T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 10 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını asla yedirmeyiz

Başbakan Erdoğan'ın Ordu gezisine 'fındık' damgasını vurdu. Erdoğan, vatandaşların 'fındığı anlat' çağrıları üzerine, ürün bedellerini Fiskobirlik'in ödemesi gerektiğini belirterek, "Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz" dedi

Erhan
Seven
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ordu gezisinde vatandaşın fındık ve Fiskobirlik ile ilgili taleplerine cevap verdi. Erdoğan, fındık paralarının ödenmesini talep eden vatandaşlara, "Fındıkta spekülasyon yapılıyor. Paraları Fiskobirlik ödeyecek. Hükümetin yetkisi yok. Kimse bize stokçulara iane şebekesi olarak bakmasın" dedi. AK Parti il kongresinde de fındık konusunun gündeme gelmesi üzerine 54 dakikalık konuşmasının 25 dakikasını fındığa ayırdı.

Erdoğan, Ordu'da 17 açılışı Özel Ordu Umut Hastanesi'nde gerçekleştirdi. Erdoğan, halka hitap ederken, fındık ücretlerinin ödenmediği şikayetlerine cevap verdi. Erdoğan, bir grup vatandaşın, 'fındığı anlat fındığı' demesi üzerine, "Onu git Fiskobirlik'e sor. Biz Fiskobirlik'in 2 katrilyonluk borcunu daha önce sildik. Fındık fiyatlarını Fiskobirlik belirlemek ve ödemek durumundadır. Bizim yapabileceğimiz tek şey olayı yargıya götürmektir. Fiskobirlik özerk bir kuruluştur. Hangi kapıyı çalacağınızı bilin.

Ben bildiğiniz alışıldık politikacılardan değilim" dedi.

İŞBANKASI KREDİ VERSİN

Vatandaşların, 'fındık paramızı ödeyin' diye ısrarlı çağrıları üzerine Erdoğan, "Başbakan bu işin muhatabı değil. Kooperatiften alın. Olayı politize etmenin anlamı yoktur. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyiz" dedi. Erdoğan, Fiskobirlik'in siyasileştirilmeye çalışıldığını da ifade ederken, kuruluşun amacı dışında faaliyet gösterdiğini de ima etti. Erdoğan, "Fiskobirlik, Fiskomall inşa edeceğine git vatandaşın parasını öde" diyerek, bankaların kredi vermediğini Fiskobirlik'İn hükümetten para istediğini söyledi.

Bu sırada protokol sırasında oturan CHP Ordu Milletvekil Sami Tandoğdu devletin Fiskobirlik'e kredi vermesini istedi. Bunun üzerine Erdoğan "İş Bankası'na gidin versin. CHP araya girsin İş Bankası versin. CHP İş Bankası'na ortak" dedi. Erdoğan özel kuruluşların hepsine para verecek durumda olmadıklarını, devletin katrilyonlarını harcayamayacaklarını ifade ederek, "Bu Hazine vatandaşın bize emanetidir, har vurup harman savuramayız" dedi.

SPEKÜLASYON VAR

Fındıkla ilgili talepler AK Parti İl Kongresi'nde de gündeme geldi. Erdoğan'ın konuşması sırasında partililerden bazılarından fındık sorununa değinmesi konusunda talepler geldi. Erdoğan, bunun üzerine 54 dakika süren konuşmasının son 25 dakikasında fındık konusunu anlattı. Erdoğan fındıkta çok fazla spekülasyon yapıldığını, ancak Başbakan olarak fındık üzerinden siyaset yapmayacağını ve doğruları anlatacağını söyledi. Erdoğan, birliklerin devletin güvencesinde olmadığını ifade ederek, "Birlik ne kadar ürün alacağına, hangi fiyattan alacağına ve satacağına kendisi karar veriyor. Bu hükümetin değil birliğin tasarrufudur" dedi.

İANE ŞEBEKESİ DEĞİLİZ

Erdoğan, Fiskobirlik'in borçlarını sildiklerini ifade ederek, "Stokçuların vekili değilim. 73 milyonun vekiliyim. Kimse burada stokçular adına laf etmemeli, millet adına laf etmelidir. Biz Hazineyi iyi yönetemezsek 73 milyona bunun hesabını veremeyiz. Sanayi Bakanlığı iki müfettiş görevlendirdi. Yapabileceğimiz tek şey konuyu yargıya göndermektir. Fiskobirlik'i görevden alma yetkimiz yok" diye konuştu. Erdoğan Fiskobirlik'in üreticinin parasını vermek yerine, bina yaptığını, market açtığını bunun da yanlış olduğunu belirterek, "Kimse bize stokçulara iane şebekesi olarak bakmasın. Biz bu konuda yapabileceğimiz katkı neyse bunun azamasini yapmaya çalışırız" dedi.

  • ORDU

    Bu ses Ankara'ya gitmez

    Başbakan Erdoğan, AK Parti Ordu İl kongredeki konuşmasının sonunda 'Beraber yürüdük biz bu yollarda' şarkısını salona tekrarlattı. Şarkının ilk mısrasında salondan çok cılız bir ses çıkması üzerine Erdoğan, "Bu ses Ankara'ya kadar gitmez" diyerek, tekrar söylemeye başladı.

    Kongre'nin 5 kişilik divan başkanlığında 23 Nisan törenlerinde Atatürk Anıtına çelenk koyarken sakız çiğnediği iddia edilerek gözaltına alınan Fatsa İlçe Başkanı Veysel Dalcı da yer aldı.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi