T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 27 TEMMUZ 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kaleşnikoflu çeteye 'Kobra' operasyonu

Bavul ticaretine gelen Ukraynalıların içinde bulunduğu otobüsü Pendik'te durdurup üzerinde 190 bin dolar bulunan pilotu kaçıran saldırganlar, TEM'de polisle çatıştı. İki polisi yaralayan 6 saldırgan yakalandı.

Pendik'te dün ilginç bir fidye operasyonu yapıldı. Ukrayna'dan bavul ticaretine gelen 30 yolcu ile geldikleri uçağın pilotu Anotolik Gonchar'ı Laleli'deki otele getiren otobüs Tuzla yanyolda kendilerine polis süsü veren kişiler tarafından durduruldu. Otobüsün içinde bulunan ve üzerinde 190 bin dolar olan Ukraynalı pilotu kaçıran fidyeciler, yanyolda polisle çatışmaya girdi. Biri yaralı 6 kişi polis tarafından yakalandı.

Gürses Turizm adlı şirketin charter uçağıyla İstanbul'a bavul ticaretine gelen 30 civarında Ukraynalı, dün öğleden sonra İstanbul Seyahat'e ait 34 ZD 9754 plakalı otobüsle, Laleli'deki otellerine gelmek üzere, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan hareket etti. Otobüs, TEM Otoyolu'nun Akfırat mevkiine geldiğinde, üzerinde tepe lambası bulunan 34 F 2080 plakalı Tofaş marka otomobilin yanında bekleyen polis süsü veren Kaleşnikoflu 6 kişi tarafından durduruldu. Silahlarını çekerek otobüse binen saldırganlar, koltuklardan birinde oturan pilot Anatolik Gonchar'ı alarak aşağı indirdiler.

KARA PARA TRANSFERİ

İçinde bir polis ve askerlikten ayrılma bir kişinin bulunduğu çete mensupları, yurtdışından kayıtdışı para kuryeliği yaptığı ileri sürülen uçak pilotuna, "Biz polisiz. Sen izinsiz para taşıyorsun" dediler. Pilotu, içinde 190 bin dolar bulunan çantasıyla birlikte arabalarına bindiren saldırganlar kaçmaya başladığı sırada, çeteyi uzun süredir takip eden polisler operasyon için harekete geçti.

POLİS TAKİP EDİYORDU

Polislerin dur ihtarına uymayarak yoluna devam eden saldırganlar, araçla gidemeyeceklerini anlayınca, pilotu bırakıp kaçmaya başladılar. Saldırganlardan Ali Kazan, polisle çatışmaya girdi. Kazan iki polisi yaraladıktan sonra, polislerin açtığı ateş sonucu yaralı olarak elegeçirildi. Diğer 5 saldırgan da bölgeyi kuşatan polisler tarafından, iki saatlik operasyon sonucu yakalandı. Asayiş Şube Gasp Bürosu'nun uzun süredir bu çetenin peşinde olduğu, operasyon için düğmeye basmayı beklerken tesadüfen otobüs baskınının gerçekleştiği ifade edildi.

Kağıthane soyguncuları mı?

Çete mensuplarının, Kağıthane'de geçen hafta Kaleşnikof silahlarla polis gibi yol keserek iki kuyumcudan 15 kilo altın gasbeden kişiler olabileceği sanılıyor. Çatışmada yaralı olarak yakalanan Ali Kazan (Sağda kelepçeli) ile Sinan adlı bir kişinin polis, bir başka çete mensubunun da askerlikten ayrılma olduğu ileri sürüldü. Kazan ile yaralı polisler, hastaneye kaldırıldı. Daha sonra Asayiş Şube'ye götürülen Ali Kazan ile diğer zanlılar sorguya alındı. Polis ayrıca, önceki yıllarda Doğu Bloku ülkelerinin havayolu şirketlerinde pilotluk yapan ve beraberinde para taşıdığı belirtilen Anatolik Gonchar ile yolcuların ifadesine başvurdu.

  • SALİH AYDIN-ÖMER ÇAKKAL-SEDA BAŞTUĞ/ İSTANBUL

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi