T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 17 TEMMUZ 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Wilson: Kendi başınıza hareket etmeyin

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye'nin sınır ötesi operasyon olasılığıyla ilgili bir soruyu "ülkelerin kendi kendini savunma hakkı vardır" şeklinde yanıtladı. Ancak Wilson, Türkiye'nin tek taraflı bir adım atmaktansa Iraklı ve Amerikalı yetkililerle birlikte bir adım atmasının daha faydalı olacağını düşündüklerini belirtti.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Türkiye'nin sınır ötesi operasyon olasılığı ile ilgili olarak, “ülkelerin kendini savunmaya hakkı olduğunu” belirtti. Wilson ancak adımların tek başına atılmamasının daha faydalı olacağını ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı(TOBB) Rifat Hisarcıkoğlu'nu ziyaret eden ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Wilson, Türkiye'nin sınır ötesi bir operasyon kararı alması halinde uluslararası kamuoyunun nasıl bir tepki vereceği ile ilgili sorulan bir soruyu, "Genel olarak hepimiz insanların kendini savunmaya hakkı olduğunu, ülkelerin kendini savunmaya hakkı olduğunu kabul ediyoruz" şeklinde yanıtladı.

"DOĞRU YAKLAŞIM DAHA KOMPLEKS"

Buradaki genel sorunun, "bunu yaparken en etkili ve en iyi yolun, en doğru sonuçları almanın, kötü sonuçları önlemenin ne olduğu" sorunu olduğunu söyleyen Wilson, “daha önce de pek çok kez söyledikleri gibi PKK sorununa karşı en doğru yaklaşımın, birden fazla noktanın ele alınacağı kompleks bir yaklaşım olduğunu” söyledi.

Wilson, Amerika'nın Türk yetkililerle PKK'nın Türkiye'deki etkinlikleri ile ilgili, yine Türk ve Avrupalı yetkililerle de örgütün Avrupa'daki hareketleri ve desteği ile ilgili temaslarda bulunduklarını belirtti.

Kuzey Iraklı ve Iraklı yetkililerin de Türkiye ile bu konuda görüşmeye açık olduğunu belirten Wilson, Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari'nin Ankara ziyaretinde de bu mesajı verdiğini ifade etti.

"IRAK BAŞARIRSA PKK SORUNU İÇİN İYİ OLUR"

Wilson, PKK konusunda Irak, Türkiye ve ABD arasında bulunacak bir çözümün, "Bu sorunda tek taraflı bir eylemden çok daha faydalı olacağını" belirtti.

Herkesin Iraklılar'ın başarıya ulaşmasını beklediklerini, Iraklılar'ın da Türkiye'nin bu yolda kendilerine verdikleri destekten çok memnun olduklarını belirten Wilson, Iraklılar'ın bu yolda başarılı olması halinde, PKK ile ilgili sorunda da başarılı olacaklarını ifade etti.

"TÜRK ASKERLERİNİN ÖLÜM HABERLERİ BENİ ÜZÜYOR"

Gazetelerde Türk askerlerinin ölüm haberlerini gördüğünde bundan kişisel olarak büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Wilson, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Nisan ayında Türkiye'yi ziyaretinde, PKK ile mücadele ile ilgili olarak 2 kat fazla çaba gösterilmesi gerektiğini söylediğini hatırlattı.

Wilson, bu sorunun Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün bir süre önce Washington ziyaretinde de ele alındığını söyledi ve Türkiye-ABD-Irak arasındaki üçlü görüşmelerin bu sorunun çözümünde önemli olduğunu kaydetti.

  • ANKARA (ANKA)


    ABD ve Irak'ın Ankara büyükelçileri Dışişleri'ne çağrıldı

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi