T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 10 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
Atalay: TRT'de dini programlar artmadı

Devlet Bakanı Beşir Atalay, TRT'de dini programların 1974 yılından beri hazırlanıp yayınlandığını, son zamanlarda dini programların arttığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Atalay, CHP İzmir Milletvekili Erdal Karademir'in, soru önergesine verdiği cevapta şunları söyledi: "12 Ocak 2004 tarihinde genel müdür değişikliği sırasında TRT'de 4 dini program mevcutken, bugün itibariyle yine 4 dini program bulunmaktadır. Bu programların hazırlanmasında, başta Diyanet İşleri Başkanlığı olmak üzere bakanlıklar, üniversiteler ve ilgili diğer kurum ve kuruluşların hizmet ve desteğinden yararlanılmaktadır."

  • ANKARA (A.A)


    Gece görevde gündüz denizde

    Bodrum'da görev yapan narkotik köpeği "Alex" geceleri uygulama yapan polis ekipleri ile birlikte göreve çıkıyor. Gündüzleri ise kendisinden sorumlu polisin gözetiminde denize giriyor. Muğla'nın Bodrum ilçesinde görev yapan narkotik madde arama köpeği "Alex" uyuşturucu tacirlerinin korkulu rüyası olarak biliyor. Narkotik köpek çok sayıda başarılı operasyonda görev almış. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği bünyesinde görev yapan "Alex" Türkiye'de görev yapan 60 narkotik köpeğinden biri. Labrador Retreiver cinsi olan "Alex" gelişmiş koklama duyusu sayesinde her türlü uyuşturucu maddeyi kısa sürede bulabiliyor.

  • BODRUM


    İki yılda 25 okul

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, eğitime destek kampanyaları çerçevesinde, son 2 yılda, çoğunluğu köylerde olmak üzere 25 yeni ilköğretim okulu hizmete açıldı. Siverek Kaymakamı Seddar Yavuz, yaptığı açıklamada, 2004-2005 eğitim öğretim yılından bu yana, vatandaşların da katkılarıyla, çoğunluğu köylerde olmak üzere, 25 yeni ilköğretim okulunun hizmete girdiğini bildirdi. Önümüzdeki yıl, 17 ilköğretim okulu, 37 derslik ve 16 okul lojmanını hizmete açmayı planladıklarını belirten Yavuz, Siverekli işadamı ve hayırseverlere, eğitime daha fazla katkıda bulunma çağrısı yaptı.

  • SİVEREK


    Sakıp Ağa'nın kemikleri sızlıyor

    Taksim İstiklal Caddesi'nde bulunan AKsanat'ın giriş katına Teknosa mağazası yapılacağını öğrenen sanatçılar, dün AKsanat'ın önünde önünüde Sabancı Holding'i protesto etti. AKsanat'ın sanat ve sanatçılar için çok önemli olduğunu savunan sanatçılar, üzerlerinde Teknosa'nın üzeri çizili tişörtlerle ve binanın üzerine yapıştırdıkları 'Aksalak' çıkartmalarıyla tepki gösterdi. Ressam Bedri Baykam, Türkiye'de sanatla sanatçıyı buluşturan çok az mekan olduğunu AKsanat'ın girişinde sanatçıların eserlerinin bulunduğunu ve girişi katınının Teknosa olması durumunda AKsanat'ın işlevini yüzde 50 kaybedeceğini söyledi.


    Koyun dağıtımını kavga engelledi

    Diyarbakır'da Avrupa Birliği'nce finanse edilen "Cankatran Köyü Koyunculuk Projesi" kapsamında düzenlenen törende köylüler arasında kavga çıktı. 198 bin avroluk "Cankatran Köyü Koyunculuk Projesi" kapsamında Diyarbakır'ın merkeze bağlı Cankatran köyünde "Koyun Dağıtım Töreni" düzenlendi. Tören öncesinde köylüler, köy muhtarı Mehmet Ali Yıldız'ın evinde toplandı. Köy muhtarının yakını olduğu bildirilen Ekrem Yıldız'ın, muhtara, "koyunların dağıtımında adil davranılmadı. Köyde yoksullar varken, zenginlere koyun verildi" demesi üzerine tartışma çıktı. Kavgaya diğer köylüler de karışınca tören, kavga nedeniyle ertelendi.

  • DİYARBAKIR


    Anne ve babasını hunharca öldürdü

    Manisa'nın Soma ilçesinde karı koca, evlerinde oğulları tarafından balta ve bıçakla öldürüldü. Evlerine ziyaretine gittiği annesi Zehra ile babası Ali Osman E'yi öldürülmüş olarak bululan N.E., isimli şahıs, durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, yaptığı incelemede, Zehra E'nin başına baltayla vurularak, Ali Osman E'nin ise 7-8 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi. Cinayet zanlısı olarak gözaltına alınan 29 yaşındaki oğulları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • SOMA


    Borsa operasyonunda 5 tutuklama kararı

    Borsada manipülasyon ve spekülasyon yapılarak haksız kazanç elde edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturma çerçevesinde, tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen içlerinde eski bir futbolcunun da bulunduğu 23 kişiden 5'i tutuklandı. Şişli Cumhuriyet Savcısı Mecit Ceylan tarafından, tutuklanmaları talebiyle Şişli Nöbetçi 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen 23 kişinin sorgularının ardından Mecnur Çolak, Yalçın Kaya, Mehmet Tahir Görpeoğlu, Can Dilmener ve Murat İlgeç, "Nitelikli dolandırıcılık, cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak ve kara para aklamak" suçlarından tutuklandı. 18 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Öte yandan zanlıların, savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde, haklarındaki iddiaları reddettikleri öğrenildi.

  • İSTANBUL


    Terkedilen bebek tesadüfen bulundu

    Denizli'de Deliktaş Mahallesi'nde yanmış halde bulunan Valencia Hotel'de ağlama sesini duyan Ramazan Atik, 155'i aradı. Polis, terkedilmiş otelin duvar dibinde erkek bebek buldu. Hastaneye kaldırılan bebeğin 5 günlük ve sağlık durumun iyi olduğu bildirildi. Polise ihbarda bulunan Ramazan Atik ise otelin arka tarafında oturduğunu, gece eşiyle birlikte bebek ağlaması duyduklarını, sesin sabah da devam etmesi üzerine 155 Polis İmdat'ı aradığını söyledi.

  • DENİZLİ


    İzmir'de çeteye şafak 'Tırpan'ı

    İzmir'in Çiğli ilçesi Güzeltepe semtinde, dün sabaha karşı çıkar amaçlı suç örgütlerine yönelik düzenlenen "Tırpan" operasyonunda, 12 kişinin gözaltına alındı. 4 tabanca ve bunlara ait mermilerin ele geçirildi. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan zanlılar arasında, Çiğli Belediye Başkanı Ensari Bulut'un, belediyeden haraç istediklerini iddia ettiği kişilerin de bulunduğu bildirildi. class=asayfaÜzerlerine kaya düşen 3 kişi öldü Giresun'un Görele ilçesine bağlı Düzköy Köyü Düztarla mevkisinde meydana gelen heyelanda, dere yatağından kum alan 6 kişinin üzerine kaya yuvarlandı. Kaya altında kalan Murat ve Havva Yılmaz ile Hülya Genç, olay yerinde ölürken üç yaralının tedavilerine devam edildiği bildirildi.

  • GİRESUN


    Gurbetçi aile izin dönüşü kaza yaptı

    Bulgaristan'ın Hasköy mevkinde yaz tatili için özel otomobiliyle Türkiye'ye gelmekte olan Bektaş Burçak, ana yolda "U" dönüşü yapmaya çalışırken arkadan gelen otobüs araca çarptı. 20 metre sürüklenen araçta Bektaş Burçak ve eşi Aysel hayatını kaybetti. Çiftin 3, 6 ve 8 yaşındaki çocuklarıysa ise ağır yaralandı.

  • SOFYA

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi