T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 17 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Şehit askerler için gözyaşları sel oldu

Siirt'in Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komanda Er Erdal Güneş için tören düzenlendi.

Moğultay Mahallesi Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende bir konuşma yapan Jandarma Kurmay Albay Mustafa Koç, şehitlerin aziz hatıralarının yaşatılacağını belirterek, "Türk ulusunun birlik ve beraberliğine kasteden hain terör örgütü şunu bilmelidir ki hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti'ni parçalayamayacaktır, bölemeyecektir" dedi.

Terör örgütü mensuplarının içinde bulundukları zilletin bedelini mutlaka ödeyeceklerini kaydeden Koç, şunları söyledi:

"Şehit ailesi olan sizler, artık tüm askerlerin annesi babası oldunuz. Aziz şehidimiz, sen her zaman gururla anılacaksın. Silah arkadaşların olarak senin aziz hatıranı minnetle anacak ve yaşatacağız."

Vali Vekili Özkan Demir, CHP milletvekili Hasan Güyüldar, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Osman Eker, Tunceli Belediye Başkan Vekili Mustafa Taşkale, İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Namık Dursun, Emniyet Müdürü Osman Öztürk ile yaklaşık 5 bin vatandaşın katıldığı törende fenalık geçiren şehit yakınlarını, Tümgeneral Osman Eker teselli etmeye çalıştı.

Tunceli Hacıbektaş Veli Cemevine götürülen şehit Jandarma Komando Er Erdal Güneş'in cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Pertek ilçesi Ulupınar köyüne gönderildi.

SEDAT AKÇA İÇİN MEMLEKETİ ANKARA'DA TÖREN DÜZENLENDİ

Şehit askerlerden Piyade Komando Er Sedat Akça için ise bugün memleketi Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde tören düzenlendi. Törene, şehit erin babası Salih Akça, annesi Seyide Akça, kardeşleri ve yakınları ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, milletvekilleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, ATO Başkanı Sinan Aygün ile çok sayıda üst rütbeli general, subay ve binlerce vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Topçu ve Füze Okulu Öğretim Başkanlığı Plan Program Şube Müdürü Albay Eyüp Tanyeli, Akça'nın vatanı bölmek isteyenlere karşı kahramanca mücadele verdiğini ancak karşısına çıkmaya bile cesaret edemeyen teröristler tarafından şehit edildiğini söyledi. Akça'nın vatan, Cumhuriyet ve vazife uğruna içmiş olduğu anda sahip çıktığını ve göğsünü vatanı için siper ederek şehitlik şerbetini içtiğini belirten Albay Dereceli, "Şehidimizin anısını yaşatmak bizim görevimiz ve namus borcumuzdur. TSK adına ant içiyorum ki şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, intikamı mutlaka alınacaktır" dedi.

Tören sırasında, şehidine ağlayan binlerce Polatlılı, ellerinde taşıdıkları Türk bayraklarıyla terör örgütü PKK'ya lanetler okuyarak, "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı. Törenin ardından, şehidin naşı askeri manganın omuzlarında taşınarak top arabasına kondu. Polatlı Çarşı Camii'nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının Şehit Komando Er Akça, Polatlı Şehitliği'nde toprağa verildi. Törene katılan siyasiler ve komutanlar acılı aileye başsağlığı dileyerek, teselli etmeye çalıştı. Şehit erin babası Salih Akça ve kardeşinin tabuta sarılarak ağlaması ise yürekleri dağladı. Oğullarını vatan için feda edan acılı ailenin tören boyunca ellerinden Türk bayraklarını düşürmemeleri de dikkat çekti. Polatlılar da şehitlerini gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurladı.

POLİS MEMURU SERKEN ÖZKILINÇ İÇİN TÖREN DÜZENLENDİ

Öte yandan Van'ın Özalp ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca şehit edilen polis memuru Serkan Özkılınç'ın cenazesi, Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törenin ardından Kırıkkale'ye gönderildi.

Özalp'ın girişindeki polis kontrol noktasına terör örgütü PKK üyelerince açılan ateş sonucu şehit olan polis memuru Serkan Özkılınç için, Van Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.

Cenaze töreninde konuşan Van Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, acılarının çok büyük olduğunu belirterek, "Dün polis merkezine düzenlenen saldırıda bir polis kardeşimizi şehit verdik. Bizim verdiğimiz şehitler, Serdar kardeşimizle sınırlı değildir" dedi.

Vatan müdafaası, memleketin birliği ve beraberliği, Türkiye Cumhuriyeti için verilen bu şehitlerin, dökülen kanların, hiçbir şekilde karşılıksız kalmayacağını ifade eden Tanılır, şöyle konuştu:

"Hiçbir dava, hiçbir mazeret hiçbir neden terör için gerekçe olamaz. Terör sadece bize yönelik bir tehdit değildir. Bütün dünya milletlerini tehdit etmektedir. Bu nedenle bütün dünya ülkelerinin teröre karşı birleşmesi gerekmektedir. Artık terörün uluslararası bir politika aracı olarak kullanılmasından vazgeçilmesi, bu tehdidin uluslararası bir tehdit olduğunun farkına varılması, bütün bu devletlerin bu hedefte birleşmesi gerekmektedir. Uluslararası işbirliği yapılırsa terörün uluslararası finans kaynakları kesilirse inanıyorum terör hiçbir ülkede başarıya kavuşamayacaktır."

Geçmişte ülke olarak terör konusunda çok büyük başarılar gösterildiğine işaret eden Tanılır, şöyle devam etti: "Bu başarılarımız, deneyimlerimiz birçok ülke tarafından örnek alınmaktadır. Bundan sonra da hiçbir terörist kuvvet Türkiye Cumhuriyeti'nin karşısında başarı elde edemeyecektir. Yalnız bu milletimize ızdırap çektirmekte, ülkemiz acısından çok büyük maliyetlere sebep olmaktadır. Bu ciddi bir kaynak, zaman ve insan israfıdır. Bu nedenle de kalkınmamız gecikmektedir. İnanıyorum ki milletçe birlik ve beraberlik içinde bu zor günlerin üstesinden geleceğiz. Memleketin başına bela olan bu terörist lanetini de bir an önce ortadan kaldıracağız."

Saldırıda şehit edilen ve bekar olan polis memurunun cenazesi, okunan duaların ardından tekbir sesleriyle cenaze aracına bindirilerek Kırıkkale'ye gönderildi.

Törene, şehidin yakınları, mesai arkadaşları, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Selahattin Uğurlu, vali yardımcıları, belediye başkan yardımcıları, Cumhuriyet Başsavcısı Kemal Kaçan, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

  • TUNCELİ/VAN/ANKARA (A.A/İHA)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi