T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 16 TEMMUZ 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bombardımandan kaçanların sığındığı Sur'a bomba: 10 ölü

İsrail, Lübnan halkının bombardımanından kaçarak sığındığı Sur kentini bombaladı. Saldırıda 10 sivil öldü, 20 sivil de yaralandı.

Lübnan'ın Sur kenti hastane kaynakları, bir İsrail helikopteri tarafından kent merkezinde bir binaya atılan füze sonucu 10 sivilin öldüğünü, 20'sinin yaralandığını belirttiler.

Basın mensupları, füzenin devlete ait sivil savunma binasına atıldığını ve binanın sığınaklarında sınır köylerinden kaçan çok sayıda ailenin bulunduğunu bildirdiler.

İsrail'in sınırdaki köylerin sakinlerine yönelik uyarılarının ardından binlerce sivil, sadece çocuklarını yanlarına alarak bombardımana aldırmadan Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine kaçıyor.

Sur kentine çıkan karayolu ve köprülerin İsrail bombardımanında kullanılmaz hale gelmesinden ötürü yaya olarak Sur'a ulaşmaya çalışan bölge halkı, kentteki cami, kilise ve okullara yerleştirilmeye çalışılıyor.

Sur Belediye Meclisi üyesi Ahmed Zaraket, dün akşamdan bu yana Sur'a 15 bin kişinin geldiğini belirtti.

Lübnan polisinin verdiği bilgiye göre de İsrail uçaklarının Güney Lübnan'a yönelik bugünkü bombardımanı sırasında 17 sivil öldü, 37'si yaralandı.

Kurtarma ekipleri, ölenlerin çoğunun evlerinin enkazı altında kaldığını, bölgede bombardımanın sürmesinden ötürü arama ve kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü belirttiler.

HÜSNÜ MÜBAREK: KAZANAN TARAF İSRAİL OLMAYACAK

Öte yandan, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, İsrail'in bu durumdan kazanan taraf olarak çıkmayacağı uyarısında bulunarak, derhal ateşkes çağrısı yaptı.

Resmi Mena ajansının haberine göre, Mübarek, "İsrail bu savaştan kazanan taraf olarak çıkmayacak ve sadece düşmanlığı körüklemiş olacak" dedi.

Acil ateşkes çağrısı yapan Mübarek, İsrail'in savunmasız Lübnanlı sivilleri öldürmeyi ve ülkeyi imha etmeyi durdurması gerektiğini söyledi.

"İSRAİL'İN BEYRUT'U İŞGALİNİ ENGELLEDİK"

Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, İsrail'i, Lübnan'ın başkenti Beyrut'u işgal etmemeye ikna ettiklerini söyledi.

Mübarek, Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el Nahayan ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada, "Eğer biz araya girmeseydik Beyrut yıkılacaktı" dedi.

Mübarek, Mısır yetkililerinin İsrail yetkilileri ile günde birden fazla görüşme yaptıklarını belirterek, hafta başında iki askerinin kaçırılmasının ardından İsrail'i Beyrut'u işgal etmemeye ikna ettiklerini söyledi.

Suriye yetkilileri ile de görüştüklerini belirten Mübarek, İran yetkililerinin Arapların arabuluculuk çalışmalarına katılmak istediklerini belirterek, "İranlılar Arap Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına katılıp, Hizbullah ve Hamas'ın da temsil edildiği bir komite kurmak istediler. Mısır bunun bir tuzak olduğunu fark etti" dedi.

HİZBULLAH ÜYESİ BAKANIN BÜROLARI BOMBALANDI

Lübnan polisi, ayrıca Şii Hizbullah partisi üyesi Lübnanlı bir bakanın Sur kentindeki çalışma bürolarının dün gece İsrail helikopterlerince bombalandığını bildirdi.

Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Muhammed Fineyş'in bürolarına yönelik bir füzenin atıldığını belirten polis, bu saldırıda ölen ya da yaralanan olup olmadığını belirtmedi.

SERGEY LAVROV: İRAN-SURİYE İLİŞKİSİ YOK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, Hizbullah'ın İsrail'e yönelik saldırısında İran ve Suriye'nin ilgileri olduğunu kanıtlayacak bir durum bulunmadığını ifade etti.

Lavrov, televizyon kanalındaki röportajında, "Suriye ve İran'ın terörist saldırılarda parmağı olduğu yolundaki spekülasyonları duydum. Bunları çok ciddiye alıyoruz ancak şu ana kadar kanıt görmedik" diye konuştu.

  • SUR/KAHİRE/WASHINGTON (A.A)


    Solana, AB'nin desteğini göstermek için Lübnan'da
    İtalyan haber ajansı ANSA: Suriye yedek askerlerini göreve çağırıyor
    Hayfa'da hayat durdu, İsrail kara saldırısına hazırlanıyor
    İran: ABD ile savaşımız bu ülkenin topraklarıyla sınırlı kalmayacak
    Hizbullah'tan İsrail'e yoğun bombardıman
    Hizbullah'tan 3 İsrail kentine füze saldırısı: 9 ölü

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi