T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 10 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yüzbinlerden İsrail'e öfke seli

Çağlayan'da yüzbinlerce kişi İsrail'in Filistin'deki operasyonlarını protesto etti. Filistin Başbakanı İsmail Heniye, mitinge telefonla bağlanarak katılırken, Erbakan da barkavizyonla canlı yayında konuşma yaptı.

İsrail'in Filistin'de sivil halka uyguladığı baskı ve şiddet, İstanbul Çağlayan'da yüzbinlerce kişi tarafından lanetlendi. Çağlayan Meydanı'ndaki miting öncesi, Çevik Kuvvet ekipleri geniş çaplı güvenlik önlemi aldı. 2 bin polis, Çağlayan Meydanı'na giren herkesi tek tek aradı. Bir polis helikopteri, kalabalığın üzerinde sürekli uçuş yaptı.

HENİYE: ASLA TAVİZ YOK

Mitinge katılanlar arasında, AGD Genel Başkanı İlyas Höngüç, Tiyemder Başkanı Selahattin Yazıcı, Cansuyu Derneği Başkanı Mustafa Köylü, MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat, Askon Başkanı Mustafa Koca, Boysiad Başkanı Temel Asaoğlu, Mimder Başkanı Kenan Demirkan'ın yanında ABD İslam Araştırmaları Merkezi Başkanı Salih Sultan, Mısır Köprüler Vakfı Başkanı Fadel Salıman, İngiltere İslam Hukuku Felsefesi Başkanı Gossser Pvda da katıldı.

Mitinge Mescid-i Aksa'dan telefonla katılan Filistin Başbakanı İsmail Heniye, "Şu an yanınızda değilim, sizi göremiyorum ama kalbim sizinle. Duruşunuz bizim için çok büyük anlam ifade ediyor. Yüzbinlerce kişi bu meydanda bizi desteklediğini kalben hissediyorum. Filistin hükümeti bu haklı davadan asla taviz vermeyecek. Her türlü meşakkati çekmeye hazırız. Kalbinizdeyim, yanınızdayım" dedi.

ERBAKAN GELEMEDİ

Ev hapsinde bulunan Necmettin Erbakan, mitinge gelemedi ancak barkavizyondan canlı yayınla bağlanarak konuşma yaptı. Erbakan, "Büyük okyanus seli halinde bu meydanda toplanarak, tarihe yeni bir altın sayfa olarak geçiyorsunuz" diyerek başladığı konuşmasında, şunları söyledi: "Filistin'de zulüm yaşanırken elbette yerinizde oturamazdınız. Buraya gelerek en asgari insanlık vazifenizi yapıyorsunuz." dedi. Filistn'in Osmanlı'dan sonra huzur yüzü görmediğine değinen Erbakan "İslam ülkeleri başkanlarının bu vahşete sessiz kalmaları karşısında yüreğimiz kan ağlıyor."dedi.

DÜNYA SESSİZ KALIYOR

Mitingin son konuşmacısı olan Saadet Partisi Lideri Recai Kutan da İsrail'e yüklendi. İsrail'in Filistinlileri Kudüs'ten atmak bahanesiyle askerin kurtarılmasını kullandığını anlatan Kutan, İsrail'in bir askeri esir edildi diye ayağa kalkan dünyanın katledilen onbinlerce Filistinli için hiçbirşey yapmadığına dikkat çekti. Konuşmasında hükümete de çağrıda bulunan Kutan, "Filistin tapularının kendi elinde olduğunu ifade eden AK Parti acilen ciddi adımlar atmalıdır." dedi.

ZALİMİ LANETLEMELİYİZ

SP'li Ömer Vehbi Hatipoğlu, "Biz Selahattin Eyyüboğlu ve Fatih'in torunlarıyız. Bize sessiz kalmak yakışmaz. Zalimi lanetlemek bize düşer." dedi. Eğitim-Bir Sen Başkanı Ahmet Gündoğdu konuşmasında, 2 milyar Müslüman ile 6 milyar insanlığın bugün Filistinli olduğunu ifade etti. Can Suyu Derneği Başkanı Mustafa Söğülü de "İnsanlar meydanlarda Tarkan konserine giderken biz burada Müslümanların yaralarına ağlamaya geldik." diye konuştu.

MİTİNGDEN NOTLAR

  • Gülhan Kadir Ülger çifti, düğün günü mitinge geldi. Gelinlik ve damatlıklarıyla gelen çift, "Düğünümüz bile olsa bugün burada bu kadar insanla birlikte olmadan yapamadık" dedi.

  • SP Gençlik Kolları'ndan ve üniversitelereden 5 bin genç, kalabalığın içinde görev yaparak, mitinge katılanları yönlendirdi.

  • Aileler mitinge çocuklarıyla birlikte geldi. Sık sık çocuk kayıp duyuruları yapıldı. Kayıp çocuklar, aileleri tarafından danışma merkezinden toplandı.

  • Cep telefonlarından, 3438'e "Hepimiz Filistinliyiz" yazılı yardım kampanyası başlatıldı.

  • Bir çocuk Filistin bayrağına sarılarak temsili cenaze töreni yapıldı.

  • El Cezire televizyonu, canlı yayın yaptı.

  • SP'li Yasin Hatipoğlu bir şiir okudu. 2000 yılında yazdığı şiirde anlatılan çileyle bugünkünün aynı olduğunu söylerken ağlayan Hatipoğlu'nu, Recai Kutan ayakta alkışladı.

  • Emin Alşar adlı bir çocuk, İslam'ın ortak dili Arapça ve Türkçe karışık Ben hiç çocuk olmadım, çünkü Filistin'de doğdum adlı şiiri okudu. Bir kız çocuğu da Arif Nihat Asya'nın Nat-ı Şerifi'ni okudu.

  • Arapça Lailahe illalah pankartları arasında, Atatürk posterleri de açıldı.

    1500 otobüsle yüzbinlerce katılımcı alana aktı

    Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı ve Tanıtma Birimi Başkanı Bekir Demirkaya, mitinge 81 ilden bin 500 otüsün geldiğini, sadece bu otobüslerle gelen insan sayısının 100 binin üzerinde olduğunu, yurtdışından gelenlerin de bulunduğunu söyledi. yüzbinlerce kişinin Çağlayan Meydanı'nda toplandığını anlatan Demirkaya, "Burada kaç kişi toplanırsa toplansın, bu dava 2 milyar İslam aleminin sorunudur. Kamuoyunun sesi her zaman daha doğru algılanıyor. Tüm STK'ları bu davaya sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi. Bu arada, bazı okullardaki öğrencilerin, harçlıklarıyla otobüs tutarak mitinge geldikleri belirtildi.

    Filistin mitingine, sağ ve sol görüşlü 53 sivil toplum kuruluşu destek verdi. Siyasi partiler Ak Parti, DYP, MHP, BBP ve ANAP yazılı, DSP ve CHP de sözlü destek verdi. MÜSİAD, Diyanetsen, Mazlum Der, İHH, Memursen, İstanbul Çevre Koruma Derneği, Öğretmenler Vakfı, Askon, Tüm Eczacılar Derneği, Türkiye Yazarlar Birliği, Sağlık Sen, Gürcistan Dostluk Derneği, Tüketiciler Birliği, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Esam, Esder, Safa Vakfı, Huder, Boğaziçi Mezunları Derneği, Ehlibeyt Vakfı, Enerji Birsen, M.Ü.Hukuk Fakültesi Derneği ve Yeni Yüzyıllılar Derneği gibi kuruluşlar mitinge katıldı.

  • ELİF YILDIZ-SEDA BAŞTUĞ- YASİN YILMAZ-ZEYNEP ÇİFTÇİ- ÖMER ÇAKKAL / İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi