HİLAL TV: (0212) 613 96 55
KON TV: (0332) 444 01 55
RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
ALO RTÜK: 178

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi