T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
T E L E V İ Z Y O N 17 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Dünya Kupası'nın sesli kahramanları

Dünya Kupası'nın ardından spikerler bu sürecin onlara deneyim kattığını belirtiyor. Spikerlerden Güntekin Onay, "Maçlardan önce Angola, Togo gibi ülkelerin sosyal durumlarını araştırdım" diyor

Almanya'nın evsahipliği yaptığı, Dünya Kupası sona erdi. Bir ay devam eden Dünya Kupası'nın ardından, kupa heyecanını ekrana getiren Kanal 1 ve maçları anlatan spikerler de zorlu görevlerini tamamladı. Yayınlar kimi eksiklikler nedeniyle eleştirilse de maçları sunan spikerler; Güntekin Onay, Okay Karacan, Gökhan Telkenar, Aykut İnce izleyicilerden tam not aldı. Çocukluğundan beri Dünya Kupalarını severek, takip ettiğini söyleyen Dünya Kupası spikerlerinden Güntekin Onay, bu maçları sunmanın hem manen hem de mesleki açıdan kendisi için çok önemli olduğunu belirtiyor. Meslektaşlarını başarılı bulduğunu belirten Onay, Okay Karacan'ın bu işi mükemmel yaptığını belirtiyor. Onay maçları sunmadan önce yaptığı hazırlıkları da şöyle anlatıyor: "Hafızamın beni yanıltacağını düşündüğüm konularda notlar aldım. Kadrolardaki muhtemel değişiklikleri gözden geçirdim. Angola, Togo gibi ülkelerin politik, ekonomik, sosyal ve demografik durumlarını bile gözden geçirdim" diyor.

NTV'DE YAYINLANMASINI TERCİH EDERDİM

Onay, Kanal 1'in performansı ile ilgili olarak "Kanal 1'i eleştirmek benim işin değil. Ancak şunu söyleyebilirim ki maçların yayın hakkını almakla iş bitmiyor. Çok iyi bir planlama ve organizasyon yapmak gerekiyor" şeklinde konuşuyor. Onay ayrıca "Ben maçları NTV olarak bizim yayınlamamızı tercih ederdim" diye de ekliyor. Kupa süresince çok yoğun bir tempoda çalıştıklarını ve bu tempoda kimi hataların yapılmış olabileceğini belirten Onay, Fransa- Portekiz maçını sunarken olmayan bir Brezilya Portekiz maçından bahsetmesiyle ilgili olarak, "Bizim işte konsantrasyon çok önemli. Mazeret olmaz ama yarı final maçının oynanacağı gün yorgundum. O akşam özellikle ilk 15 dakika konsantre olmakta çok güçlük çektim" diyor.

ÇOK YORULDUK AMA DEĞDİ

Dünya Kupası'nı sunmanın mesleğinin zirvesi olduğunu belirten ve "Çok yor ulduk ama yorulduğumuza değdi " diyen Aykut İnce, maç anlatmanın birikim isteyen bir iş olduğunu belirterek, maçları anlatmadan önce yaptığı hazırlıklarla ilgili olarak şunları söylüyor: "Takımların ve oyuncuların istatistik verilerini çıkardım. Geçmiş Dünya Kupası'ndan anekdotlar verdim, sanırım ekipçe iyi iş çıkardık."

Hatalarımızla bile iyi iş çıkardık

Maçları anlatan bir diğer spiker Gökhan Telkenar Kanal 1'in müdürü olarak atanmasının ve organizasyonun başında yeralmasının sürpriz olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Bu konuma gelmek ve organizasyonu düzenlemek müthiş bir tecrübe oldu." Meslektaşlarının bu yorucu tempo yüzünden bazen hata yaptıklarını kabul eden Telkenar "TRT gibi bir kuruluşun bu tarz organizasyonlarda hataları varsa yeni kurulan bu kanalın da eksikleri elbette olacaktır. Ancak biz bu işten yüzümüzün akıyla çıktığımıza inanıyoruz" diye de belirtiyor.

Tecrübelerimin meyvesini topladım

Aynı zamanda NTV'de spikerlik yapan Okay Karacan "Daha önce iki Dünya Kupası, iki Avrupa Futbol Şampiyonası izlemiş biri olarak 2006'da tecrübelerimin meyvesini topladım" diyor. Okay Karacan "Türkiye'de bizim yaptığımız işin çok abartılacak bir şey olmadığı sonucuna vardım" diye de belirtiyor. Maçları sunmadan önce çok fazla hazırlanmadığını söyleyen başarılı spiker "Keşke maçlar NTV'de yayınlansaydı" diye de belirtiyor. Karacan ayrıca "Dileğim uluslararası standartlarda bir milli takımın üst turlarda olduğu bir Dünya Kupası maçı anlatmak" diyor.

  • AYSEL YAŞA


    İKİ AİLE
    Tahir Ağa Ferit'i Adana'ya götürmeye kararlı

    Emre Kınay ve İclal Aydın'ın rol aldığı dizide, Yaman'ın köşkü satması için Tahir Ağa'yı kandırdığı ortaya çıkınca Oğuz, bunun hesabını sormaya gidiyor. Tahir Ağa Ferit'i Adana'ya götürmek isteyince Ferit buna itiraz ediyor ve Tahir Ağa onu evlatlıktan reddediyor. Yaman köşkü almaktan vazgeçiyor.
    STAR / 20.00


    SEVDA ÇİÇEĞİ
    Selim, Nazan'ı istemeye gidiyor

    Gökhan Özen ve Meral Kaplan'ın rol aldığı dizide Nazan' ın gizli hayranı, Selim'le aralarında huzursuzluğa neden oluyor. Rıdvan ve Naci cephesinde buzlar erimeye başlıyor. Selim niyetinin ciddiyetini ispatlamak için Nazan' ı annesinden istemeye karar veriyor.
    SHOW / 20.40


    MUTFAK SAATİ
    Güven Hokna ile keyifli bir sohbet

    Süeda Çil'in sunduğu, Bünyamin Yıldırım'ın lezzetli yemekler yaptığı programa bugün usta tiyatrocu Güven Hokna konuk olu-yor. Güven Hokna'nın keyifli sohbetiyle katılacağı programda lezzet ustası Bünyamin Yıldırım birbirinden güzel yemekler yapıyor.
    KANAL 7 / 13.30


    Büyük Plan
    Robert Scott, Amerikan hükümetinin özel görevler verdiği gizli ajanlardan biridir. Bir gün üst düzey bir devlet görevlisinin kaçırılan kızı Laura Newton'ı kurtarmakla görevlendirilir. Bu iş için yanına acemi Curtis verilir.
    Yönetmen: David Mamet Oyuncular: Tia Texada, Val Kilmer, Derek Luke, Jeremie Campbell, Bob Jennings Senaryo: David Mamet
    ATV / 20.30

    Zamanı Döndüren Adam
    Zamanı on dakika geri alabilen zaman makinesi icat ettikten sonra bir banka soygununa girişen genç bilim adamı, aynı gün içinde aynı yeri soymayı planlayan bir grup hırsızla karşılaşınca olaylar iyice karışır ve işler beklenmedik bir yöne doğru gelişmeye başlar.
    Orijinal Adı: Slipstream Yönetmen : David van Eyssen Oyuncular : Ivana Milicevic, Kevin Otto, Cecil Karter, Sean Astin
    TRT 1 / 21.05

    Sloganlar
    Bir dağ köyünde öğretmelik yapan Andre'nin ilk görevi komünizme dair iki slogandan birini seçmek olur. Kısa olan sloganı seçer ve öğrencilerinin takdirini kazanır, çünkü slogan öğrenciler tarafından tepelere yazılacaktır.
    Orj Adı: Slogans Yön: Gjergj Xhuvani Oyn : Festim Çela, Artur Gorishti, Birce Hasko, Niko Kanxheri, Robert Ndrenika CNBC - e / 22.00

    Mayıs Meleği
    Annesiyle küçük bir kasabada yaşayan Tom bisikletiyle dolaşırken bir anda kendini Yorkshire tepelerinde bir çiftlikte bulur. Geldiği çiftlikte, Sam Wheeler kızı ve sevgilisi Susan ile yaşamaktadır. Tom bu çiftlikte travma atlatan May ile tanışır ve ona yardımcı olur.
    Orj. Adı : An Angel For May Yön: Harley Cokeliss Oyn: Tom Wilkinson, Julie Cox, Charlotte Wakefield, Matthew Beard
    TV 8 / 23.00

    Tehlikeli Yaratık 2
    Hamam böceklerinin yaymaya başladıkları, çocukların ölmesine neden olan salgından sonra, biyolog Susan Tyler ile ona yardım eden araştırmacılar, başka bir tür böcek geliştirerek bunları New York sokaklarına salmışlar. Bu böcekler hamam böceklerinin yok olmalarına neden olurlar.
    Orijinal Adı: Mimic 2 Yön:Jean De Segonzax Oyn: Alix Koromzay, Bruno Campos
    STAR / 00.20


     
      TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03
    KANAL 7: (212) 612 90 90
    TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00
    STV: (216) 344 85 60
    MELTEM TV: (212) 639 08 85
    FLASH TV: (212) 256 81 00
    CNN TÜRK: (212) 413 56 00
    STAR: (212) 448 90 00
    KANAL D: (212) 413 51 11
    atv: (212) 354 39 36
    SHOW TV: (212) 355 01 01
    tv8: (212) 288 51 52
    CNBC- e: (212) 335 00 00
    NTV: (212) 335 00 00
    TV5: (0212) 495 10 05
    HİLAL TV: (0212) 613 96 55
    KON TV: (0332) 444 01 55
    RTÜK: Tel: (312) 297 50 50
    ALO RTÜK: 178

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi