T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 27 TEMMUZ 2006 PERŞEMBE
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Başakşehir'e bakan müjdesi

Sağlık Bakanı Akdağ, Başakşehir Mahallesi'nde açılışı bekleyen Başakşehir Devlet Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Akdağ, gerekli eksikliklerin tamamlanarak hastanenin en kısa sürede hizmete açılacağı müjdesini verdi.

  • YASİN YILMAZ / İSTANBUL
    İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'nun kısa bir süre önce incelemelerde bulunurken 2 aydır hazır beklediği halde açılmadığını öğrenmesi sonucu Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı aramasıyla gündeme gelen Esenler Başakşehir Devlet Hastanesi'nin bu seferki misafiri Sağlık Bakanı Akdağ oldu. Akdağ, Müsteşarı Necdet Ünüvar ile birlikte Esenler Başakşehir Devlet Hastanesi'ni ziyaret etti. Burada Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan ve Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım başta olmak üzere ilgililerden hastane hakkında bilgi alan Recep Akdağ otoparkından, ameliyathanelere, yoğun bakımdan hasta kabule kadar bütün bölümlere gezdi. Hastaneyi mükemmel bulan Akdağ, "İç düzenlemede bazı küçük değişiklikler yapmamız gerekiyor. Bunları gidererek hastaneyi en yakın sürede hizmete açacağız" dedi.

    HER ODAYA İKİ HASTA

    Her odada iki hasta olmak üzere 128 yataklı hastanenin bölgede sağlık adına önemli bir açığı kapatacağını belirten Recep Akdağ, sağlık alanında çok mesafe aldıklarını ancak, daha yapılacak çok şeyin olduğunu söyledi.

    Sağlık Bakanı Akdağ'ın hastane incelemelerine İstanbul Milletvekili İnci Özdemir, Bağcılar Kaymakamı İrfan Balkanlıoğlu, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Nuri Öztürk, Belediye Meclisi Üyeleri, Esenler Emniyet Müdürü Salih Gölcü ve diğer ilgililer de katıldı.

    Modern hastane

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı iken Sağlık Bakanlığı'na devredilen Esenler Başakşehir Devlet Hastanesi 17.220 metrekare alan üzerinde ve toplam 11.270 metrekare kapalı alana sahip. Zarif bir peyzaj içerisinde yer alan hastane ünitesi, modern tarzda 6 bloktan oluşmakta. Hastane kompleksi, misafirhane, şelalesi olan bir gölet, şadırvanlar, 100 araçlık otopark alan, jeneratör ünitesi, güvenlik binası ve gezi alanlarından oluşuyor. Tam teşekküllü hastane bloklarında, 334 adet iç mekan ve 128 hasta yatak sayısı bulunuyor. Gerek iç çevre düzenlemesi ve dış peyzajı, gerekse iç donanımı itibariyle hastane modern bir görünümde.


    Anlamıyorum demeyin okuyun

    Ümraniye Belediyesi'nin '13. Tantavi Kültür ve Sanat Festivali' kapsamında düzenlen söyleşinin konuğu İskender Pala oldu.

    Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği '13. Geleneksel Tantavi Kültür ve Sanat Festivali' son haftasına girerken, etkinlikler de aralıksız devam ediyor. Festival kapsamında gerçekleştirilen yazar-okuyucu buluşmalarının bu haftaki konuğu Divan edebiyatı profesörü İskender Pala'ydı. Tantavi Parkı'nda okuyucuları ile sohbet eden Pala, Divan edebiyatı ve Divan şiiri üzerine önemli bazı değerlendirmelerde bulundu.

    SÖZÜNÜZ SİZE DEĞER KATAR

    Konuşmasına sözün önemini anlatarak başlayan Prof. Dr. İskender Pala, insanların, sarf ettikleri sözlere göre değer bulduklarını söyledi. Daha sonra Divan edebiyatı hakkında çeşitli tespitlerde bulunan Pala, şunları söyledi: "Atalarımız, Divan Edebiyatı'nı 600 sene önce bizi anlamlandırmak için oluşturdu. İçinde ahlaktan dine, dilden sosyal meselelere kadar geniş bir muhteva var. Bu temalar şiir aracılığıyla anlatılmış. Düz yazı şeklinde anlatılmamasının nedeni, şiire verdikleri değerden kaynaklanıyor. Söz, şiir biçiminde söylendiğinde unutulmuyor."

    Divan edebiyatı ile günümüz okurları arasında bir iletişim sorunu olduğunu belirten Pala, "Geçmişten bize ulaşan eserleri anlama sorunu var. İnsanlar bu eserleri 'anlamıyorum' diyerek okumuyor. Ama anlamıyorum demek bahanedir" dedi.


    Emel Sayın büyüledi

    Sinema, tiyatro, imza günleri, şöyleşiler ve çeşitli kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra, her hafta ünlü bir sanatçının sahne aldığı Tantavi Kültür ve Sanat Festivali'nin bu haftaki konuğu, Türk Sanat Muziğinin unutulmaz ismi Emel Sayın'dı. Sayın seslendirdiği şarkılarla izleyicilere unutulmaz dakikalar yaşattı.


    20 bin çocuk tatilini spor okullarında geçirdi

    İstanbullu 20 bin çocuk tatillerini Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı spor okullarında değerlendiriyor. 26 Haziran'da 17 tesiste 200 akademisyen, 40 rehber öğretmen eşliğinde 23 branşta açılan kurslarda eğitim gören minikler Zeytinburnu Spor Kompleksi'nde düzenlenen programda maharetlerini sergilediler. Öğrencilerin tören geçişiyle başlayan programda halk oyunları, karate-judo, jimnastik, kung-fu, masa tenisi gösterileri yapıldı. Törende konuşan Spor A.Ş. Genel Müdürü Ayhan Bölükbaşı, sporda öncülük yaptıklarını belirterek, "Bu gençler arasından geleceğin olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonları çıkacak" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ/ İSTANBUL


    Artık bir de mizah kütüphanemiz var

    Karikatürist Kamil Yavuz'un kendi imkanlarıyla kurduğu 'Karikatür Atölyesi ve Cemal Nadir Güler Karikatür Kütüphanesi', mizaha ilgi duyan herkesi bir araya getiriyor. Kadıköy'de kurulan ve Türkiye'nin ilk karikatür arşivi ve sergisinin de bulunduğu kitaplıkta, lise ve üniversite öğrencilerinin araştırma yapmaları ya da tez hazırlaması için yüzlerce kitap ve ansiklopedi yer alıyor. Atölye, karikatür sanatıyla ilgili araştırma yapmak isteyen meraklılara ücretsiz hizmet veriyor. Türkiye'nin ilk karikatüristi Cemal Nadir Güler'e adanan atölyede, mizaha ilgi duyan gençler, çeşitli dergi ve gazetelerde eserleri yayınlanan ustalarla buluşuyor.

  • SEDA BAŞTUĞ / İSTANBUL


    Fatih'te açıkhava sinema keyfi

    Bir zamanların yaz akşamları eğlencesi olan, günümüzde ise nostalji olarak görülen açık havada sinema keyfi Fatih'te yaşatılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. ile Fatih Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri açık hava sinema gösterileri, Fatihlilerden yoğun ilgi gördü. Cuma akşamları Fatih Belediye Binası önünde gerçekleştirilen açık hava sinema gösterisine ailecek gelen vatandaşlar gösterime sunulan yerli ve yabancı filmleri keyifle izlerken, nostalji de yaşadı. Geçtiğimiz Cuma akşamı başlatılan ve 09 Eylül 2006 tarihine kadar filim gösterimi devam edecek

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi